Gate Gourmet Aracı, Virgin Atlantic Uçağına Çarptı!

Gate Gourmet Aracı, Virgin Atlantic Uçağına Çarptı!

Virgin Atlantic’e ait bir Airbus A350-1000, New York-JFK Havalimanı’nda park halindeyken hasar gördü. Uçağın 15 Nisan 2024 akşamı Londra-Heathrow Havalimanı’na (LHR) dönmesi gerekiyordu, ancak olayın ardından dönüş uçuşu (VS26) iptal edildi.

Virgin Atlantic’e göre, olay Gate Gourmet adlı catering şirketine ait bir aracın duran uçağın motor kaportasına “çarpması” sonucunda meydana geldi.

İnternette yayınlanan görüntülerde Gate Gourmet markalı beyaz bir aracın, çarpması sonucu teknik ekip hasarı değerlendirirken uçağın sol motorunun altına sıkışmış halde görüldü.

Virgin Atlantic tarafından yapılan açıklamada, “Bugün New York JFK’den Londra Heathrow’a yapılacak olan VS26 seferi, JFK’deki kapıda meydana gelen ve sabit bir Virgin Atlantic uçağının motor kaportası ile bir ikram hizmeti sağlayıcısının aracının çarptığını ve olayın ardından uçuş iptal edilmiştir. Bu süre zarfında uçakta hiçbir yolcunun bulunmadığını teyit edebiliriz.” denildi.

Motor kaportasındaki hasarın boyutu şu anda bilinmiyor. Virgin Atlantic olayı soruşturacağını açıkladı ancak raporun ne zaman yayınlanacağını henüz açıklamadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir