SİHA

Muharrem İnce’den SİHA tepkisi: Amerikalılarla görüşmüş çomak sokuyor

Balıkesir’de konuşan cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Lideri İnce, Atatürk Havalimanı’na uzay ve havacılık üssü vaadi üzerinden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. İnce ayrıca Türkiye’nin SİHA üretiminde başarılı olduğunu söyledi.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere giderken siyasiler miting programlarını sıklaştırdı. Bu kapsamda cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir’de halka seslendi.

KILIÇDAROĞLU’NUN VAADİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Coşkulu kalabalığa konuşan İnce’nin hedefinde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Atatürk Havalimanı’na uzay ve havacılık üssü kuracağını ve ABD’deki Sierra Nevada firmasıyla çalışacağını çalışacağını söyleyen Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren İnce, Kılıçdaroğlu, “Amerikalılarla görüşmüş, İHA’lar ve SİHA’lara çomak sokuyor.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, SİHA’LAR KONUSUNDA BAŞARILIDIR”

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre; İHA/SİHA’ları destekleyeceğini belirten İnce, “İHA’lar, SİHA’lar konusunda Türkiye başarılıdır. Erdoğan’ın damadıymış, umurumda değil.” Şeklinde konuştu.

İnce, sözleri şu şekilde sürdürdü;

Türkiye, Azerbaycan’a yardım etti. Bir CHP’li milletvekili çıktı, ‘Ne işimiz var Azerbaycan’da?’ dedi. Ben yine Balıkesir’den sesleniyorum. Beni cumhurbaşkanı seçerseniz, Azerbaycan’a yardım edeceğiz. Beni cumhurbaşkanı seçerseniz ‘Mavi Vatan’ı savunacağım. Türk askerinin Libya’da olmasını önemsiyorum. Akdeniz’de gaz var, o gazdan pay almamız lazım. Ben CHP gibi düşünmüyorum. Libya tezkeresine ‘evet’ diyorum. Biz üçüncü yoluz, ne sağdan ne soldan, Atatürk’ün yolundan.”

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye’yi daha güçlü bir ülke yapacağını ve ülkenin zenginleşeceğini sözlerine ekledi.

İnce yaptığı mitingin ardından Anafartalar Caddesi, Kızılay Caddesi’nde partililerle birlikte yürüyüş yaparak Balıkesir’den ayrıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir