Fransız Safran ve Çinli GDAT, Helikopter Motorları İçin İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Fransız Safran ve Çinli GDAT, Helikopter Motorları İçin İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Fransız savunma şirketi Safran, Çinli havacılık ve uzay şirketi GDAT ile helikopter motorları alanında destek sağlamak için bir sözleşme imzaladı.

GDAT, Çin’in önde gelen helikopter kiralama ve dağıtım şirketlerinden biri olup aynı zamanda onarım, bakım ve acil kurtarma hizmetleri sunmaktadır. Safran’ın ilk anlaşması, GDAT’ın Airbus yapımı H225 tipi nakliye helikopterlerine güç veren Makila motorları için saat bazında destek hizmetlerini içerecek.

Diğer bir anlaşma ise şu anda İrlandalı kiralayıcı GD Helicopter Finance’den Şangay merkezli bir şirkete devredilmekte olan H160 orta sınıf helikopterlerindeki Arrano motorlarına odaklanacak. Bu sözleşmeler toplamda 140 motoru kapsayacak ve hizmet içi destek, bakım ve revizyon işlemlerini içerecek.

Safran, anlaşmaların Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Fransa ziyareti sırasında imzalandığını açıkladı. Safran Helikopter Motorları CEO’su Cédric Goubet, “GDAT Group gibi önde gelen bir helikopter şirketinin bize güvenmesinden dolayı özellikle gurur duyuyoruz. GDAT Group’un iddialı bir filo geliştirme stratejisi var ve başarıları için onları en iyi hizmetlerle destekleyeceğiz” dedi.

Çin’in GDAT şirketi 2012 yılında kuruldu ve öncelikli olarak Ningbo ve Suzhou’da faaliyet gösteriyor. Şirketin 21 adet Airbus H225 helikopteri bulunmakta olup Desheng General Aviation adlı bölümü ülke genelinde belediye yönetimleri ve illerin acil kurtarma hizmetlerinden sorumludur. Firma, Nisan 2024’te Airbus’tan 20 adet H175 tipi 7 ton sınıfı genel maksat helikopteri tedarik etti.

Bir yıl önce, Genel Müdürlük sivil ve kamu kullanımı için 50 yeni H160 helikopteri tedariki için başka bir sözleşme imzaladı. Airbus 2019 yılında, ülkenin devlete ait elektrik enerjisi şirketi ile ayrı bir projenin parçası olarak Çin’e bir H215 ağır sınıf helikopter teslim ettiğini açıkladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir