F-35 savaş uçağı Kalkış Sırasında Düştü

F-35 savaş uçağı Kalkış Sırasında Düştü

ABD’nin New Mexico eyaletinde yer alan Albuquerque kentinde, bir savaş uçağı kalkış esnasında düştü. Kaza, Albuquerque International Sunport yakınlarında meydana geldi ve kısa sürede büyüyen alevlere müdahale etmek üzere acil durum ekipleri olay yerine sevk edildi.

Uçağın enkazının etrafında yoğun bir çalışma sürerken, uçaktaki tek kişi olan pilotun kazadan sağ kurtulduğu ve bilincinin yerinde olduğu bildirildi. Yetkililer, pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu doğruladı.

Düşen jetin hangi havaalanından kalktığı henüz belli değilken, yakınında bulunan Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü’nün olayla ilgisi olup olmadığı araştırılıyor. Doğrulanmamış raporlar, düşen uçağın kalkış sırasında kaza geçiren bir F-35 savaş uçağı olduğunu öne sürüyor.

Daily Mail’in haberine göre, kaza sonrası havalimanı kısa bir süre için uçuşlara kapatıldı ancak daha sonra operasyonlara yeniden başlandı.

Yetkililer, kaza nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapmazken, görgü tanıkları uçağın pistten kalkmadan kısa bir süre önce bir tür sorun yaşadığını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir