British Airways

British Airways Airbus A320 Pilotları Arıyor

British Airways ve iştiraki BA Euroflyer, Airbus A320 pilot ekiplerini doğrudan girişli iş ilanını yayınladı.

Başvurular 14 Nisan’da sona erecek.

BA’nın A320 pilot alım hamlesi

İngiliz havayolu şirketi, yoğun yaz seyahat sezonu öncesinde Airbus A320 ailesinden oluşan filosuna dışarıdan pilot arıyor. First Officer iş ilanında hem British Airways hem de kısa mesafeli yan kuruluşu BA Euroflyer için “deneyimli yüksek kalibreli pilotlar” aranıyor.

British Airways’e başvurmak için deneyim şartı daha yüksek olacak – A320’de 500 saat veya Sıfır Uçuş Süresi Eğitimini (ZFTT) karşılayan bir uçak tipinde 1.500 saat ve son 12 ay içinde bu tipte uçmuş olmak. BA Euroflyer’a başvuran pilotların ise ZFTT’yi karşılayan bir uçak tipinde 500 saat ve son 12 ay içinde bu tipte uçmuş olmaları gerekecek.

Başvuru sürecinde, mevcut A320 derecesine sahip pilotların tercih edileceği ve tüm başvuru sahiplerinin Birleşik Krallık Part-FCL Lisansına sahip olmaları veya CAA ile transfer sürecini başlatmış olmaları gerekecek.

BA şu anda 30 Airbus A319, 86 Airbus A320 ve 27 Airbus A321’den oluşan bir filo işletirken, BA Euroflyer’ın yedi A320-200 ve dört A321-200’ü bulunuyor. Ekim ayında BA’nın ana şirketi International Airlines Group (IAG), Airbus siparişine ilave 37 Airbus A320neo ile güçlendireceğini ve 2022 yılında sipariş edilen A320neo ailesi uçak sayısını 59’a çıkaracağını doğruladı.

Avantajlardan bazıları

British Airways veya BA Euroflyer’da kadroya girmek, kıdeminizi artırdıktan sonra kaptanlığa yükselme ve daha büyük uçaklarda pilotluk yapma şansı da dahil olmak üzere önemli kariyer fırsatlarına yol açabilir. BA Euroflyer’daki ilk yıl pilotları, havayolunun 12 yıllık ücret skalasına göre her yıl artacak olan yaklaşık 65.000 £ kazanacak. Euroflyer pilotları ayrıca British Airways ana kıdem listesine yerleştirilecek ve ana hat BA pilotuyla aynı teklif haklarını verecek.

British Airways sözcüsü konuyla ilgili olarak açıklamasında;

“Avantajlardan bazıları arasında ilk günden itibaren personel seyahat avantajları, rekabetçi bir istihdam paketi, geniş bir rota ağı, son teknoloji eğitim tesisleri ve komuta fırsatları dahil kariyer geliştirme seçenekleri ve kariyerinizin ilerleyen dönemlerinde diğer filolara (uzun mesafe dahil) geçme fırsatı yer alıyor.”

Şirket avantajları arasında Tanımlanmış Katkı Emeklilik Planı ve cömert Yaşam Güvencesi kapsamının yanı sıra Özel Sağlık Sigortası, Diş ve Kritik Hastalık Sigortası, Teknoloji Programı, İşe Döngü ve Elektrikli Araba Programı gibi çeşitli gönüllü fayda planları yer alıyor.

©AirlineHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir