featured

Selçuk Bayraktar’dan sert F-35 çıkışı!

 

Türkiye’nin S-400 almasından rahatsız olan ABD, F-35 programıyla hamle yaptı ve yüzünü Yunanistan’a çevirdi. TEKNOFEST ile yerli savunma sanayi ürünlerini sergileyen Türkiye, ambargo mesajlarına boyun eğmedi. Türk SİHA’ların mimarı Selçuk Bayraktar, yurtdışındaki sistemlere gönderme yaparak, ‘Yurt dışından gelecek ya da gelmeyecek sistemler açıkçası bizi ilgilendirmiyor. Allah’a şükür bugün yurt dışından gelen SİHA’lar olsaydı bunları göremeyecektik. Belki vermemeleri daha iyidir’ dedi.

Rusya’dan S-400 alımına karşı çıkan ABD, Türkiye’ye karşı F-35 kartını oynadı. Sözde müttefik S-400 krizine tepki olarak F-35 satımı için gözünü kulağını Yunanistan’a dikti. Türkiye buna karşılık olarak son zamanlarda savunma sanayideki hamleleriyle tüm dünyanın gündemine oturdu. Rusya-Ukrayna savaşında öne çıkan Bayraktar TB2’lerden sonra Milli Muharip Uçağı, HÜRKUŞ ve Bayraktar KIZILELMA gibi projeler ABD başta olmak birçok ülkenin görüştüğü konular arasında yer aldı. Dünyanın en büyük festivallerinden olan TEKNOFEST Karadeniz’de Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesindeki ürettiği sistemler gösterildi. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festivaldeki konuşmasında F-35 programına göndermede bulundu.

”İSVİÇRE SAATİ GİBİ KONUŞULUYOR”

“İsviçre saati gibi Türk SİHA’ları bütün dünyada konuşuluyor artık” TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti: Geleceği tümüyle insansız hava araçlarının, insansız savaş uçaklarının domine edeceğini bekliyoruz. Bütün teknoloji buna doğru gidiyor. Sadece havada da değil, karada denizde de böyle olacak. Yurt dışından gelecek ya da gelmeyecek sistemler açıkçası bizi ilgilendirmiyor. Allah’a şükür bugün yurt dışından gelen SİHA’lar olsaydı bunları göremeyecektik. Belki vermemeleri daha iyidir.

Milli savunma sanayimiz acısından iyidir. Bugüne kadar bizi bu aşamaya getirmeyen neydi diye sormak gerekir. Niye bir Türk evladı dünya niteliğinde bir teknolojiyi geliştiremez. Buna inanmak gerek. Sonra büyük bir özveriyle, ruhla hayatını adaman lazım.

Baykar’ın hikayesine bakın, Özdemir Bayraktar, ben, abim ve annem iş yerinde halen daha yaşıyorlar. Babam ölene kadar iş yerindeydi. ‘Biz zaten yapamayız’ algısı. TEKNOFEST’i neden yapıyoruz. İşte tam da bu nedenden yapıyoruz.

Tam da bunun yıkıldığı yer TEKNOFEST. Futbolda elde ettik, kebapta elde ettik. Neden SİHA’larda elde etmeyelim? Çünkü kimse inanmadı. Şimdi çok daha fazlasını nasıl yapacağız?

”AMBARGO SOPASI SALLAYANLAR KAZANAMAYACAK”

Selçuk Bayraktar açıklamalarının devamında, ‘600 binleri geçen yarışmacı sayımız milyonları geçmeli, bu yarışmalarda yeşeren fidanlar büyümeli kök salıp meyve vermeli. Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, milli teknolojileri engellemek için darağacı kurmaya çalışanlar biz yolumuzda dosdoğru mücadele ettikçe asla kazanamayacaklar. Mazlumların yaşadığı tüm coğrafyalara güneş, en sıcak ve aydınlık haliyle doğacak. Asla yese kapılmayın. Bu kutlu hedefe giden yolda kaybetmek yok. Güneş yüzlü çocukların aydınlığı balçıkla sıvanamaz. İşte hedef, işte istikamet, işte umut; tüm insanlığın onur, huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir Kızılelma’ ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir