TAV Havalimanları CFO’su Burcu Geriş:

TAV Havalimanları CFO’su Burcu Geriş: “2024’te Ciroda Yüzde 10 Büyüme ve 100-110 Milyon Yolcu Hedefimiz”

TAV Havalimanları’nın Mali İşler Direktörü (CFO) Burcu Geriş, 2024 yılına dair umut verici açıklamalarda bulundu. Geriş, yaptığı açıklamada şu noktalara değindi:

TAV Havalimanları olarak 2024 hedeflerimizi belirledik. Bu kapsamda, ciroda yaklaşık yüzde 10 oranında bir büyüme öngörüyoruz.

Şirketimizin 4. çeyrek dönemsel net satışları 11,9 milyar TL’yi aştı ve FAVÖK marjı yüzde 33,28 seviyesinde gerçekleşti.

Geriş, finansal durumlarına dair, “Yatırım dönemindeyiz dolayısıyla net borç oranımızın bir süre yüksek olacağını zaten piyasayla paylaşmıştık. Bunu çok hızlı düşüreceğimizi de paylaşmıştık. Hem operasyonlarımızdan gelen nakit akışı hem de geçen seneye özel olan hisse satışımızın etkisi ile beklentimizden daha da hızlı bir düşüş oldu” ifadelerini kullandı.

2025’e dair projeleri de paylaşan Geriş, “Haziranda açılacak Almatı’daki yeni terminalin 6 aylık olumlu etkisi olacak. Antalya Havalimanı’ndaki terminal yatırımının etkisi ile 2025’te başlayacak. 29-30’luk kâr marjımız çok yükselmez, bunu euro bazında korumak önemli. Karadağ havalimanı ihalesi ile ilgileniyoruz” dedi.

Burcu Geriş, son olarak, “Bu yılki bütçemize göre ciroda yüzde 10 civarı büyüme ve 100-110 milyon yolcu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir