featured

Tüm B-2 gizli bombardıman uçağı filosu yere indirildi

Hava Kuvvetleri tüm B-2 hayalet bombardıman uçağı filosunu yere indiriyor

Hava Kuvvetleri, bu ayın başlarında acil iniş yapan ve yangın çıkaran B-2 hayalet bombardıman uçağı filosunun tamamını yere indirdi.

Bir bombardıman uçağı 10 Aralık’ta uçuş sırasında bir arıza yaşadı ve Missouri’deki Whiteman Hava Kuvvetleri Üssü’ne acil iniş yapmak zorunda kaldı ve burada alev aldı. Yangın söndürüldü ve herhangi bir yaralanma olmadı.

Bu durum, tüm filoda 20’den az hayalet bombardıman uçağı olması ve uçağın B-52 Stratofortress ile birlikte ülkenin nükleer üçlüsünün hava ayağını oluşturması açısından önemlidir. B-2 düzenli olarak Hint-Pasifik bölgesine ve son zamanlarda da bir güç gösterisi olarak Avrupa’ya konuşlandırılmıştır. 509 Bomb Wing sözcüsü Hava Kuvvetleri Üsteğmen Beth Del Vecchio, bekleme sırasında tüm filonun denetleneceğini söyledi.

Yangın söndürüldü ve herhangi bir yaralanma olmadı.

509 Bomb Wing’den yapılan açıklamada, B-2’nin 2023 Rose Parade ve Rose Bowl Maçı üzerinde uçmasının planlandığı ancak yerini B-1 Lancer’ın alacağı belirtildi.

B-2 hayalet bombardıman uçağı ilk uçuşunu 1989 yılında gerçekleştirmiş ve uçan kanat tasarımı bu ay tanıtılan B-21 Raider’ın temelini oluşturmuştu. B-21’in ilk uçuşunu önümüzdeki yıl yapması planlanıyor.

Eylül 2021’de Whiteman’daki bir başka B-2, hidrolik sisteminin arızalanması ve iniş takımlarının arızalanması üzerine acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Bombardıman uçağının sol kanadı, uçak durmadan önce yaklaşık bir mil sürüklendi ve uçakta en az 10 milyon dolarlık hasar meydana geldi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir