Havaalanında felaketin eşiğinden dönüldü! Devrilen Tankerden 10.000 Galon Jet Yakıtı Döküldü

Havaalanında felaketin eşiğinden dönüldü! Devrilen Tankerden 10.000 Galon Jet Yakıtı Döküldü

Queens, New York’taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda tanker devrilerek 10.000 galon jet yakıtının dökülmesine neden oldu. Büyük bir felakete dönüşemeden  acil durum ekiplerinin anında müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Hızlı Müdahaleye Yakıt Sağlama

Havalimanının havacılık tarafında, hava trafiği operasyonlarından uzakta bulunan devrilmiş yakıt tankeri, acil servislerin geniş çaplı bir müdahalesine yol açtı. Müdahale ekipleri bölgeye akın ederek dökülmeyi kontrol altına almak ve temizlemek için müdahalede bulundular.

Kontrol Altına Alma ve Temizleme

Dökülen yakıtın daha fazla yayılmasını önlemek için bir köpük operasyonu gerçekleştirildi. Köpük operasyonuna toplam 12 birim ve 60 ekip üyesi katıldı.

Olay yerinden alınan görüntülerde, devrilmiş bir kamyonun etrafının acil servis araçlarıyla çevrili olduğu ve yere dökülen yakıtın görünür kanıtlarının bulunduğu görülmüştür. Kamyonun ana havayolu operasyonlarından güvenli bir mesafede, ‘Kargo Alanı A’da devrildiği bildirildi.

Bu potansiyel olarak tehlikeli olaydan dolayı herhangi bir yaralanma bildirilmedi. Kamyonun hangi koşullar altında devrildiği halen araştırılmakta.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir