ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı Yeni Boyamasıyla İlk Kez Görüntülendi

ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı Yeni Boyamasıyla İlk Kez Görüntülendi

Geçtiğimiz aylarda ilk uçuşunu gerçekleştiren ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı, yeni boyamasıyla ilk kez görüntülendi. Türkiye’nin insansız savaş uçağı alanında geliştirdiği ikinci ürün olan ANKA-3, test faaliyetlerine başarıyla devam ediyor.

ANKA-3, uçan kanat mimarisinde geliştirilen ilk Türk hava platformu olma özelliğini taşıyor. TUSAŞ’ın İnsansız Hava Araçları (İHA) ailesinin üçüncü üyesi olan ANKA-3, ilk uçuşunu 1 saat 10 dakika sürede gerçekleştirmişti. Bu uçuş sırasında 8 bin feet irtifaya çıkan ANKA-3, 150 knot sürate ulaşmış ve touch-and-go olarak bilinen pisti pas geçme testini başarıyla tamamlamıştı.

ANKA-3’ün Görev Kabiliyetleri

Yeni nesil İHA sistemi olan ANKA-3, birçok kritik görevi yerine getirebilecek kapasiteye sahip. Bu görevler arasında keşif, gözetleme ve istihbarat; farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz; hava-hava mühimmatları ile düşman helikopter, pervaneli uçak ve İHA’larına angaje olarak av taraması; düşman RF yayımı yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme; dost kuvvetlere hava ve kara desteği sağlama; sinyal ve haberleşme istihbaratı; elektronik harp ve operasyon rölesi gibi görevler yer alıyor.

ANKA-3, gövde içerisinde bulunan iki istasyonda her biri 650 kg, kanat iç istasyonlarında her biri 650 kg ve dış istasyonlarında her biri 100 kg mühimmat taşıyabilecek kapasitede. Bu sayede, SOM-J, MK-82 ve Minyatür Bomba (SDB) gibi büyük mühimmatlar da dahil olmak üzere birçok mühimmatın entegrasyonu sağlanabiliyor.

Performans Özellikleri

  • Maksimum Seyir Hızı: 0.7 Mach
  • İrtifa Tabanı: 40.000 ft
  • Faydalı Yük Kapasitesi: 1200 kg
  • Havada Kalış Süresi: 10 saat

ANKA-3, sahip olduğu gelişmiş yetenekler ve yenilikçi tasarımıyla Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir yer edinmeye devam ediyor. Yeni boyamasıyla ilk kez görüntülenen bu ileri teknoloji İHA, gelecekteki operasyonlarda etkin rol oynamaya hazırlanıyor. (savunmasanayist)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir