featured

Ukrayna Havayolu SkyUp Yeni Boeing 737-800’ü Teslim Aldı

 

Üreticinin seri numarası (MSN) 40249 olan uçak, ilk uçuşunu Temmuz 2011’de yaptı. O yılın Ağustos ayından itibaren FlyDubai için uçtu ve 2019’da Güney Afrikalı taşıyıcı Comair’in filosuna katıldı. Artık UR-SQM tescil adıyla Ukraynalı operatörü için uçmaya başlayacak.

Uçak, önümüzdeki sonbaharda mevcut wingletleri yeni tip pala kanatçıklarıyla (scimitar winglets) değiştirilecek. Yeni wingletler, uçağın aerodinamik performansını iyileştirecek ve yakıt tüketiminde azalma sağlayacaktır.

Yeni satın alma ile SkyUp, 2 adet Boeing 737-700 ve 10 adet 737-800’ü operasyonda bulunduruyor. Uçak, tek sınıf kabine göre yapılandırılmış 189 yolcu taşıyabiliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından savaşın başlamasından bu yana şirket, ülkedeki tarifeli ticari uçuşların tamamen askıya alınmasından kurtulmak için modelini uyarlamak zorunda kaldı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından SkyUp, Ukrayna vatandaşlarını Moldova Kişinev, ve Polonya Varşova ve Lublin şehirlerinden İsrail ve Portekiz’e uçtu. Ayrıca, uluslararası insani yardımın Ukrayna sınırına yakın havaalanlarına taşınmasına da yardımcı oldu.

Daha sonra Ukrayna dışındaki diğer havayollarına wet-lease anlaşmaları ile uçak ve mürettebat kiralama hizmetleri sundu ve havayolunun ticari ortağı olan tur operatörü Join UP! için faaliyet gösterdi.

Ukrayna havaalanları hala kapalı ve sivil operasyonlar için hava sahası kısıtlı olduğundan, diğer bölgelerde bulunan uçaklarla isteğe bağlı hizmetlerin sağlanması, gelir elde etmek için en uygun seçeneklerden biri olarak kendini gösteriyor. Tabii ki, şirket çalışanlarının ve yönetiminin arzusu Ukrayna topraklarında tekrar faaliyet göstermek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir