featured

İlk Boeing 787’ler Hurdaya Çıkarılıyor. Yedek parça için sökülecek

Emekliye ayrılacak ilk iki Boeing 787’nin demontajı EirTrade tarafından gerçekleştirilecek ve tamamlanması yaklaşık üç ay sürecek.

EirTrade Aviation, emekliye ayrılacak ilk iki Boeing 787’nin sökülmesi görevini üstlendi.

Merkezi Dublin’de bulunan küresel havacılık varlık yönetimi ve ticaret şirketi, yedek parçalar için iki uçağı aynı anda sökecek. Çalışmanın tamamlanması muhtemelen yaklaşık üç ay sürecek ve yedek parçalar 2023 yılının ilk çeyreğinin sonlarında hazır olacak.

Pazardaki bir boşluğu doldurmak

Söz konusu iki uçak, hizmetten çekilecek ilk ticari Boeing 787’ler olacak, yani şu anda bu uçak tipi için kullanılmış servis edilebilir malzeme (USM) mevcut değil. Bu nedenle EirTrade’in çalışması, diğer havayolları ve bakım tesislerinin kullanılmış yedek parçaları daha düşük bir fiyata temin etmeleri için bir yol sağlayacak.

EirTrade’in icra kurulu başkanı Ken Fitzgibbon açıklamasında;

“Uzmanlık gerektiren bir alana giriyoruz ve B787 uçak sahipleri için bakım etkinliklerinin maliyetinin azaltılmasını sağlayacak platform için USM tedarikinde pazar lideri olmayı umuyoruz.”

Çalışmalar EirTrade’in İskoçya’nın Prestwick kentindeki tesislerinden birinde gerçekleştirilecek ve malzeme daha sonra uygun alıcılar bulunana kadar İrlanda’da depolanacak.

Sökme işlemini denetleyecek olan şirketin hangar müdürü Steven Trowell, sürecin tamamlanmasının yaklaşık üç ay sürecek.

“Anlaşılır bir şekilde, bu uçaklara büyük bir ilgi var. Elbette bu süreçte bazı zorluklar yaşanacak ve sökme işlemi Knock’taki kendi tesisimizde gerçekleştirilecek olsaydı, insan gücü, alet ve lojistik açısından bize daha fazla esneklik sağlayacaktı. Bununla birlikte, programdaki olası aksaklıklar asgari düzeyde tutulacaktır ve ilk 787-8’leri sökme fırsatına sahip olduğumuz için ayrıcalıklıyız.”

EirTrade, 2019 yılında emekliye ayrılacak ilk Airbus A380’in sökümünde yer aldıktan sonra geniş gövdeli uçakların sökümüne yabancı değil. Varlık yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Lee Carey’e göre, şirketin kanıtlanmış sicili ve dünyanın dört bir yanındaki havayolları ve MRO’larla (bakım, onarım ve revizyon sağlayıcıları) yakın ilişkileri, anlaşmanın güvence altına alınmasında kilit rol oynadı.

Boeing 787 emekliliği

Demonte edilecek ilk iki Boeing 787’nin kimlikleri hala bilinmezken, muhtemel adaylar var mı? Bugüne kadar hiçbir havayolu şirketi ticari bir Boeing 787’nin emekliye ayrıldığını duyurmadı.

En eski yolcu Dreamliner’ı halen All Nippon Airways’de hizmet veriyor. JA801A tescilli uçak havayoluna Ekim 2011’de teslim edildi ve FlightRadar24.com’un verilerine göre son birkaç gün içinde Quingdao (TAO), Taipei (TPE) ve Hong Kong (HKG) seferlerini gerçekleştirdi. United Airlines ve Ethiopian Airlines, 2011 ve 2012’den kalma eski Boeing 787’leri hala uçuran diğer taşıyıcılar arasında yer alıyor.

©AirlineHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir