Tu-214

Rus şirket yılda on Tu-214 uçağı üretmeyi hedefliyor

Rus devlet şirketi Rostec’in CEO’su Sergey Chemezov, Başbakan Mikhail Mishustin ile şirketin 2022’deki faaliyetlerinin sonuçları üzerine yaptığı toplantıda, 2025’ten itibaren yılda on adet Tu-214 dar gövdeli uçak üretmeyi planladıklarını açıkladı.

“Tu-214 uçağı Kazan havacılık fabrikasında üretilecek. Yeni hangarlar inşa edilerek on uçak üretme kapasitesine sahip çok büyük bir fabrika olacak. On uçağı 2025 gibi erken bir tarihte üretmeliyiz” dedi.

Rus şirketin CEO, bu uçağın üretiminin yılda 20’ye çıkarılmasının ek finansman gerektireceğini de sözlerine ekledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Denis Manturov geçtiğimiz Aralık ayında TASS’a yaptığı açıklamada; United Aircraft Corporation’ın Tu-214’ün yıllık üretimini 20 uçağa çıkarabileceğini söylemiş ve bu noktanın ötesine geçmenin pahalı olacağını ve MS-21 projesiyle bir dengesizlik yaratacağını sözlerine eklemişti. Rusya’nın Rus yapımı PS-90A motoruna sahip ilk Tu-214 uçağını bu yıl teslim etmeyi planladıklarını belirtti.

Tu-214’ün seri üretimini arttırma ihtiyacı, Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar, Airbus ve Boeing uçak tedariklerinin askıya alınması ve Avrupa ve ABD ülkelerinin teknik bakım ve tedarik bileşenleri sağlamayı reddetmesi nedeniyle ortaya çıktı.

Tu-214 yakın zamana kadar küçük hacimlerde üretiliyor ve sadece bölgesel havacılıkta kullanılıyordu. Aeroflot ana müşterilerden biri olacak.

©AirlinesHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir