SMBC Aviation Capital 60 tane Airbus A320neo siparişi verdi

SMBC Aviation Capital 60 tane Airbus A320neo siparişi verdi

İrlanda merkezli uçak kiralama şirketi SMBC Aviation Capital, Airbus A320neo ailesine olan bağlılığını 60 uçaklık önemli bir siparişle güçlendirdi. Verilen sipariş, firmanın A320neo serisi için toplam sipariş sayısını 184’e çıkararak 2031 yılına kadar istikrarlı bir uçak teslimatı sağladı.

Satın alma, SMBC’nin son dönemdeki gerilemelerin ardından yükselişe geçen küresel hava yolculuğu sektöründeki talebin sürekliliğine yönelik stratejik beklentisini yansıtıyor. Halihazırda A320neo serisinden 170’in üzerinde jete sahip olan ve IndiGo Spirit Airlines ve Türk Hava Yolları gibi müşterileri için 40 jeti daha kiralayan şirket, filosundaki bu son genişlemeyle müşteri ihtiyaçlarını karşılamak istiyor.

SMBC Aviation Capital CEO’su Peter Barrett, bu işlemin sürdürülebilir ve verimli havacılık çözümlerini destekleyen pazar eğilimlerine bir yanıt olduğunu vurguladı. A320neo ailesi, aerodinamik ve yakıt verimliliğini artıran yeni motorlar ve sharkletler de dahil olmak üzere teknolojik ilerlemeleriyle tanınıyor. Bu özellikler, sektör daha çevre dostu operasyonlara yönelirken özellikle cazip hale geliyor açıklamasında bulundu.

Airbus’tan Christian Scherer, SMBC’nin A320neo serisine yaptığı yeniden yatırımı övdü. Bunun, Boeing’in B737 varyantları gibi rakiplerine karşı şu anda önemli bir pazar payına sahip olan Airbus’ın ürününe güçlü bir güven oyu gösterdiğine dikkat çekti. Neo serisi operasyonel verimlilikte liderdir ve yakıt tasarrufu sağlayan teknolojileriyle tercih edilmektedir dedi.

Anlaşmanın mali detayları açıklanmadı ancak yatırım, SMBC’nin gelişen yolcu ve havayolu tercihlerine uygun modern, uygun maliyetli uçak çözümleriyle hava yolculuğundaki yeniden canlanmayı ele alma konusundaki proaktif yaklaşımının altını çiziyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir