featured

Vietnam askeri kurtarma ekibi THY uçağı ile ülkesine döndü

Vietnam askeri kurtarma ekibi Türkiye’deki görevini tamamlayarak Türk Hava Yolları uçağı ile ülkesine döndü.

Vietnam Halk Ordusu’nun (VPA) 76 kişilik arama kurtarma ekibi görevlerini tamamlayarak 23 Şubat’ta Türkiye’den Hanoi’ye güvenli bir şekilde ulaştı.

Ekibi Hanoi’deki Noi Bai uluslararası havaalanında karşılayan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Senatör Korgeneral Hoang Xuan Chien, ekibin afet yardım çalışmalarında gösterdiği performansı takdirle karşıladı ve bu görevin Vietnam-Türkiye işbirliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunan asil bir uluslararası görev olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Vietnam Büyükelçisi Yardımcısı Devletşah Yayan, depremin sonuçlarının üstesinden gelinmesine yardımcı olmak üzere personel gönderen VPA’ya teşekkür etti. Türk halkının bu desteği her zaman takdir edeceğini ve hatırlayacağını belirtti.

VPA’nın arama ve kurtarma ekibi, 35 ton yükü de yanına alarak 12 Şubat gecesi Türkiye’ye doğru yola çıktı. İstanbul’a varışının hemen ardından ekip, yerel ve uluslararası güçlerin arama çalışmalarına katılmak üzere depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’a hareket etti.

Olay ve Afetlere Müdahale, Arama ve Kurtarma Ulusal Komitesi Ofisi Başkan Yardımcısı ve VPA Arama ve Kurtarma Departmanı Müdür Yardımcısı Tümgeneral Pham Van Ty, birçok zorluğa rağmen ekibin yerel halkın, Türk yetkililerin ve Türkiye’deki Vietnam Büyükelçiliği’nin desteğiyle kendilerine verilen görevleri yerine getirdiğini bildirdi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ vna potal le don doan can bo chien si qdnd viet nam di cuu ho dong dat o tho nhi ky tro ve 6597626 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ vpa turkey Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ vpa turkey 5 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ vpa turkey3 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ vpa turkey4

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir