En çok bagaj şikayeti alan 10 havayolu şirketi açıklandı. Listede THY'de yer aldı

En çok bagaj şikayeti alan 10 havayolu şirketi açıklandı. Listede THY’de yer aldı

Yolcuların bir uçuştan sonra çeşitli kötü deneyimler yaşaması nadir değildir, bunlardan biri de kayıp ve hasarlı bagaj sorunudur. Bu deneyim genellikle belirli havayolları ile uçma konusunda isteksiz olmanıza neden olur.

Havayolu, yolcuların uçağın bagajına yerleştirilen eşyalarını korumaktan sorumlu taraf olarak kabul edilir.

Havayolu şirketinin bagajlara nasıl davrandığı, seyahat için bir havayolu şirketi seçen yolcular için dikkate alınması gereken bir husus. Zira, sosyal medyada dolaşan videolarda havayolu görevlilerinin bagajdaki yolcu eşyalarını nasıl dikkatle kullanmadıkları ortaya çıktı.

Yolcuların hangi havayollarının kayıp veya hasarlı bagajlarla ilgili sıklıkla şikayet aldığını kesinlikle bilmeleri gerekir. Amaç, yolcuların daha dikkatli olmaları ya da bagaj sicili daha az kötü olan başka bir havayolunu tercih etmeleridir.

Forbes, son beş yılda kayıp veya hasarlı bagaj konusunda en çok şikâyet alan havayollarının bir listesini hazırladı.

Listenin ilk sırasında 2018 ve 2022 yılları arasında 950’den fazla bagaj şikâyeti alan İrlandalı ekonomik havayolu Ryanair yer alıyor.

Listenin ikinci sırasında 844 şikâyetle British Airways yer alıyor. Ardından, kayıp veya hasarlı bagajlarla ilgili 565 yolcu şikayeti aldığı bildirilen easyJet var.

Forbes tarafından yapılan bu çalışmada verileri kullanılan Sivil Havacılık Otoritesi, listede şikayet alan havayollarının kabin bagajınız kaybolduğunda veya hasar gördüğünde kayıpları karşılamaktan sorumlu olduğunu belirtti..

easyJet’ten bir sözcü This Is Money’e yaptığı açıklamada ‘bagaj olaylarının’ çok düşük olduğunu ve sektör tarafından bagaj takibi için kullanılan bağımsız bir sistem olan World Tracer’ın raporlarının easyJet’in havayolu sektöründeki en iyi performanslardan birine sahip olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Ryanair ayrıca Forbes tarafından kullanılan çalışma metodolojisini, yolcu hacimlerini vurgulamadığı ve iddia etmediği için reddetti. Ryanair temsilcileri, uçuşlarındaki kayıp bagaj vakalarının en az vakalardan biri olduğunu iddia etti.

Ryanair her gün 230’dan fazla destinasyona 3.200’den fazla uçuş gerçekleştiriyor. Havayolu temsilcisi, yaklaşık 10 bin yolcuda bir hasarlı ya da kayıp bagaj oranı olduğunu açıkladı.

Forbes’a göre son 5 yılda en çok bagaj şikayeti alan 10 havayolu şirketi.

1. Ryanair (954 şikayet)

2. British Airways (844)

3. easyJet (565)

4. Wizz Air (552)

5. Norveççe (419)

6. Flybe (297)

7. Türk Hava Yolları (195)

8. Virgin Atlantic (182)

9. Portekiz’e dokunun (160)

10. İberya (105)

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir