Pegasus Havayolları Polonya'da. Nereye uçabilirsiniz?

Pegasus Havayolları Polonya’da. Nereye uçabilirsiniz?

Polonya havacılık pazarında yeni düşük maliyetli havayolları ortaya çıktı. Halihazırda Polonyalıların en sevdiği ülkeye uçan Pegasus Havayolları.

Türkiye Polonyalıların en sık ziyaret ettiği ülkelerden biri, bu nedenle düşük maliyetli bir Türk havayolu şirketinin Polonya pazarına girmesi, özellikle kendi başlarına seyahat etmeyi tercih eden birçok turisti memnun edecek.

Şimdiye kadar Polonya ile Türkiye arasında çoğunlukla charter uçuşlar yapılıyordu, ancak bu eğilim değişmeye başlıyor. Türk Hava Yolları kısa bir süre önce Krakow’dan İstanbul’a (uçuşlar Katowice’den gerçekleştirilecek olmasına rağmen) ve SunExpress Krakow’dan Antalya’ya bağlantı başlattı. Şimdi de Pegasus Havayolları tarafından yeni bir rota başlatıldı.

Pegasus Havayolları Polonya’da. Nereye uçabilirsiniz?

Pegasus Havayolları birkaç yıldır sunduğu teklifle Polonyalılara ulaşmayı planlıyordu. Bu yıl hedefe ulaşıldı. Daha önce Lodz veya Modlin’den bir bağlantı başlatma olasılığından bahsedilmesine rağmen, yolcular Varşova ve Ankara arasındaki bağlantıda zaten uçuş rezervasyonu yapabilirler.

Bağlantı 4 Haziran’da başlatıldı ve 22 Ekim’e kadar mevsimsel olarak faaliyet göstermesi bekleniyor. Uçuşlar başlangıçta haftada bir kez gerçekleştirilecek. Pegasus, Pazar günleri Ankara Havalimanı’ndan saat 10:15’te kalkıyor, Varşova Chopin Havalimanı’na saat 12:05’te iniyor ve saat 13:05’te Türkiye’ye dönüyor. Ancak Temmuz ayından itibaren Pegasus Çarşamba günleri de olmak üzere haftada iki kez uçacak.

Pegasus Havayolları’nda fiyatlar ne kadar?

Yeni bağlantının başlamasından önce bile biletler mobil uygulama üzerinden satın alınabiliyor. O zamanlar tek yön uçuş fiyatları yaklaşık 325 PLN’den (yaklaşık 1.500 Türk lirası) başlıyor.

Örneğin, 25 Haziran Pazar günü tek yönlü bir uçuş, temel ücretle, yani el bagajıyla 955,40 PLN’ye mal oluyor. Öte yandan, 5 Temmuz Çarşamba günü aynı ücretle dönüş uçuşu 472,51 PLN’ye mal oluyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir