featured

UTED, THY’de dağıtılan primler hakkında açıklama yaptı

Uçak Teknisyenleri Derneği UTED sosyal medya üzerinden THY’de dağıtılan primler hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada;

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur,

THY Yönetim Kurulu almış olduğu karar ile pandemi döneminde büyük fedakarlık yaparak şirketinin zor zamanlarında şirketine destek olan çalışanlarına prim ödemesi yapmıştır.

Pandemi döneminde yapılan fedakarlığın karşılığı olarak çalışanların aidiyet duygusunu artırmak için “iyî niyetli bir karar” olarak alındığını düşünüyoruz. Ancak “prim ödemelerinde adalet olgusunun ihmal ve/veya ihlal edildiği açık olarak qörülmektedir.”

Pandemi dönemini kısaca hatırlayalım. Uçuşlar bir dönem tamamen yasaklanmış, uzun süre de yüzde 10-20 seviyelerinde sürdürülmüş, THY çalışanları alınan kararlar gereği ofislerine gelmeyip evlerinde kaldığı süreçte, hayatın her alanında “sosyal mesafe” kurallarına göre yaşam devam ederken, meslektaşlarımız “kesintisiz olarak çalışmış” ve “uçak bakımı haricinde sosyal mesafe” kurallarına uygun yaşamıştır. Hiçbir zaman uçak bakımı durdurulmamıştır. Aksine uçakların ilave “preservation” işlemleri için iş yükü artmış ve pandeminin başından beri her gün işinin başında çalışmaya devam etmiştir.

THY Yönetim Kurulu; almış olduğu karar ile pandemi döneminde fedakarlık yapan personeli “bütünleştirmek yerine ayrıştırarak”, “adalet olgusunu ihlal veya ihmal ederek gerçek fedakarlık ile sanal fedakarlık” kavramlarını karıştırarak bir düzenleme yaptığı görülmektedir.

Meslektaşlarımızın pandemi süresince yaptığı fedakarlık, aldığı sorumluluk hiçbir maddi değer ile ölçülemez. “Bütünleştirmek yerine ayrıştıran” bu karar yalnızca meslektaşlarımızın değil “ihmal edilen veya daha az değer verilen” diğer personelin de sevincini buruk yaşamasına neden olmuştur.

Personel prim dağılımının adaletli yapılmadığına dair değerlendirmemiz, tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 314763652 1182579585666214 608638791227667276 n

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 2 yıl önce

    uçağın nasıl uçtuğundan bi haber komiler,flight logbooka adının baş harfini yazmaya yetkisi olmayan insanların uçak teknisyeninin neyi hakedip neyi haketmediği konusunda yorum yapması ne kadar acı.siz heralde bu havacılık sektöründe kim ne iş yapar kim flight crew kim cabin crew bilmiyosunuz sanırım. Uçak Teknisyeni nedir bi araştırın.Bilmem nerenin üniversitelerinde süs bitkileri okuyup gelmedik buralara bunun bilincine varın lütfen.

  2. 2 yıl önce

    TDP dış kapının mandalı en az alan personel memur uzman yardımcısından az almasını biri bana açıklasın teknisyen olmasa uzman yardımcısida olmaz, kesinlikle teknisyenin yüzü gülmüyor gelin hangara görün

  3. sanal bir açıklamadan ileri hiçbir zaman gitmiyorsunuz. Uted’i sendikayı kim takıyor Allah aşkına. icraat lazım

17 Yorum

  1. 2 yıl önce

    THY yönetimine prim dağıttığı için teşekkür ederiz.Ancak THY tarihinde görülmemiş prim derken,şef,müdürve üzeri yöneticiler kast etmişler.Memura 45 bin tl verirken şeflere 90 bin vermek hangi adalet anlayışına sığar.Böyle taksimi kurt yapmaz.şeflerin şimdiye kadar hakkını tam olarak alamadığını düşünüyorsanız o zaman şeflik tazminatını yükseltin,şeflik farklarına zam yapın memurdan kesip şeflere dağıttınız.memurların kimseninparasında gözümüz yok ancak şefe 90bin veriyorsanız bizede 60 ,70 bin vermeliydiniz.bu nasıl bir hak dağılışı.THY nin en değersiz personelleri biz memurlarmışız.prim dağıtımınızdaki adaletinizden anlamış olduk.aramızda 15,20 yıllık ve daha üzeri memurlar var bunca yıl emek vermiş.biz memurlar ailenin üvey evlatlarıymışız meğer.
    Necip fazılında dediği gibi
    Allahın on pulunu bekleye dursun on kul,bir kişiye tam dokuzdokuz kişiye bir pul,Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa,yaşasın kefenimin kefili kara borsa.

    Cevapla
  2. 2 yıl önce

    UTED bir emekli ağabeyimiz dışında hiç etkili olamadı. Bu ağabeyimiz, dernek binasının mülkünün dışında, ücret iyileştirmeleri yaptırttı. Bir başka deyişle UTED altın cağını o ağabeyimizle birlikte yasadı. Şimdikiler onun yüzde biri bile değil.

  3. 2 yıl önce

    uçağın nasıl uçtuğundan bi haber komiler,flight logbooka adının baş harfini yazmaya yetkisi olmayan insanların uçak teknisyeninin neyi hakedip neyi haketmediği konusunda yorum yapması ne kadar acı.siz heralde bu havacılık sektöründe kim ne iş yapar kim flight crew kim cabin crew bilmiyosunuz sanırım. Uçak Teknisyeni nedir bi araştırın.Bilmem nerenin üniversitelerinde süs bitkileri okuyup gelmedik buralara bunun bilincine varın lütfen.

  4. 2 yıl önce

    TDP dış kapının mandalı en az alan personel memur uzman yardımcısından az almasını biri bana açıklasın teknisyen olmasa uzman yardımcısida olmaz, kesinlikle teknisyenin yüzü gülmüyor gelin hangara görün

  5. 2 yıl önce

    Bu yazıyı okuyan da Teknisyenler haricinde herkesin güle oynaya bir pandemi geçirdi sanır. Pandemide evde kalan insanlar 15 saat pc başında bilet değişikliği yaptı. O arkadaşlarımız da en az teknisyenlerimiz kadar haketmiştir. Ayrıştırıcı olan Yönetim değil, bizzat olmayan bir ayrıştırma havası oluşturup sizi kolluyoruz havası estirmek isteyen UTED’dir. Kusura bakmayın, doğduğum günden bu yana bu ailenin bir ferdi olarak bu tabaktan ekmek yedim. Kimsenin kazandığında da gözüm olmadı. Yıllarca parttime çalıştım gıkımı çıkarmadım. THY’yi bir üniversite olarak gördüm. 5.5 saatlik uçuşta ailenin 3. ferdine yerini vermek istemeyen teknisyene kendi yerimi vererek jumpseat uçtum. Bu Ortaklıkta Teknisyenlerimn alınmamış hakkı kalmamıştır kalmaz da merak etmeyin. Şükredin, şükretmeyi bilin.

    • 2 yıl önce

      kargo paketlerinin mi bilet değişikliğini yaptınız biz pandemiden bahsediyoruz senin 3 ay sonra evde pcde iş başı yaptığın günden değil yolcu uçuşu olmadı diyoruz kargo uçaklarını kaldırdık veya yolcu uçaklarını uçuşa elverişliği için bakımını yaparak kargo için gönderdik diyoruz sen ne diyosun sizlere yarı maaşın parası bu arkadaşların emekleriyle ortaya çıkmıştır diyoruz daha sert konuşalımmı ?

    • 2 yıl önce

      Adaletten bahsederken; belli ki kendi adaletini yazmış sın!

  6. 2 yıl önce

    Bir teknisyen olarak diyorum ki biz bunu sonuna kadar hak ediyoruz çay sigara alanında homurdanmaya devam

  7. sanal bir açıklamadan ileri hiçbir zaman gitmiyorsunuz. Uted’i sendikayı kim takıyor Allah aşkına. icraat lazım

  8. 2 yıl önce

    UTED Başkanının yıllarını verdiği THY’den neden ayrıldığını bileniniz var mı? Siz üyeler “birmiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ diyemediğinizden bu hallere düştünüz. İftira ile Fetö sempatizanı damgası yiyen, haksız yere işten atılan meslektaşlarınızın arkasında durmadınız, kendinizi kurtarmak için sütre gerisinde sinip kaldınız. Şimdi başkan uyanmış diyorsunuz. Peki siz yıllrdır uyuduğunuz uykudan uyandınız mı? Hayır uyanmadınız, sütre gersinde uyumaya devam ediyorsunuz. Siz uyumaya devam edin, birisi sizin için yel değirmenleri ile savaşsın öyle mi? Bir derneğe üyelik sadece aidat vermek değildir. Başkan hak etmediğiniz kadar çok bile yazmış. Paranızı güle güle yemenizi dilerim.

  9. 2 yıl önce

    Necdet bey senelerdir uyuduğu uykudan ayılmış sanırım. Bu ayılmasını THY’de çalışırken yapılan haksızlıklarda da gösterebilseydi keşke. Şimdi Pegasus ta çalışıyor sanırım. Pegasus prim dağıtımı yapmadığından kızmaz.

  10. Adam olana çok bile yazmışlar

  11. 2 yıl önce

    yani karşılığı bu olmamalıydı !

  12. 2 yıl önce

    Nihayet bi açıklama geldi

  13. 2 yıl önce

    Uted her zaman yanımızda 👏👏