Özçelik İş ile THY Teknik Zam Konusunda Anlaştı

Özçelik İş ile THY Teknik Zam Konusunda Anlaştı

Özçelik İş Sendikası yetkilileri ile THY yetkilileri arasında yapılan bugünkü görüşmede anlaşma sağlandı.

Önceki görüşmelerde THY tarafından teklif edilen %34 + ikramiyeye Özçelik İş sendikası itiraz ederek masayı terk etmişti. Üyelerin gergin ve öfkeli bekleyişi bugün sona erdi.

Bugün yeniden yapılan görüşmeler neticesinde Özçelik İş Sendikasının talepleri kabul edilerek tüm üyelerine %41 zam yapılmasına ayrıca düşük iş guruplarının iş tazminatlarının A0 ve A1 kademlerine ilave %5 daha eklenerek zammın uygulanmasına karar verildi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ F07LGvxaIAMiSJl

Yunus Değirmenci Yapılan Açıklamada;

THY TEKNİK A.Ş’deki üyelerimizin geçim koşullarını iyileştirmek, haklı talep ve beklentilerini karşılamak adına yaptığımız görüşmeler kapsamında bugün anlaşmaya vardık.

Bu çerçevede TEKNİK’teki tüm üyelerimizin ücretlerinde 1 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 41 oranında iyileştirme yapılacaktır.

Ayrıca 3., 4., 5. ve 10.0 iş gruplarının A0 ve A1 kademelerine ek iyileştirme yapılması konusunda mutabakata vardık.

Bu sürece katkı veren başta üyelerimiz olmak üzere THY Yönetim Kurulu Başkanı Sn Ahmet Bolat’a, THY TEKNİK yönetimine ve THY TEKNİK’teki tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Anlaşmamızın, üyelerimize, işyerimize, sendikamıza, HAK-İŞ’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ F07LGvtagAU0wP9

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ F07LGv3aIAEnoDf

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 1 yıl önce

    Bedava tiyatro izledik. Teşekkürler

  2. 1 yıl önce

    iş yapıyormuş algısı için kısa süreli huzursuzluk yaratıldı.

  3. 1 yıl önce

    2 günde ne borcu yaptın hemen uydurma, gözün doysun, bu zam ikramiyeden daha önemliydi anlamıyor musun?

41 Yorum

  1. 1 yıl önce

    Tgs nin hakkı yenildi. Adamlar uçak gelince uçağı geziyor, kabin yolcuyu yerine oturtamıyor bunlar yapıyor, kaptan evrakları bilmiyor düzenleyip ths getirip eline veriyor. Ama zama gelince maaşa gelince hep pilot kabin. Halbuki 7/24 havada uçağı ucuran o evrakları toparlayamayan pilottan, 7/24 havada yolcuyla didişen ikramda bulunan (buraya çok emin değilim) kabinden, sefere gitmeyen tgs nin gelmediği uçaklarda arızaları gideren abi burası hasarlımı sorusu dışındaki işleri gideren teknikten çok almalılar. En önemli işi tgs yapıyor çünkü tgs çalışsın diye diğer birinler var

    • 1 yıl önce

      Senin çalışmanla alamalı bir yorumum yok, kendi kısmında haklı olabilirsin ancak diğer birimlerle ilgili söylediklerin gerçeklerden çok uzak.

    • 1 yıl önce

      😅 Hala gülüyorum, ne iş yapıyorsun sen?
      Pilot, hostes, teknik olmadan uçak uçurabiliyorsun.

    • Adam çok güzel bir ironi yapmış yorum yapan arkadaşlar ama o kadar ciddi yazmış ki inanmışsınız gerçek yazdığına

  2. 1 yıl önce

    Allah’ım insAllah bir gün THY KABİN A.Ş açılırda,zamanında bize HABOM da ve çelik iş e zorla geçirilme muhabbeti gibi bir süreçten geçerler,tek başlarına kaldıklarında neler oluyormuş görür bazı arkadaşlarım,yıl 2023 olmuş halen yetkili teknisyenin değerini tartışıyoruz.Bir buçuk ayda servis nasıl yapılır,acil prosedurler nasıl uygulanır öğrenip uygulayan kitleyle 5 yılda ancak bir tipte uçağa hakim olmayı başarabilen ve uzmanlaşması minimum 10 yıl olan aynı zamanda bu süre zarfında şirkete uçakta yaptıklarıyla şirketine milyonlarca dolar para kazandıran(malesef bu rakam görünür olamıyor,uçak başında tecrübe ile oluyor) kitleyi değer tartışmasına soktugunuz için teşekkürler,pes ne diyeyim.Özelde gülerler adama :) herkesin HAKKINI alması dileğiyle iyi mesailer dilerim.

  3. 1 yıl önce

    Düşük iş gruplarına yapılan ilave zam %5 sadece iş tazminatlarına yapılmış yani anlayacağınız kıdem tazminatına yok. O zaman reelde düşük iş gruplarına %2 zamcık yapılmış oluyor.

  4. 1 yıl önce

    Ben sendikadan ciktim. Kardesim halen mesaj gonderip duruyorsunuz. Istifa eden eski uyelere mesaj atmayin yok kan lazim yok cenaze namazi …

    Cevapla
  5. 1 yıl önce

    Komedi 😂 surunmenize devam, Matematik bilmezlerle dunyanin kalbine yolculuk edin siz

  6. 1 yıl önce

    hangi başarıdan söz ediyoruz? teknisyen maaşları %41 le düzelecek mi? davullarla yedi düvele duyurduğu primlerle bile pegasus teknisyenlerinden az maaş alıyoruz! teknisyenlere seyyanen en az 20 bin zam yapılmalı! bu şirkette sadece tdlerin sorunu yok!

  7. TOLeyis diye bir.sendika var.ne.işe yalar DOCO zam pazarlığı nı kim yapıyor.Ahmet Pol at ne velrirse tamam..

  8. 1 yıl önce

    Bunu öz çelik iş kazanmadı Ahmet Bolat bey verdi A.O %41 zam vermeseydi sizler bu oranı alsaydınız tamamdı ama A.O ile aynı olmasını sağladı Ahmet Bolat bey burada sendika faktörü bence yok sadece itiraz edip aldınız görecez toplu sözleşme de yine bir gece ansızım imzalarınız herzaman yaptığınız gibi teşekkürler AHMET BOLAY Bey

  9. 1 yıl önce

    Bu ülkede adalet olmadığını sadece thy daki iş gruplarına uygulanan vergilendirmedeki çok büyük çarpıklıktan bile anlayabilirsiniz. Şöyle ki teknik destek personelinin şartlarını herkes bilir. İşte bu kadar sınırlı şartlarda çalışan teknik destek personeli bütün maaşından vergilenirken 250-300 bin alan pilotlar ve 100-150 bin alan kabin personeli maaşının sadece 30% ile vergilenmektedir. Gerçekten batsın bu dünya.

  10. 1 yıl önce

    Şeflik ve dil yine güme gidecek herhalde. Şef primi iyice başteknisyen primlerinin altında kaldı kalıyor. Bu şirkette artık şeflik yapacak bulunamayacak ki esprisi kalmadı bu şartlarda

  11. 1 yıl önce

    T gs gerçekten vitrin mankeni tüm operasyon boyunca rötarlarda geç geliş kaynaklı uçaklarını kaçıran yolcuların tüm öfkesi bizim üzerimizde patlarken gerçekten ezilen işçi sınıfıyız sürekli rötarlarla uçuş saatini doldurup dinlenmeye ayrılan ekiplerin yerine biz uzatmalarla daha da ezilmeyi hakediyoruz doğru.Allah bir ve tek ondan büyük İlah yok.

    Cevapla
  12. 1 yıl önce

    Ahmet bey’in yüksek ve avantajlı 20.77+2 ikramiye teklifini çok fazla bularak kabul etmeyen ikramiyeden vazgeçip %41e razı olan fedakar thy teknik çalışanlarına helal olsun be

    • 1 yıl önce

      Seni takdir ediyorum.takdir edilesi zeka.Verdiği 2 maaş zaten bir çok kişi için yarısı devlete gidicekti malum vergilerimizden ama uzun vadede yüzdelik zam her zaman çok daha avantajlıdır.Ki yüzde 20 hayli önemli bir oran.

    • 1 yıl önce

      2024 de yapilacak zam %21 zamlandirilmiş rakamlar uzerinden olacakti ama. Bu iki adet verilen ikramiye de devir sgk primine gidecekti ve nette bir ucret farki goremeyecektik.

    • 1 yıl önce

      Bu nasıl mantık Allah aşkına. 2 ikramiye alsan kısa vadede tek seferde alsan günü kurtarırsın. Ama maaşına alacağın 40 değil 20 ormanlık zam bile orta ve uzun vadede seni her türlü karlı çıkarır.

    • 1 yıl önce

      Sen teknikte çalışıyorsan eğer cidden sorun.

  13. 10senedir çalışıyorum hale 1gruptayım adaletmi başkanım

  14. 1 yıl önce

    Emeği geçen herkese teşekkürler.
    Hepimize hayırlı olsun.

  15. 1 yıl önce

    Allah bereket versin
    Herkese öncelikle

  16. 1 yıl önce

    Özçelik’in başarılı olduğunu yazanlar kendi adamları galiba. Değilse çok vahim, tüm bunların tiyatro olduğunu anlamıyor olamazsınız.

  17. 1 yıl önce

    AYRICA THY TEKNİKTEN YAPILAN AÇIKLAMADA

    “Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

    Şirketimiz ve Özçelik İş Sendikası arasında imzalanan 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 32. Maddeye göre üçüncü yıl, birinci altı ay ücret artışı Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyat Endeksi (2003=100) Haziran 2023 indeks sayısının Aralık 2022 indeks sayısına göre değişim oranına ilave olarak %1 eklenerek yapılacaktı.

    Bu kapsamda TÜİK değişim oranı %19,77 olmuş ve bu orana %1 TİS ile gelen ilave ücret artışı eklendiğinde, 30.06.2023 tarihindeki ücretlere 01.07.2023 tarihinden geçerli olmak üzere, yapılması gereken ücret artış oranı %20,77 olacağı ve ilave 2 ikramiye verileceği değerlendirilmişti.
    Değerli Arkadaşlarımız,

    Büyük Türk Hava Yolları ailesi olarak butikten zirveye gittiğimiz bu yolculukta, sizlerin emek ve özverisi en büyük gücümüz oldu.
    Yöneticilerimize ve çalışan destek hattımıza gelen talepleriniz ve sendika ile yeniden yapılan görüşmeler sonrasında, 30.06.2023 tarihindeki ücretlere 01.07.2023 tarihinden geçerli olmak üzere,

    • Tüm iş gruplarında %41 oranında ücret artışı yapılmasına,
    • Sosyal Yardım ücret kalemlerine uygulanması gereken %19,77 ücret zammının %41 olarak uygulanmasına (Sosyal Yardım, Doğum Yardımı, Ölüm Yardımı, Evlenme Yardımı, Vefat Tazminatı, Ek Yetki Primi),
    • 03.1, 04.1, 05.1, 10.0.A ve 10.0.B iş gruplarının A0 ve Al kademelerinin iş Tazminatlarına ilave iyileştirmeler yapılmasına,

    karar verilmiştir.

    Bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen üst yönetimimize ve Sendikamıza teşekkür ederiz. Alınan kararların şirketimiz ve çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

    Her türlü soru ve görüşünüz için TTIKBCALISANDESTEK@THY.COM adresi üzerinden İnsan Kaynakları Başkanlığı Çalışan Destek Ekiplerimizle irtibata geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    İnsan Kaynakları Başkanlığı”

  18. Ahmet bey ve yunus degirmenci nin bir araya gelmesi sonucu yapılan anlaşma hayırlı olsun

  19. 1 yıl önce

    Ahmet Bey, umarım bu ay ikramiye beklentisiyle borçlananlar içinde baabcan tavıyla ali cenaplık gösterip ikramiye verip herkesin gönlüne bu sıcak havalarda su serper.

    • 1 yıl önce

      2 günde ne borcu yaptın hemen uydurma, gözün doysun, bu zam ikramiyeden daha önemliydi anlamıyor musun?

    • 1 yıl önce

      Cebine girmeyen paranın borcuna giriyorsun demek hee… Allah akıl fikir versin

    • Emeği geçen herkese teşekkürler.. Allah şirketimize ve devletimize zeval vermesin.

      Cevapla
    • 1 yıl önce

      Ulan bu kadar mı basiretsizsin be. Olur ayıp ettin sana özel ek iki ikramiye yazalım. Hararetin arttiysa soğuk su iç.

  20. 1 yıl önce

    iş yapıyormuş algısı için kısa süreli huzursuzluk yaratıldı.

  21. 1 yıl önce

    İşlerine gelince iştirak; işlerine gelince THY personeli oluyoruz. Bu ikiyüzlülük artık son bulmalı.

  22. 1 yıl önce

    THY Teknik e de yüzde 34 teklifini kabul etmeyip 41 ve ek ıyılestırmeler konusunda anlasılması ıyı umarım devamı gelır bu eflasyonda buda yetmez ama nefes almak lazım Ahmet bey umarım bız teknık calısanlarını desteklersınız saygılar.

  23. 1 yıl önce

    Ahmet bey ne gerek vardı bunca strese en basından yapmıs olsaydınız bu zamları daha cok sevılen olurdunuz bence

  24. 1 yıl önce

    Özçelik iş bu sefer beni şasırttı tebrikler

  25. 1 yıl önce

    Bedava tiyatro izledik. Teşekkürler