THY Teknik ile işbirliği içinde kuruldu. EFW'nin Türkiye tesisi ilk A330P2F indüksiyonu ile başlıyor

THY Teknik ile işbirliği içinde kuruldu. EFW’nin Türkiye tesisi ilk A330P2F indüksiyonu ile başlıyor

Airbus Yolcu Uçağından Kargo Uçağına (P2F) dönüşümde mükemmellik merkezi olan Elbe Flugzeugwerke (EFW), ilk A330P2F’nin Ekim ayında hizmete girmesinin ardından İstanbul, Türkiye’deki yeni üçüncü taraf kargo uçağı dönüşüm tesisinde faaliyetlerine başladı.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki yeni tesis, Part 145 ve Part 21 J&G organizasyonu olarak dünya çapında sertifikalandırılmış lider MRO şirketi olan Turkish Technic ile işbirliği içinde kuruldu.

İstanbul tesisiyle birlikte EFW’nin dünya genelinde dönüşüm programlarını yürüten toplam dokuz modifikasyon tesisi bulunuyor. EFW CEO’su Jordi Boto, “Airbus uçaklarının bakımı konusunda deneyime sahip olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’yi bünyemize katmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. “Güçlü yapısal becerilere ve operasyonel mükemmelliğe sahip ortaklarla çalışarak, müşteri taahhütlerimizi sağlam bir şekilde yerine getirmeyi sağlayacağız.” dedi.

EFW’nin A330P2F programı ST Engineering ve Airbus ile işbirliği içinde geliştirildi ve EFW Ek Tip Sertifikasını (STC) elinde bulunduruyor ve genel programın yanı sıra pazarlama ve satış çabalarına da liderlik ediyor. “Airbus kargo uçağı dönüşümlerine yönelik güçlü talebi karşılamak için ST Engineering ve EFW, A330P2F, A321P2F ve A320P2F’den oluşan tüm Airbus P2F programlarının dönüşüm kapasitesini artırmak için Asya, ABD ve Avrupa’da dönüşüm tesisleri kurdu.”

Açıklamada, A330P2F programının her ikisi de havayollarına ek operasyonel ve ekonomik faydalar sunan ileri teknolojiyle donatılmış A330-200P2F ve A330-300P2F olmak üzere iki varyantı bulunduğu belirtildi. A330-200P2F 61 tona kadar brüt taşıma yükünü 7.700 km’nin üzerinde bir mesafeye taşıyabilirken, daha büyük A330-300P2F 63 tona kadar brüt kargo taşıyabiliyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir