Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye, Eurofighter Savaş Uçağı Alımı Konusunda Kararlı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye, Eurofighter Savaş Uçağı Alımı Konusunda Kararlı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin Eurofighter savaş uçağı tedarikine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güler, CNN Türk’te yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uzun zamandır Eurofighter savaş uçağını almak istediğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Biz Türkiye olarak böyle bir uçağı başından beri almak istiyoruz.” Eurofighter, sadece Alman dostlarımıza ait bir sistem değil, bir konsorsiyumdur. İngiltere ve İspanya da bu konsorsiyumun bir parçasıdır. Alman dostlarımızın bazı endişeleri bulunmaktadır, ancak NATO gibi bir teşkilatın üyesi olarak, Türkiye’nin bu endişeleri kabul etmesi mümkün değildir. Bu görüşlerimizi düzenli olarak dostlarımızla paylaşıyoruz. Ben şahsen, bu durumun kısa bir süre içinde çözüleceğine inanıyorum. Suudi Arabistan’a Eurofighter’ların verilmesi, bu sürecin bir başlangıcı olabilir.”

Bakan Güler, Türkiye’nin başlangıçta 20 adet Eurofighter satın almayı ve daha sonra 20 adet daha almayı planladığını açıkladı. Bu talebe İngiltere ve İspanya’nın olumlu baktığını belirtirken, bir ülkenin bu talebe karşı çıktığını ifade etti. Türkiye, müttefikler arasında yaptırım uygulanmasını müttefiklik ruhuna aykırı buluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir