featured

Air India 250 Airbus uçağı satın alacak

Tata Group’a ait Air India, yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarını güçlendirmek için 250 Airbus uçağı sipariş etme taahhüdünü açıkladı. Taahhüt, 140 adet A320neo ve 70 adet A321neo tek koridorlu uçağın yanı sıra 34 adet A350-1000 ve altı adet A350-900 geniş gövdeli jeti içeriyor.

Havayolu filosunu hem modernize etmeyi hem de genişletmeyi amaçlıyor. Siparişler ilk A350-900’ün 2023’ün sonlarına doğru gelmesiyle başlaması planlanıyor.

Air India CEO’su ve Genel Müdürü Campbell Wilson, “Airbus, Air India’nın uzun süredir ortağıdır ve bu yeni uçaklar Air India’nın kapsamlı dönüşüm ve büyüme stratejisini hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır” dedi. “Bu dönüşümün temel unsurlarından biri, hem yurt içinde hem de yurt dışında ağımızı önemli ölçüde genişletmek ve bunun yanı sıra yer ve uçak içi ürünlerimizi dünya standartlarına yükseltmektir. Bu sipariş hem Airbus hem de Air India için yeni bir dönemin başlangıcı olacak.”

Önümüzdeki on yıl içinde Hindistan dünyanın en büyük nüfusuna sahip olacak, ekonomisi G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyecek ve gelişen orta sınıf hava yolculuğuna daha fazla harcama yapacak. Sonuç olarak, A350’nin hizmet vermek için iyi bir konuma sahip olduğu ABD, Avrupa ve Asya-Pasifik’teki uzun menzilli pazarlar da dahil olmak üzere Hindistan’daki yolcu trafiği hızla artacak.

A350, 300-410 koltuk kategorisinde dünyanın en modern ve verimli geniş gövdeli uçağıdır. A350’nin temiz levha tasarımı, eşsiz verimlilik ve konfor standartları sunan en son teknolojileri ve aerodinamikleri içermektedir. Yeni nesil motorları ve hafif malzeme kullanımı, önceki nesil rakip uçaklara kıyasla yakıt yakma, işletme maliyetleri ve karbondioksit (CO2) emisyonlarında yüzde 25’lik bir avantaj sağlıyor.

Uçak, çift koridorlu uçaklar arasında en sessiz olan 3 sınıf konfigürasyonlu bir kabin sunmakta ve en konforlu uzun menzilli uçuş deneyimi için yolculara ve mürettebata en modern uçak içi ürünleri sunmaktadır.

Airbus’ın en çok satan tek koridorlu A320 Ailesi’nin en uzun gövdeli üyesi olan A321neo, tipik iki sınıflı düzende 180 ila 220 yolcuyu, daha yüksek yoğunluklu bir düzende ise 244 yolcuyu rahatlıkla ağırlayabiliyor. A320neo, tipik olarak 140 ila 170 yolcu barındıran ve maksimum 180 yolcu kapasitesine sahip dünyanın en konforlu kısa-orta mesafeli uçağı olarak standartları şimdiden belirledi. Çevresel performansı, önceki nesil uçaklara kıyasla en az yüzde 20 daha az yakıt yakma ve CO2 emisyonunun yanı sıra yüzde 50 gürültü azaltımı sağlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir