Kalkışta Kaos! UA2134 Sefer Sayılı Uçak Çarpışmadan Kıl Payı Kurtuldu

Kalkışta Kaos! UA2134 Sefer Sayılı Uçak Çarpışmadan Kıl Payı Kurtuldu

American Airlines’a ait UA2134 sefer sayılı bir uçak, Ronald Reagan Washington Ulusal Havaalanı’nda (DCA) yaşanan çarpışma tehlikesiyle ilgili bir olayla gündeme geldi. Çarşamba sabahı Logan Uluslararası Havalimanı’na gitmek üzere kalkış yapan uçak, kalkış sırasında ani bir manevra yaparak başka bir uçakla çarpışmayı önledi.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından başlatılan soruşturma, olayın detaylarını aydınlatmak için devam ediyor. Kalkışa izin verilen uçağın pilotları, havalimanında inişe geçen başka bir uçakla çarpışma riskini önlemek için hızla fren yapmak zorunda kaldı. Uçağın saatte yaklaşık 90 mil hızla gittiği sırada fren yapılması, durumu hızla kontrol altına almayı sağladı.

NBC News’e göre, pilotların kalkış sırasında yaşanan bu olayı anında fark etmesi, hızlı bir müdahale gerektirdi. Pilot, ani bir manevra sonrasında hava trafik kontrolü ile iletişime geçerek durumu bildirdi. Ancak pilotun, kalkış sırasında normalden yüksek bir hızda olduğunu belirtmesi üzerine, FAA daha detaylı bir inceleme yapmak için soruşturmaya başladı.

American Airlines, yaşanan olayla ilgili olarak FAA’nın soruşturmasına tam destek vereceğini belirtti. Hava trafiği kontrolörleri, benzer olayların tekrarlanmasını önlemek için daha dikkatli bir koordinasyon içinde çalışacaklarını ifade ettiler.

Yaşanan olay geçen ay da benzer bir durumun yaşandığı havaalanında endişeleri artırdı. Hava trafik kontrolü, bir Jet Blue uçağının kalkışa geçtiği sırada bir Southwest uçağının pist boyunca taksi yapması talimatını verdiğinde, çarpışma tehlikesiyle karşı karşıya kalınmıştı. Neyse ki, hızlı düşünen pilotlar ve etkili hava trafik kontrolü müdahalesi sayesinde çarpışma önlendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir