“Umre Kafilesini Taşıyan Uçakta Şüpheli Paket Nedeniyle Alarm Verildi”

“Medine’den Kastamonu’ya umre kafilesini taşıyan uçak, havadayken içinde şüpheli bir paket bulunması üzerine havalimanına geri dönmek zorunda kaldı. Aramaların ardından tekrar havalanan uçak, 7 saatlik bir gecikmeyle Kastamonu’ya vardı.

Dün 16.30’da Medine’deki Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı’ndan hareket eden Mavi Gök Airlines’e (MGA) ait 170 yolculu uçak, kalkıştan yaklaşık 1,5 saat sonra içinde sahipsiz bir çanta keşfetti. Çantanın yolculara ait olmadığının anlaşılması üzerine, pilotlar güvenlik gerekçesiyle kalkış yaptıkları havalimanına geri dönme kararı aldı. Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı’na acil iniş yapan uçakta, polis ekipleri ve bomba arama köpekleriyle detaylı bir arama yapıldı. Aramada, çantada kıyafetler ve çeşitli eşyalar olduğu tespit edildi. Geniş çaplı aramanın tamamlanmasının ardından uçağın yeniden havalanmasına izin verildi. Saat 22.00 civarında tekrar havalanan uçak, 02.30 sıralarında Kastamonu Havalimanı’na indi. 7 saat süren gecikmenin ardından, havalimanında bekleyen yakınlarına kavuşan kafile, duygusal anlar yaşadı.”

“Umreden dönen Avni Sarıalioğlu, yolculuğu hakkında konuştu: ‘Umre çok güzeldi ancak bazı tatsız olaylar yaşadık. Dönüşte uçağımız, sahipsiz bir çanta nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı ve tekrar Medine’ye iniş yaptık. Hem acı hem tatlı hatıralarla dolu bir yolculuk oldu. Şimdi Kastamonu’da, sevdiklerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir