Detay | Özçelik İş Sendikası ile THY Teknik TİS Görüşmelerine başladı

Detay | Özçelik İş Sendikası ile THY Teknik TİS Görüşmelerine başladı

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile Özçelik İş Sendikası bugün saat 11 de Sabiha Gökçen Tesislerinde bir araya geldi.

Toplu sözleşmenin ilk 29 maddelik idari kısmı ile ilgili mutabakata vararak bir sonraki görüşme için tarih belirlendi. 23 Ocak tarihinde kalan maddelerin müzakeresine devam edilecek.

Herkesin merakla beklediği ücret maddelerine 3 veya 4 oturum sonrası başlanacağı öngörülüyor.

Artan yetkili teknisyen istifaları ve yüksek enflasyon oranları karşısında işverenin çalışanların beklentilerini karşılayacak oranlarda iyileştirme ve ücret zammı yapılması bekleniyor.

İşte Özçelik İş tarafından üyelerine bildirilen o mesaj:

“Değerli Üyelerimiz,

Sendikamız ile THY TEKNİK A.Ş. işverenliği arasında 11.01.2024 tarihinde (bugün) yapılan ilk oturumda 29 madde üzerinde anlaşma sağlanarak 2. toplantının 23.01.2024 tarihinde saat 13.00’da yine aynı toplantı salonunda yapılmasına karar verilmiştir. Süreçle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edecek olup yapılacak toplantının hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Genel Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan Yunus Değirmenci

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 9 ay önce

    Bu hafta şirketten ayrılmış biri olarak, Tiste %100 ün biraz üzerinde alırlarsa dışarda anlaştığım paralara geliyor maaş.Umarım kalan arkadaşlarımın kaldığına değecek enflasyon karşısında insanları ezdirmeyecek bir tis imzalanır.

  2. 9 ay önce

    Bir Teknisyen babası olarak özçelik İş sendikasından bu tis görüşmelerinde teknisyenleri koruyacak bir karar almasını bekliyorum yıllardır eğitim alan bir teknisyenin bu maaşlar ile çalışması gerçekten tirajı komik bir durum her meslek kutsaldır ama bu meslek daha bir özen isteyen bir meslek dalı günümüz şartlarında bir market kuryesi 35 ile 40 bin totalde maaş alabiliyor akıl alır gibi değil.

  3. 9 ay önce

    Teknisyen göçü başlamadan iki tarafta şartlar konusunda anlaşmalı borçlarımızı ödeyemez evimizi geçindiremez olduk

47 Yorum

  1. 9 ay önce

    Seçim günü ben de yönetimin yaptığı gibi salağa yatacağım… Olur da seçim yenilenirse falan düşünürüz gidip oy atar mıyız atmaz mıyız!

    Cevapla
  2. 9 ay önce

    Bay müdürlerine yetki verilsin. C/S OLSUN.
    Bu kadar fazla yetkiliye gerek yok. Müdürlere yetki verilirse az paraya çok iş olur. Zaten bakımdan çok iyi anlıyorlar. Her şartta çalışılabileceğine, bakım yapılacağına da inanıyorlar. uygulamalı bunu görüp bize de gösterirler. Biz de yerimizi biliriz. Alın çekiçleri, hangarlar çınlasın…

  3. 9 ay önce

    Eğer gerçekten iki tarafta personel yararına bir şey yapmak istiyorsa eşel mobil sistemini getirin! Aylık enflasyon farkını aynı ay ödeyin. Ocakta 2 ekmek alıp haziranda 1 ekmeğe düşüyor alım gücümüz. 6 ay katlanarak içeride kalan emeğimizin ise bir telafisi yok. A.O tarafı maliyeti arttığı an nasıl ki bilete kargoya artışı uyguluyor,benim maliyetlerim de artıyor! Bu arada 15 bin imza parası komik olmuş. Herkes bir maaş bekliyor. Onu da iç ettiğiniz banka promosyonlarımıza sayın.

  4. 9 ay önce

    Bu masadan teknisyen adina bir tane iyi birsey ciksin Turkiyeyi uzaya cikmis sayin o sebeple beklentiniz sifir olsun

  5. 9 ay önce

    Sendikanın bizim için istediği zam oranı veya iyileştirmeler devlet sırrı mi bizimle paylaşılmıyor.

  6. 9 ay önce

    Sayın çelik iş hangi zam oranları ile masaya oturdunuz bilgi verir misiniz?

  7. Benim Ocak ayında harcadığım adam saat yaptığım iş ile Aralık ayında harcadığım adam saat yaptığım iş aynı. Maaşımi neden Ocak ayına göre daha düşük alıyorum. Burada devletin vergi sisteminden dolayı bir kaybimiz var ama şirkette buna çanak tutuyor. İsterse bunu çalışanını yansıtmayabilir.

  8. 9 ay önce

    Yahu sorun sadece maaş değil teknisyen hor görülüyor hor ! Bir bakım şirketininde bakım personelinden daha değerli daha kıymetli bir personel olamaz. Ama bizim teknisyen sınıfı en alt kademede ne dinlenme alanları doğru düzgün ne yemekleri ne servisleri ne ortamı. He maaşa gelince ne verirlerse versinler 3 ay sonra vergiye girip maaş düştükten sonra yemişim zammını

  9. 9 ay önce

    TEKNİSYENE DEĞER VERİN
    Sadece kokpit ile uçmuyor bu uçaklar teknisyenin yetişmesi zordur yetkili bir teknisyen kafası rahat olmalı ki işini iyi yapabilmeli bu yüzden teknisyenlere hakkını verin onlar olmadan havacılık olmaz uçaklar güvenli ve emniyetli bir şekilde uçuyorsa uçak teknisyenlerinin sayesindedir.Ama malesef bu ülke maddi ve manevi olarak teknisyenlerimizin kıymetini bilmiyor.Elinize vicdanınıza koyun teknisyenlerin maaşlarını bu ekonomide ezdirmeden fazla fazla verinki onun geri dönüşü daha fazla olacaktır.Teknisyen mutlu ise görevini istekli yapar umarım bu defa mutlu olan taraf sadece kokpit,kabin değil tüm teknik olarak özellikle de Uçak Teknisyenleri olarak bizlerde mutlu oluruz bu bizlerin hakkıdır

  10. 9 ay önce

    Yönetim bu şekilde yol aldıkça aşağıda işler sanayi mantığına dönmeye başladı. Mobbing aldı başını gitti. Kimse çalışmak istemiyor, işler hep aksak ilerliyor, uygunsuzluk yapılması için adeta insanlar üzerinde baskı kuruluyor. Ansızın bir denetleme olsa en kritik işler dahi evrak üzerinde patlak durumda. Faal edilmiş fakat dosyalarında onlarca eksik mühür bulunan işler dağ gibi birikmiş. Arada bir kaç doğru karar almaya çalışanlar ise sanki vatana ihanet etmiscesine hedef gösterilerek yerden yere vuruluyor. Bunun üzerine bir de maaşlar eklenince insanın yaşama hevesi kalmıyor.

  11. 9 ay önce

    Çocukluk arkadaşım haytanin tekidir, ne okul okudu ne bişey yaptı. Tek derdi motorla gezmekti. Şimdi aldığı kurye maaşı ile bana gülerek bakıyor. Oğlum amma çalıştın didindin para harcadın eğitimin için, ne eglenebildin ne hayatını yaşadın… Bunun için miydi be kardeşim ! Evet şimdi ben de soruyorum yönetime bunun için miydi be kardeşim ? Onca riskli işin altına mühür at, siniri, stresi, mobbingi, vardiyası bitmesin ama gel gelelim motokurye karşına geçip maaşınla dalga geçsin. Şimdi çıkıp bazı yalamalar ‘git kurye ol o zaman yeaa’ diye yorum yapar. Bu zihniyetle hiçbir yere taşınmaz bu ülke. %50zam yapsalar bile hiçbir şeye yaramayacak bir maaş… 12yillik tecrübemi alıp hazır kalifiye teknisyen olarak başka bir şirketin kasasını doldurma vakti geldi. Vereceğiniz zam hiçbir şekilde umrumda değil artık net karar verdim İLK FIRSATTA BIRAKIYORUM…

    • 9 ay önce

      örnek verdiğin kişi belirli bir yaşa gelince balon olacak. kıyaslama yanlış.

      • 9 ay önce

        Balon olan şey bizim maaslarimiz be kardeşim. Arkadaş sadece bir örnek vermiş. Sen arabanı sanayiye götürdüğünde içini korku sarmiyor mu yani? Sorsan sanayideki adamın gözünde sen 80K maaş alıyorsun bir elin yağda bir elin balda .. anlatılmak isteneni doğru okumak lazım.

  12. 9 ay önce

    Sendika masada ama sahada gören yok.

    Bu ücretlere kuryelik yapar,memleketinde kalır avm de çalışır insanlar İstanbulda yaşanmaz artık.

    Bir grub %5 versen yine devam edecekler.

    Hani diyorlardı eskisen giden gitsin,şimdi söylede görelim,giderler ağam paşam giderler.
    Artık eskisi gibi sadece shgm lisanslı tr de çalışacak teknisyen değiller.Centilmenlik anlaşması adı altında vurduğunuz zincirlerde paslandı işlemez oldu artık.

    Lisanslı teknisyenini bu sözleşmede tutamazsan eğer memur,mühendis,müdürlerin oturup CRS veremezler.

  13. 9 ay önce

    Sendikalar ne alırsa bize de onu verecekler. çelik ise neden 1000 TL aidat öduyorum? Daha ne istediklerini bile bilmiyoruz var mı bir açıklama?

  14. 9 ay önce

    pandemi oncesi istifa etmis biri olarak rahatlikla soyleyebilirim ki pandemiye ragmen pisman olmadim iyi ki dogru karar vermisim istifa ederek ozel sektor simdi daha guclu alimlar var degerledirin ozellikle almanya icin

  15. 9 ay önce

    Hangi 29 madde üyelerin bu maddelerden neden haberi yok?

  16. 9 ay önce

    Bir teknisyen 4 yıllık üniversite okuyor işe başlıyor yetmiyor modül sınavlarına giriyor yetmiyor ojt yapıyor yetmiyor mülakalatlara giriyor yetmiyor yds ye de giriyor sonra b1 oluyor amma aldığı rakamlar komik yazık onca eğitime verilen karşılık bu olmasa gerek

  17. 9 ay önce

    Çalışanını ezen değil değer veren kazanır.. Yaklaşık 10 yıldır EASA Lisanslı ve yetkili olarak sirketteyim..Bu şartlar altında daha fazla şirket aidiyetine önem veremeyeceğim.. Sonun başlangıcı yakındır.

  18. 9 ay önce

    Bırakın uc bes yıllık teknisyeni 20 yıllık basteknisyenler bile arkasina bakmadan kaçıyor . Kendini yetistirmisler beklemesin basvurularini yapsinlar . Yurtdışini gectim turkiyede Ozelde isi bilmeyen yeni girmis adama 2000 dolar veriyorlar lisansi yok tipi yok. Thy teknikte 20 senelik yetkili basteknisyen 2000 dolar almıyor.

  19. 9 ay önce

    Parası ile hakkımızı savunsun diye bulunan sendika bizim için is verenden ne istediğini devlet sırrı gibi saklıyor, üyelerine açıklamaktan çekiniyor! Kimin için ne istiyorsunuz?

  20. 9 ay önce

    Yurt dışında düşünmeyi ciddi düşünen bir teknisyen olarak yazıyorum. En son yapılan zamda aldığımız para ilk 2 ayda gelen %20 ye yakın enflasyon ile eridi. Biz hep geriden gidiyoruz maaşlarda. Ayrıca yapılan asgari ücret zammından dolayı maaşımız brüt verildiği için 7000 tl net her verilen zamdan peşinen kesilecektir. Bunu sendikada işverende siz arkadaşlarda bilin. Yıllarca okuduk. Eğitim aldık. Sınavlardan geçiyoruz. Tazeleme ve tip eğitimleri ile ömür boyu tekrarlanıyor bunlar. Bilgimiz ve tecrübemizi hiçbir zaman şirketten sakınmadık. Ancak yaşanan ülkedeki bu durum artık bizi değil ev almaya araba alamayacak duruma getirdi. Giden arkadaşlarımız memnun. Her giden için bizde seviniyoruz. Tek isteğimiz ülkemizde ekonomik krizden koruyacak rakamlar almak. Önlemler alınmasını sağlamak. Bu benim son sözleşmem. Karar sizde artık.

  21. 9 ay önce

    Artık kimsenin beklentisi kalmamış, eskiden olsa buraya en az 200-300 yorum düşerdi. İnsanlar yazmaktan usanmış, sarı sendikalardan usanmış, boş vaatlerden usanmış. Kimisi ne verilirse kabul edip devam edecek, kimisi çoktan yakmış gemileri kiloyla altın versen gidecek. 200 yıllık sanayi devrimiyle gelen kölelik sistemi artık patronları tatmin etmiyor. Yeni bir sistem lazım, karnın doysun, o gün de açlıktan ölmediysen kendimizi şanslı sayacağımız düzene adım adım gidiyoruz. Artık birey ön planda, herşey bireysel, herkes çok değerli, herkes kendini gerçekleştirme peşinde, yani herkes artık daha bencil. Sonumuz hayrola.

  22. 9 ay önce

    Zam konusunda tahminim 6 aylık enflasyon ve %15 de refah payı ile birlikte ancak %55 e yakın bir zam olur. Bunu da başarı olarak sunulur.

  23. 9 ay önce

    Şu mübarek kandil günü Teknisyen camiası için hayırlı olur inşallah. Umarım enflasyon altında ezilmeyiz

  24. 9 ay önce

    Tüm taşeronlara ve tekniğe %39 zam hayırlı uğurlu olsun

    • 9 ay önce

      At bakım teknisyeni olacağına uçak bakım teknisyeni olsaydın, bu zammı kabul etmezdin. Taşeron da kalmadı bu arada, gözünü aç, yatan rahatı bozulmasını istemeyenler için zama da gerek yok. En az Yüzde 55-60 olmalı, ev kirası 15 bini geçmiş

    • 9 ay önce

      Her seferinde çıkıp aptalca bir oran rakam paylaşmaktan bikmadiniz gitti.
      Üstelik her seferinde aynı şeyi yapıyorsunuz şimdiye kadar bir tanesinin bile tuttuğunu görmedim.
      Niye böyle yaptığınızi cidden anlamıyorum.
      Aslında sizin bu saçma yorumunuz paylaşılmamalidir.

    • 9 ay önce

      At bakım Seyisi :D

      Cevapla
  25. 9 ay önce

    Bir teknisyen kolay yetişmiyor maalesef.. Okulu, modül sınavları, tipi, ojt derken en az 10 senede yetişir. Beyin göçünün önüne geçebilmeniz için elinizi vicdanınıza koyun ey sayın yöneticiler. Minimum %100 zam bekliyoruz. Saygılar.

  26. 9 ay önce

    Arkadaslar kimse kendisini kandırmasın. Yine çalışanın istediği olmayacak. Sonuç şimdiden bellidir. Herkes işine baksın hak etmediğimiz maaşları düşünmeyelim lütfen…

  27. 9 ay önce

    Ozcelik de mi ihbar kullaniyor. 12 gun sonra gorusme nedir.

    • 9 ay önce

      Aradaki 12 günde AO ile Hava iş nasılsa yol alır, biz de o yoldan gideriz demişler işte. Uğraşsınlar mı bir de, lütfen yani.

  28. 9 ay önce

    Sendika iyi bi zam alır yoksa çelik işi enflasyon +1 imza atar …

  29. 9 ay önce

    AO’nun imzaladığı oranın üstünde bir oranda artışı bekleyen arkadaşlar boşuna hayal kurmayın.

    Kıdemli teknisyenler malesef AO’nun aldığı orandan fazlasını alamayacak, belki alt gruplara ek %3-5 arası iyileştirme olur.

    21. Yüzyılın en kominist lideri sağolsun herkes fakirleşti ve belediye işçisi ile uçak teknisyeni arasında hiç fark kalmadı Zimbabwe’de. Allah’tan bizim ülkede hiç bu tür sorunlar yok çok şükür. Bizde teknisyenler nerdeyse pilot maaşı alıyor.

  30. 9 ay önce

    Teknisyen göçü başlamadan iki tarafta şartlar konusunda anlaşmalı borçlarımızı ödeyemez evimizi geçindiremez olduk

  31. 9 ay önce

    Bir Teknisyen babası olarak özçelik İş sendikasından bu tis görüşmelerinde teknisyenleri koruyacak bir karar almasını bekliyorum yıllardır eğitim alan bir teknisyenin bu maaşlar ile çalışması gerçekten tirajı komik bir durum her meslek kutsaldır ama bu meslek daha bir özen isteyen bir meslek dalı günümüz şartlarında bir market kuryesi 35 ile 40 bin totalde maaş alabiliyor akıl alır gibi değil.

  32. 9 ay önce

    Bu hafta şirketten ayrılmış biri olarak, Tiste %100 ün biraz üzerinde alırlarsa dışarda anlaştığım paralara geliyor maaş.Umarım kalan arkadaşlarımın kaldığına değecek enflasyon karşısında insanları ezdirmeyecek bir tis imzalanır.

  33. 9 ay önce

    Sendika asıl konuyu en baştan görüşür, anlaşamazsa masadan direkt kalkar. her seferinde üzerinde zaten anlaşılan ve tartışılmayan eften püften maddeleri sonraya bırakır. maksadınız nedir?