Havada Korku Anları. Motor Alev Aldı! Garuda Uçağı Acil İniş Yaptı

Havada Korku Anları. Motor Alev Aldı! Garuda Uçağı Acil İniş Yaptı

Endonezya bayrak taşıyıcısı Garuda Havayolları’nın Boeing 747-400 tipi uçağıyla gerçekleştirilen Garuda-1105 sefer sayılı uçuşu, Çarşamba günü Medine’ye gitmek üzere havalanmasının ardından beklenmedik bir olayla karşılaştı. Yerel saatle 17:15’te (0915 GMT), uçakta bulunan 450 yolcu ve 18 mürettebatla birlikte Makassar’daki havaalanına geri dönüldü.

Garuda Havayolları Başkan Direktörü İrfan Setiaputra, kalkıştan hemen sonra bir motorun alev aldığını belirterek kaptan pilotun motor sorunları nedeniyle acil iniş kararı aldığını açıkladı. Uçağın geri dönüşünün ardından, yolcuların konaklama ve yeni uçuş düzenlemeleri için yönlendirildiği ifade edildi. Uçakta bulunan yolcular arasında Suudi Arabistan’a hac ziyareti için seyahat edenlerin de olduğu bilgisi verildi.

Sosyal medyada paylaşılan ve AFP tarafından doğrulanmayan görüntülerde, uçağın motorunun havalanırken alev aldığı iddiasıyla ilgili tartışmalar sürerken, yetkililer durumu detaylı bir şekilde incelemeye aldılar.

İrfan, uçağın güvenlik soruşturması için yerde tutulduğunu ve olayın nedenlerinin araştırıldığını belirtti. Garuda Havayolları, Covid-19 salgını nedeniyle zor bir dönem geçirerek seyahat kısıtlamaları ve talep düşüşüyle birlikte filosunun büyük bir kısmını yerde tutmuş ve personel sayısında azaltmaya gitmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir