featured

Etiyopya Havayolları Mart 2019’daki kazadan bu yana ilk kez 737 Max aldı

 

Etiyopya Havayolları, uçaktaki 157 kişinin tamamının hayatını kaybettiği ve bu tip uçakların 20 ay süreyle yere indirilmesine neden olan Mart 2019’daki kazadan bu yana ilk kez 737 Max aldı .

Max’in dahil olduğu ölümlü bir kaza geçiren diğer havayolu, Endonezya’nın Lion Air’i henüz yeni bir Max teslimatı almadı.

Bu, uçağa olan talebin kazalar öncesi seviyelere döndüğünün bir işareti. Boeing, uçuşa izin verilmesinden bu yana 443 adet 737 Max teslim etti.

Etiyopya Havayolları web sitesine göre, filosunda dört 737 Max uçağı ve siparişte 24 tane daha var. Havayolu ayrıca filosunda 737 Max’in 27 adet eski versiyonuna sahip.

Boeing pandemi sırasında meydana gelen yolcu uçakları talebindeki düşüşün ötesinde, son yıllarda sayısız sorunla karşı karşıya kaldı. Kalite kontrol sorunları nedeniyle durdurulan 787 geniş gövdeli yolcu uçaklarının teslimine yeniden başlamak için halen onay bekliyor.

Teslimatlar, Boeing’in kârlılığı için çok önemlidir, çünkü paranın çoğunu teslimat sırasında havayolu satışlarından alır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir