Discover Airlines Pilotlarından Yeni Grev Kararı: Toplu Sözleşmelerde Anlaşma Sağlanamadı

Discover Airlines Pilotlarından Yeni Grev Kararı: Toplu Sözleşmelerde Anlaşma Sağlanamadı

Almanya’nın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Discover Airlines’ın pilotları, Lufthansa’nın bir yan kuruluşu olmalarına rağmen, yönetimin toplu sözleşmelere saygı göstermemesi nedeniyle Pazartesi gününden itibaren 48 saatlik yeni bir greve gitme kararı aldı. Vereinigung Cockpit (VC) sendikasının Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, bu karar geçen hafta gerçekleşen grev ve Noel öncesi beş saatlik iş bırakma eyleminin bir devamı niteliğinde.

VC sendikasının sözcüsü Marcel Groels, “İki günlük grevden sonra bile Discover yönetimi hala bir teklif sunmadı” diyerek, pilotların yapılandırılmış bir maaş skalası ile uçuş ve dinlenme süreleri için sabit koşullar üzerinde anlaşma talep ettiğini belirtti.

Eylül ayına kadar Eurowings Discover olarak adlandırılan şirket, Lufthansa grubunun bir parçası olarak faaliyet gösteriyor ve 2,000’den fazla kişiyi istihdam ediyor. Frankfurt merkezli şirket, 24 uçaktan oluşan filosuyla turistik destinasyonlara kısa, orta ve uzun mesafeli uçuşlar düzenliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir