Boeing737-7JU

ABD, Rus şirketine ait Boeing 737-7JU uçağı için el koyma kararı çıkardı

ABD Adalet Bakanlığı, söz konusu tedbirlerin yaptırım ihlalleri nedeniyle uygulandığını açıkladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, ABD makamlarının Rosneft’e (Rusya merkezli bir petrol ve doğalgaz şirketi) ait olduğu iddia edilen ve 25 milyon dolara mal olduğu tahmin edilen Boeing 737-7JU uçağı için el koyma emri verildiğini duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçağın Rusya’da bulunduğuna inanılıyor. Bu tür önlemler Adalet Bakanlığı tarafından ABD ihracat yasalarının ve Rusya’ya uygulanan yaptırımların ihlal edilmesine bağlanıyor.

“ABD bugün Rosneft’e ait bir Boeing 737-7JU için el koyma kararı çıkarttı. (…) ABD New York Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesi, uçağın İhracat İdaresi Yasası’nın ihlali ve Rusya’ya yönelik son yaptırımlar nedeniyle el koymaya tabi olduğuna dair olası nedenler bularak emri verdi.”

Rusya karşıtı yaptırımlar, ABD’de üretilen uçakların uygun lisans olmadan Rusya’ya ihracatı, yeniden ihracatı ve transferine yönelik genişletilmiş yasakları içeriyor.

ABD Adalet Bakanlığı uçağın şu anda Rusya’da ya da Rusya’dan yola çıkmış olabileceğine inanıyor. ABD’ye göre uçağın tahmini değeri yaklaşık 25 milyon dolar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir