Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi TAFA, Fransız ALSIM’den İki Yeni Simülatör Satın Aldı

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi TAFA, Fransız ALSIM’den İki Yeni Simülatör Satın Aldı

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA), eğitim filosunu güçlendirmek amacıyla Fransa merkezli bir şirketten iki adet AL172 simülatörü satın aldı. FNPT II (EASA) sertifikalı olan bu simülatörler, Garmin G1000 NXI ve GFC700 otopilot sistemleri ile donatılmış ve Cessna 172SP Skyhawk uçaklarını birebir taklit ediyor.

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi Genel Müdürü İbrahim Zeki Akyurt, “Türk Hava Yolları’nın artan nitelikli pilot ihtiyacını karşılamak üzere profesyonel pilotlar yetiştirmeyi hedefleyen Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi, bünyesine kattığı uçak, simülatör ve diğer gereksinimlerle kaliteli ve üstün eğitim anlayışına ivme kazandırdı” dedi. “AL172 simülatörünü seçmemizin nedeni, kokpitinin Cessna 172SP Skyhawk NAV III uçağının birebir kopyası olması ve ALSIM’in kanıtlanmış ve güvenilir FSTD modelleri sunmasıdır.”

ALSIM Satış Müdürü Leonardo Rodrigues ise, “Eğitmenler binlerce saat boyunca simülatörlerde oturuyor, bu nedenle onlara konfor ve kullanım kolaylığı sağlamanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Eğitmen İstasyonumuzu mükemmelleştirmek için çok uzun saatler harcadık” diye ekledi.

Türk Hava Yolları’nın pilot ihtiyacını karşılamak üzere kurulan TAFA, 40 eğitim uçağı ve çok sayıda simülatörle faaliyet gösteriyor ve yılda yaklaşık 300 mezun veriyor. Bu yeni simülatörlerin eklenmesi, akademinin eğitim kapasitesini ve kalitesini daha da artıracak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir