İHA

Çin’in büyük İHA’sı iki havaalanı arasında ilk gece uçuşunu yaptı

Büyük bir insansız hava aracı (İHA) olan FH-98, ilk gece uçuşunu gerçekleştirerek, İHA için test oluşturan iki havaalanı arasında uçup bu performansı gösteren ilk Çin dronu oldu.

Bu gelişmenin, bu tür operasyonların lojistik dalında normalleşmesi için gerekli dönüşümün temelini oluşturduğu ve insansız sistemlerin genel havacılık endüstrisi bünyesinde gelişmesinin önünü çektiği belirtildi.

Söz konusu İHA, kuzeybatı Çin’in Shaanxi eyaletindeki Yulin City Mahe Town’dan havalanarak 40 dakikalık bir uçuştan sonra 100 kilometre kadar uzaktaki bir havaalanına indi. Böylece ülkenin en büyük lojistik İHA’sı, gece ve görüş alanının çok ötesinde bir uçuş gerçekleştirmiş oldu.

18,2 metre kanat genişliği ve 12,7 metrelik bir gövdesi olan dron, maksimum 5,25 tonluk bir havalanma ağırlığına ve bin 200 kilometrelik bir özerk uçuş kabiliyetine sahip. Çin, 2020 yılından beri iki partide 16 sivil insansız hava aracının yapılarak belli havaalanlarında test edilmesine onay verdi. Bunlar arasında Yulin City, iki hava rotası açarak, lojistik sektörü için kullanılmak üzere ilk havaalanı ruhsatı elde etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir