IndiGo, Türk Hava Yolları ile yeni kod paylaşımı bağlantılarını duyurdu

IndiGo, Türk Hava Yolları ile yeni kod paylaşımı bağlantılarını duyurdu

IndiGo, son birkaç aydır yolcularına İstanbul üzerinden Türk Hava Yolları ağında dünya çapında çeşitli seçenekler sundu. Şimdi ise bu işbirliğini üç İskandinav destinasyonuyla daha da genişletti.

Sunulan Kuzey Avrupa

IndiGo, Türk Hava Yolları ile olan ortak uçuş anlaşmasını İstanbul üzerinden Helsinki, Stockholm ve Oslo uçuşlarını da kapsayacak şekilde genişlettiğini duyurdu. Oslo 17 Kasım’da dahil edilirken, Helsinki ve Stockholm bağlantıları 24 Kasım’dan itibaren faaliyete geçecek.

IndiGo Küresel Satış Başkanı Vinay Malhotra konuyla ilgili olarak açıklamasında:

“Helsinki, Finlandiya’daki Hintli öğrenci ve profesyonellerin artan talebini karşılarken, Stockholm ve Oslo sırasıyla İsveç ve Norveç ile kültürel değişim ve ekonomik bağların güçlendirilmesi için kapılar açmaktadır…” dedi.

Genişleyen erişim

Etkileyici bir erişim ve çeşitli özel rotalara sahip Hindistan’ın en büyük havayolu olan IndiGo’ya, kod paylaşımı anlaşmaları için çeşitli küresel havayolları tarafından sık sık başvurulmakta. Qatar Airways, American Airlines ve Air France-KLM gibi sektörün en büyük isimlerinden bazılarıyla ortaklıkları bulunmakta.

Ayrıca kısa süre önce British Airways ile bir ortaklığa girerek Thiruvananthapuram, Rajkot ve Vadodara olmak üzere üç rotaya uçuşlarına British Airways’in kodunu ekledi.

Ekonomik taşıyıcı ayrıca Qantas ile ortaklığını geliştirdi ve şimdi Qantas’ın Singapur’dan uçuşları aracılığıyla Melbourne, Sydney, Perth ve Brisbane’i içeriyor.

Türk Hava Yolları, çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere İstanbul dışında 42 farklı noktaya ve ABD’de New York, Chicago, Boston, Washington ve San Francisco olmak üzere beş noktaya bağlantı sağlayarak genişlemeye devam ediyor.

Güçlü gidişat

IndiGo’nun ortak uçuş anlaşmaları yolcularına daha fazla küresel destinasyon sunmasını sağlarken, kendi genel ağı da yeni bir kilometre taşı oluşturdu. Havayolu geçtiğimiz günlerde bir Hint havayolu için bir ilk olan günde 2.000 uçuşu aştığını duyurdu.

Toplam günlük uçuşlar yolcu operasyonlarını, kargoyu ve Hindistan’ın askeri charter seferlerini içeriyor ve IndiGo bu rakamı 17 yıllık faaliyetlerinin ardından geçti. Havayolu 2006 yılında uçmaya başladı.

IndiGo, son altı ayda ağına 20 uluslararası uçuş noktası ekledi ve aylardır Hindistan’ın iç pazar payının %60’ından fazlasına hakim. Şu anda, birçoğu özel rotalar ve 30’dan fazla uluslararası destinasyon olmak üzere 80’den fazla yurt içi destinasyona hizmet vermekte.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir