Atatürk’ün Yozgat’a Gelişinin 99’ncu Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı: Gökyüzünde SOLOTÜRK Işıltısı

Atatürk’ün Yozgat’a Gelişinin 99’ncu Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı: Gökyüzünde SOLOTÜRK Işıltısı

Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yozgat’a ilk adım atışının üzerinden 99 yıl geçti. Bu özel ve tarihi an, Yozgat’ta düzenlenen etkinlikler ve havada SOLOTÜRK’ün eşsiz gösterisiyle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ünlü Süvarileri Harp Meydanlarında Kahramanca Dövüşen Türk Yiğitlerinin Harman Olduğu Diyar, Bozok Yaylasının Yiğit Evlatları Var Olun!” sözleriyle selamladığı Yozgatlılar, bu önemli günü çeşitli aktivitelerle kutladılar.

Anma etkinlikleri, Atatürk anıtına Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’a Türk Bayrağı’nın takdimi ile devam etti.

Yozgat semalarında gerçekleştirilen ve nefesleri kesen SOLOTÜRK gösterisi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve coşkuyla izlendi. Şehrin üzerinde adeta dans eden F-16 uçağı, vatandaşlarda gurur ve heyecan uyandırdı.

SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetleri’nin yüksek performanslı F-16 uçaklarını kullanarak, modern uçuş kabiliyetlerini ve pilotların yüksek bilgi ve becerilerini izleyicilere sunan bir gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları F-16C Blok-30TM uçağı ile yapılmakta olup, SOLOTÜRK pilotları, performans gösterilerinin yanı sıra harbe hazırlık uçuşlarını da sürdürmektedir.

2009 yılında “Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu” programının temelleri atılarak, 2010 yılında SOLOTÜRK faaliyete geçmiştir. İlk gösteri uçuşunu 2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yılı etkinliklerinde gerçekleştiren SOLOTÜRK, o günden bu yana Türk semalarında adeta bir yıldız gibi parlamaktadır. Ekibi, Konya’da konuşlu 132’nci Filo Komutanlığı bünyesinde, pilot, basın ve halkla ilişkiler personeli, ve 9 kişilik bakım ekibi ile görev yapmaktadır.

Etkinlikte ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yozgat’a gelişi ve buradaki anılarıyla ilgili konuşmalar yapıldı ve tarihi fotoğraflar sergilendi. Yozgat, bu anlam dolu günü, gökyüzündeki gösteri ile birlikte, bir kez daha büyük bir gurur ve özlemle andı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir