Kıbrıs için Adalet Komitesi: ABD Kongresi, Türkiye'nin F-16 Satışını Durdurmalı!

Kıbrıs için Adalet Komitesi: ABD Kongresi, Türkiye’nin F-16 Satışını Durdurmalı!

Kıbrıs için Adalet (PSEKA), Türkiye’nin ABD’den satın almayı planladığı F-16 savaş uçaklarına karşı  tepki gösterdi. PSEKA, Salı günü yaptığı resmi açıklamada, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi’ni Türkiye’nin bu satın alma teklifini reddetmeye çağırdı.

Biden Yönetimi’nin Cumartesi günü resmi olarak Kongre’ye 23 milyar dolarlık F-16 satışını bildirmesinin ardından PSEKA, Kıbrıs konusundaki hassasiyeti ve ABD Başkanı Joe Biden’ın geçmişteki açıklamalarını hatırlatarak, Türkiye’nin bu silahlanma girişimine karşı çıkıyor.

PSEKA Başkanı Philip Christopher imzalı açıklamada, Biden’ın daha önceki bir dönemde Türk askerlerinin Kıbrıs’tan çekilene kadar herhangi bir silah satışını reddedeceği yönündeki iddialarına vurgu yapıldı. Açıklamada, Kongre’nin bu tarihsel bağlamı gözeterek Türkiye’ye yönelik F-16 satışını durdurma ve Türk askerlerinin Kıbrıs’ı terk etmesini müzakere etme çağrısında bulunuldu.

PSEKA, açıklamasında, “Kıbrıs işgalinin 50. karanlık yıldönümüne yaklaşırken, Senato ve Temsilciler Meclisi’ni Türkiye’yi sorumlu tutmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi. Türkiye’nin Kıbrıs’a yönelik politikalarının ve silahlanma girişimlerinin, bölgesel istikrarsızlığa katkı sağladığı endişeleri PSEKA’nın çağrısındaki temel noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir