Antalya'da 6 Ülkeden 18 Özel Uçak Sahibinin Katılımıyla Festival Düzenlenecek

Antalya’da 6 Ülkeden 18 Özel Uçak Sahibinin Katılımıyla Festival Düzenlenecek

Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan ‘Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Etkinlik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Karain Hava Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Festivalde Uluslararası Katılım

Festival kapsamında, 6 ülkeden 18 özel uçak sahibi, 18 Mayıs’ta THK Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde karşılanacak ve 19 Mayıs’ta çeşitli hava gösterileri ve etkinliklerle festivale renk katacak. Etkinlik süresince, Türkiye’nin UNESCO mirası yerleri ziyaret edilecek ve festival, toplamda 16 gün sürecek.

Gençlere Havacılığı Sevdirmek Hedefleniyor

THK Antalya Şube Başkanı Nazif Eken, festivalin detaylarını paylaşarak, etkinliğin Türk Hava Kurumu’nu tekrar halkla buluşturmayı ve gençlere havacılığı sevdirmeyi amaçladığını belirtti. Eken, “19 Mayıs’ta Karain Havacılık Merkezi’nde festival düzenleyeceğiz. Rotalar, Çanakkale başta olmak üzere 16 gün sürecek ve Şanlıurfa, Adana, Antalya gibi birçok turizm merkezine ziyaretler gerçekleştirilecek” dedi.

Genç Kanatlar Gökyüzüyle Buluşacak

Festival kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Antalya’nın çeşitli okullarından 50 genç, uçaklarla uçurulacak. Ayrıca, jet uçak gösterileri ve hava akrobasi gösterileri yapılacak. Etkinlikte, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nden sanatçılar müzik performansları sergileyecek.

Etkinlik Rotası

Festivalin uçuş rotası şu şekilde olacak: Çanakkale, Selçuk (Efes), Antalya (Karain), Adana (Kelaynak), Şanlıurfa (Göbeklitepe, Zeugma), Adıyaman (Nemrut), Trabzon (Sümela Manastırı), Nevşehir (Kapadokya), Eskişehir (Sushm- Havalimanı Müzesi) ve İstanbul (Haliç).

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir