Norveç Varlık Fonu, Türk Hava Yolları ve Aselsan'a 124 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Norveç Varlık Fonu, Türk Hava Yolları ve Aselsan’a 124 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Norveç Varlık Fonu, Türkiye’deki şirketlere toplamda 1 milyar 306 milyon 58 bin dolar yatırım gerçekleştirdi. Özellikle Türk Hava Yolları ve Aselsan hisselerine yapılan yatırımlarla dikkat çeken fon, Türkiye’nin önde gelen şirketlerine stratejik destek sağlıyor. Türk Hava Yolları’na 63 milyon 389 bin dolar, Aselsan’a ise 60 milyon 539 bin dolarlık yatırım yapıldı.

Norveç Varlık Fonu’nun Türkiye’deki yatırımlarından en büyük payı, Türkiye’nin en büyük rafineri şirketi Tüpraş’a ayrıldı. Tüpraş’ın %1,30’luk hissesine yapılan yatırım miktarı yaklaşık 121,7 milyon dolar olarak kaydedildi. Enerji sektöründeki Galata Rüzgar Enerjisi ve çelik sektöründeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) gibi şirketlere de fon tarafından yatırım yapıldı.

Norveç Varlık Fonu, Türkiye’deki stratejik yatırımları ile Türk ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Türk Hava Yolları ve Aselsan gibi öncü şirketlere yapılan yatırımlar, fonun Türkiye’nin büyüme potansiyeline duyduğu güveni yansıtıyor.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir