featured

THY’nin Mükemmel Hangarı… Sendikal Şike…

 

Ülkemiz için zor ama sektörümüz için hareketli geçen bir döneme rağmen hoş gelişmelerin de yaşanabildiğini görmek çok memnuniyet verici. Pandemi döneminde, ücretleri düşürülerek sofralarından, bütçelerinden fedakârlık yapan ve tüm dünyada neredeyse yaşamı durdurma durumuna gelen pandemiye rağmen kendilerinin ve ailelerinin yaşamını hiçe sayarak hizmet veren çalışanların, bir parça olsun mutlu edilmesi ve onurlandırılarak motive edilmesi beni çok memnun etti.

THY Yön. Kurulu başkanı Ahmet Bolat beyin performansı düşürmeden THY’nin marka değerini artıran hamlelerinin yanı sıra çalışanlarını motive eden yaklaşımı tüm şirkette kısa sürede pozitif bir etki yarattı. Açıkçası her zaman tenkit ettiğim, telkinlerde bulunduğum yönetimin, iletişime bu kadar açık ve çözüm odaklı olması beni de şaşırttı diyebilirim

Bildiğiniz üzere, Tk fest 2022 ile çalışanlarına bir dünya markası altında olduğunu hissettiren bir organizasyon yapıldı. Açılışını yönetim kurulu başkanı ve genel müdürün yaptığı bu organizasyonda verilen mesajlar ve düzenlenen etkinlikler herkesçe olumlu karşılandı. Uzunca bir dönemdir baskı, stres ve yaşamın ağır yükü altında yıpranmış personellerine böylesi organizasyonlarla moral motivasyon katmak bence çok kıymetli. Bunun geçici olmaması ve sürdürülebilir bir gelenek haline gelmesini umuyorum.

Unutmamak gerekir ki, bir şirketi omuzunda taşıyanlar, yöneticilerden çok çalışanlardır. Çalışanları, değerli hissettirecek organizasyonlar, çalışanların şirkete olan aidiyet duygusunu yükseltir. Son yıllarda sürekli personel giderleri üzerinden tasarruf anlayışı ile büyüme gayreti ve ülkenin çalkalanan gündemleri, çalışanlar üzerindeki baskı herkesi çok yıpratmıştı. Bunların üstüne, torpil, adam kayırma ve liyakatsiz atamalarla sisteme resmen mum dikilmişti. Umarım Ahmet BOLAT yakaladığı bu olumlu iklimi gölgeleyecek bir müdahaleye fırsat vermez ve çalışanların yara almış liyakat, ehliyet ve adalet duygusunu iyileştirici bir anlayışı izler.

Yıllardır bu önyargılı yönetimler yüzünden ömrümü verdiğim hangarlara ve meslektaşlarımla bir araya gelmeye hasret kalmıştım. Bu nedenle dayanamayıp Tekniğin yeni atanan Genel Müdürü Mikail  beyi arayıp bu isteğimi yine dile getirdim. Sağ olsun bu isteğimi geri çevirmeyerek beni Sabiha Gökçendeki tesisinde misafir etti. Kendisiyle uzun uzun Teknik A.Ş’nin sorunlarını ve geleceğini konuşma fırsatı buldum. Mühendislikten genel müdürlüğe uzanan bir kariyerinin, çalışanların en alt tabakası ile empati içinde, onları ve sorunlarını yakından bilen bir genel müdür intibaı bıraktı bende. Açıkçası her sorunun farkında ve çözüm arayışında olması beni umutlandırdı.  Eleştiriye açık ve sorunları geçmişiyle derinlemesine bilen bir kurumsal anlayışın zamanla tüm sıkıntıları gidereceğine inanıyorum.

Kısaca; Hangarların Maşallahı var. Çok sevindim ve eski günlerime gittim. Teknolojinin ve çağın yeniliklerinin her alana yansıdığını görmek beni çok gururlandırdı. Muhakkak her düzenin eksiği ve sorunları vardır ama geçmişle mukayese edilemeyecek kadar geniş ve gelişmiş bir şirket görünümü var. 

Bizim zamanımızdaki hangarlardan daha büyük ve her alanda teknolojik yeniliklerle donatılmış, işlerin daha konforlu yapılabileceği bir ortamla karşılaştım.  İnşallah bu ziyaretleri daha sık yaparak meslektaşlarımla dertleşip hasbihâl etmeye de geleceğim. Sıcak ve samimi karşılaması nedeniyle Mikail beye ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler yapıcı eleştirilerimizle şirketin başarısını, çalışanların memnuniyetini hedefliyoruz. Sesimize kulak veririlerse bizler her zaman onları yönettikleri kitle ile daha yakınlaştırır, yüzlerine söylenemeyen gerçekleri daha dürüst ve cesurca onlara söyleriz. Bu bakımdan Mikail Bey iletişime açık ve yapıcı tavrı sizlerin sorun ve problemleri bakımından çok değerli…

Bu ziyaretimde hangarları gezme isteğimi de kırmayarak, Gen Md yardımcısı Bilal Kahraman’ın yanı sıra, bakım müdürleri, Erol Kuru, Abdullah Kadir Buturak ve Mehmet Taslak ile birlikte hangarları gezdim. Mikail Bey başta olmak üzere, üşenmeden tüm hangarları gezdiren ve sorularıma cevap veren yukarıda isimlerini yazdığım müdür arkadaşlara, ilgi ve alakaları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kısaca benim şimdiye kadar gördüğüm (yurtdışı dâhil) en modern hangarlar bunlar…

Hangarları gezer ve yöneticileri dinlerken adeta o günleri yaşadım diyebilirim. Tabi ki, bizlerin çalıştığı hangarlarla mukayese bile edilemeyecek kadar modern bir tesis kurulmuş. Geniş Gövde, Dar Gövde ve Boya hangarı şimdiye kadar gördüğüm hangarlardan çok daha büyük ve teçhizatlar daha modern ve kullanışlı. Tabii ki henüz İstanbul havalimanındaki hangarları görmediğim için, ikisi arasında yorum yapamıyorum.  En kısa zamanda İstanbul Havalimanındaki hangarları da gezip sizlere yorumlamaya çalışacağım.

Ayrıca;  

Pass ve ced biletlerdeki seniority sorunundan tutunda ücret ve yönetim politikasına kadar birçok konuda görüş ve beklentilerimi Mikail beyle paylaştım. Her sorunun farkında olan ve bunun çözümü için çabalayan bir tavır sergilenmesi memnuniyet verici.  Genç ve dinamik bir mühendis olarak çalışmaya başladığı bir şirketin yıllar içinde Genel Müdürü olabilme ayrıcalığı çok önemli. Umar ve dilerim ki, başarılı olur.   Nasıl ki Ahmet BOLAT, kronikleşmiş bütün sorunların farkındalığı ve kurumsal bir hafıza ile oturduğu koltukta, şu ana kadar başarılı bir gidişat sürdürüyorsa, Teknik AŞ yönetiminden de aynı bilinç ile yönetim tavrını bekliyoruz.

Yıllardır sürdürülen,  Teknik A.Ş üzerindeki baskı ve ötekileştiriçi bakış açısı sona ermeli. Tekniğe yapılan üvey evlat muamelesi bu dönemde kesinlikle son bulmalı. Sorunların son bulması demek iş veriminde artması anlamına gelir. 

Kısaca; 

THY tüm iştirakleri ile kucaklaşıp özdeşmeli. Öyle üst bir sınıf oluşturup ötekilerine ikinci sınıf muameleye asla fırsat verilmemeli.  Aslında çok şanslı bir dönemdesiniz. Sendikası, derneği vs zaten hepsi istediğiniz kıvamda, tavuğunuza kışt diyen de yok. Laga luga eden de yok. 

Bu avantajlarla, çalışanlarınızın, emeklerini hiçe saymadan, ne kadar değerli olduklarını onlara hissettirmekten, onlarla empati içinde olmaktan korkmayın. Bu yapılması gerekenler, sizi ve makamlarınızı küçültmez aksini yüceltir daha değerli hale getirir.

Ayrıca; bakıyorum da bizler çalışanların sorunlarına değinirken, çakma sandukacıların yanı sıra megafonlu yalakaları hepsi abilerinin koltuğu derdinde. 

Yaklaşan genel merkez seçiminde herkes makamını ve saltanatını sürdürme peşinde. Birbirine çamur atan, ortak geçmişiyle belden aşağı vuran, her türlü ahlaksızlığı yapan bu adamlardan ne beklenir ki. Sahte hesaplarla sosyal medyadan birbirilerine iftira ve hakarete varacak kadar bir seviyesizlik var ortada. Yahu arkadaş, yıllarca aynı masada birlikte yiyip içip aynı kararlara imza attınız, sizi birbirinize ne düşürdü böyle… Yoksa yönetimin aldığı ihtişam ve yüksek maaş derdi mi düşürdü birbirinize. Demokrasiymiş, şeffaflıkmış, işçiye hizmetmiş hadi oradan hadi...

Bırakın bu palavraları, çoğunuz sendikayla zenginleşmiş, yalan dolanla iş bitirmeye çalışan zavallılardan başka bir şey değilsiniz. Söylediğiniz yalanlar, verdiğiniz boş vaatler nedeniyle hangarlara bile inmeye yüzünüz olmamalı…

Neden mi? 

İmzaladığı toplu sözleşmenin ardından, “imzalamadan önce size soracağız, anket yapacağız” diye utanmadan yalan mail atıp milletin aklıyla alay edenler siz değil miydiniz?           Size inanan, güvenen ve peşinizden koşan çıkar ortaklarınız bakalım bu sefer ne yapacak? Yahu,  iki şubeyle her yerde ikiye bölündüğünüz yetmedi Ankara’yı da ikiye bölmüşünüz.

Yıllar boyu, ne havacılığı ne sendikacılığı bilmez toy bir uzun çocukla, 30 senedir sendikanın başına çökmüş dümencilerin peşinden koşarak size inananlara ihanet ettiniz. Boyunuzdan büyük laflar, haddinizi aşan iddialarla geldiniz. Hani ne oldu fotoğraflarda yumruk kaldırıp boş pet şişe toplamaktan başka ne işe yaradınız. 

Henüz unutmadık…

Avrupa Havacılık Şube ile 5 bine yakın insanın iradesini hiçe saydınız. Zorla, baskı ve tehditle sandıkta kaybedip şubeye yönetici oldunuz. Ben ne sizi nede başkanlığınızı tanımıyorum. Benim gözümde gayrı meşru şubeciklersiniz… Sendikacılığın S’sini bile bilmiyorsunuz. Biliyorum derseniz size her hangi bir başarınızı söyleyin diye sorarım.

Bu genel merkez seçiminden sonra vicdanı ve şerefi olan yönetim bu şubeleri ya lağv etmeli ya da hakkıyla seçilmişlere bu koltukları iade etmelidir. 

Ben hiç unutmadım… Kırmızı listenin kazandığı seçimin kanı var elinizde. Haksızlıkla baskı ve yalanla başa gelenler ne verebilir ki bu topluma. Bu genel merkez seçiminden sonra sizi ahlaklı ve vicdanlı bir yönetim temsil edecekse ilk işi bu şubeleri olağanüstü kongrelerle adil ve tarafsız bir seçime götürmek, tüm kadroları işçinin gerçek iradesini temsil edenlerle değiştirmek olmalı. 

Sevgili çalışanlar, madem iş kolunu değiştiremiyorsunuz, madem bu sendikayla sözleşmeleri yapmak sorundasınız bari sizi adam gibi temsil edecek dürüst ve vizyon sahibi kişiler bulun. Bu vasıfsız tiplerle hiçbir yere gidemezsiniz. İnanın ki bu yönetim, şimdiye kadar olduğu gibi, adam yerine bile koymaz sizleri. 

Geçen haftalarda, yetkisiz kişiler olarak Ahmet Bolat beye ziyarette bulundunuz ya pes yani… Ahmet Bey kesinlikle içinden gülmüştür. Bu ziyaretle ancak biz ettik sen etme tarzı bir yakarışta mı bulundunuz bilemiyorum. 

Ancak maç öncesi rakip oyuncuların, maç yapacakları oyuncuların ayağına gitmesini ben şike yapmaya teşebbüs olarak algılar ve huylanırım. Toplu İş sözleşmesi işveren ile sendika arasındaki bir maçtır. Siz maç başlamadan maçı satmaya çalışmışsınız. 

Ahmet Bolat Bey kibar adam. Ben olsam hepinizi kapıdan dışarı attırırdım. Yahu bu ziyareti, siz değil önce işveren yapacak ki çalışanlar için anlamı olsun. Şimdiye kadar hiç duymadım sendika yönetiminden bazılarının işverene ziyarete gitmesini… Hem de yanlarında başkanları olmadan..

Bu ne demek oluyor kısaca anlatayım… Sayın THY Yönetimi, “bizler sendika yönetiminde ama onlara rakip grubuz. Bizi desteklerseniz, biz de sizinle birlikte olur, çok hızlı ve problemsiz bir toplu iş sözleşmesine imza atarız.”  

Sizin amiriniz üyeleriniz iken, siz yönetime gelirseniz, çalışanların haklarını THY’den böyle salya sümük yalvararak mı isteyeceksiniz? 1975 yılından itibaren gördüğüm en büyük sendikal rezalet bu oldu.

Genel müdürünüz, yönetim kurulu başkanınız hiç olmadığı kadar iletişime açık ve çözüm odaklılar. Yeter ki derdinizi anlatacak sizi satmayıp arkanızdan iş çevirmeyecek kadrolar kurabilmeyi becerebilin…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

21 Yorum

  1. Pass bilet sorunu çözülmüş değil ve çözüleceğine olan bir inançta kalmadı bende. Bu saatten sonra çözülse ne olur ki? Teknik kısım da hangarlar, teknoloji, ekipmanlar herşey mükemmel ancak kaliteli personel hariç. Şirket kaçırdığı ve kaçıracağı her nitelikli insan için büyük bedeller ödeyecek. Son teknoloji hangarlarda uçak bakımlarını müdürler/başkanlar yaparken, crs leri de yönetim kurulu başkanları verir! Uçak bakımının merkezinde olan, çözüm üreten ve uygulayan, imza atan, mühür vuran sorumluluk alan, dünyanın en büyük havayollarında el üstünde tutulan CS lerine mavi yaka yakıştırması yapan bir anlayışın bulacağı her türlü çözüm popülizm odaklıdır, geçiniz.

    Cevapla
  2. 2 yıl önce

    thy teknik ten genç yaşlarda atılan işsiz kalan Engellilerin eski işlerine geri dönmesi içinde konuşun mikail akbulut ile sefa bey lütfen

    Cevapla
  3. 2 yıl önce

    Yazının uzerinden 4-5 gun geçmiş ama hala düzeltme olmamiş.Ilginç ola kimsede yazmamış.Sefa abiBilal karaman GMY değil Ucak bakim baskani.

    Cevapla
  4. 2 yıl önce

    Bilmiyorum farkında mısınız ama pas biletteki kıdem sıralaması hala değişmedi. Ve denedim R4A bir arkadaşımla (sicillerimiz yakın) bilet aldım, o 10 kişiden 1. Ben 8. Sıradaydım. Önemli mi? Artık önemli. Bu konu bizim gündemimiz değildi, ama ahmet bey geldi durduk yere bu konuyu gündeme getirdi. Ama tamamen saçma sapan bir sistem bularak hiç birşeyin değişmediğini gördük. Göreve güzel ve pozitif başlıyorsanız bağzı şeyler lafta kalmamalı. sonra para meselesine gelelim. Ğlkenin kriz ortamı malum. Para dağıtacaksanız neden eylülü ekimi bekliyorsunuz? Teşvikse şimdi de verseniz teşvik olur. Bir yaraya merhem olur. İnsanlar borç batağında, evi olmayan arabası olmayan adamlar var. Mesai olur taksiyle git dersiniz servis ayarlanmaz. ama bir taksi 600 tl haberiniz var mı? 1 kişi kaç mesaiye kalabilir? O taksiyi karşılayacak bir maaş almıyoruz maalesef. Ne yapmamızı bekliyorsunuz? Söylecek çok şey var da. Susuyorum. İnşallah dedikleriniz olur. Olmuyorsa oldurun. Para vermekten de kaçınmayın verdiğiniz her kuruşun karşılığını kat ve kat fazlasını alırsınız. Ne kadar erken o kadar iyi

    Cevapla
  5. 2 yıl önce

    Yöneticilerimiz den teknisyen genelgesininde iptalini çalınan haklarımızın iadesini istiyoruz .Fazlası değil çalınan hak mahkeme onaylı hemde.Dünyada helalleşelim …

    Cevapla
  6. 2 yıl önce

    Sendika beş para etmez yönetim cebinden başka kimseyi düşünmüyor şu müdürler bi gün aşağı insin Bi tulum giysin elini pasa boyaya bir soksun bakim ne olcak 1 ay ise gelmezler…

    Cevapla
  7. 2 yıl önce

    Ama neyse … Paranın gözü kör olsun :)

    Cevapla
  8. 2 yıl önce

    Sendikayı ve eski yönetimini sevmem fakat SAW da özellikle halim sorunları en azından topluyor elinden geldiği kadar ilgili mercilere ulaşmaya çalışıyor. Eskiden muhattap dahi bulamıyorduk.

    Cevapla
  9. 2 yıl önce

    sendikaya söylemiyorum, sefa bey teknisyen camiasının uçuştaki sorunlarını kim çözecek bu kadar zor olmasa gerek, bu sorunlar teknisyeni değersizleştiriyor…

    Cevapla
  10. kahve makinası ile gönülleri feth eden taso meyve sepeti ile kırılan kalplerimizi onaran Taso . Sen ne büyük adammışsında bizim haberimiz yokmuş. Teknik destek benim namus meselem dedin . Namusuna nasıl sahip çıktığını hepimiz görmüş olduk. Var olduğumuz teknik destek skalasınıda sayende imzaladığın sözleşme ile kaybettik . Depo personeli , Takımhane personeli olduk .

    Cevapla
  11. 2 yıl önce

    İstanbul havalimanında bulunan temizlikçilerde sendika glirmi bizde ikramiye almahakkına sahip olurmuyiz havalimanı hep ödül alıyor bizede ikramiye yardım gibi düzenleme olurmu burda çalışanlar kadroya gcermi bizede tayip baba ikramiye verebilirim yada THY bizi bünyenine alırmı kurtarın bizide adları ücretle nereye kadar bunlarında yazın lütfen

    Cevapla
  12. 2 yıl önce

    Cumhurbaşkanın başlattığı “taşeronlara kadro seferberliğinde THY’nin henüz bir adım attığını göremedik. Bu arkadaşların çoğu ofislerde hangarlarda nerdeyse birçok yerde asıl işi yaptırtılan çalışanlar. Taşeron geçim sıkıntısının bu kadar çok hissedildiği, çalışanlar arasında ücret ve hak adaletsizliğinin en fazla hissedildiği bu dönemde bence seçimler gelmeden mutlaka bir çalışma yapılarak hayata geçirilmeli. Siyasetin tepenize bindirdiği ihale mafyalarından ve çantacı firmalardan kurtulup paranızı da enerjinizi de kendi içinizde harcayabilirsiniz.Bu yazınızı keşke ordada dile getirseydiniz.

    Cevapla
  13. 2 yıl önce

    yazılarınızda bahsettiğniz gibi görüşmelerinizdede taşeron konusunu açmayı denedinizmi acaba genel müdürümüze

    Cevapla
  14. 2 yıl önce

    Ferhana yardakçılık yapan avrupa ve anadolu şube yöneticilerinin başka çareleri yok. Çünkü her iki lokasyondaki seçimlerde de ferhanın oyunları hakim oldu. Anadolu şube ce 15 atölyeye tek sandık kurulup evden çalışan mühendislerle bay1 e tek sandık verildi. Yahu ferhan kendi ağzı ile ben anadolu şubedeki sandıl dağılımı için 1,5 ay uğraştım diyor. Siz neyi anlatıyorsunuz. Tabiki abilerinin arkasında el bağlayıp yumruk kaldıracaklar. Çünkü o olmasa bugün o mamayı yiyemeyeceklerdi. 3-5 şakşakçıyla iş götürmeye çalışıyorlar yazık

    Cevapla
  15. 2 yıl önce

    Mühendislikten genel müdürlüğe uzanan bir kariyerinin, çalışanların en alt tabakası ile empati içinde, onları ve sorunlarını yakından bilen bir genel müdür intibaı bıraktı bende. Açıkçası her sorunun farkında ve çözüm arayışında olması beni umutlandırdı. Eleştiriye açık ve sorunları geçmişiyle derinlemesine bilen bir kurumsal anlayışın zamanla tüm sıkıntıları gidereceğine inanıyorum. Yazmışsınız sayın İnan. Teknisyen genelgesiyle direkt alakası olmayan çalışanların haksızlıklarını dile getirdiniz mi?

    Cevapla
  16. 2 yıl önce

    Kırmızı listeden delege olmuştum . Ve ferhan denilen kişi bizleri açıkla tehdit ettiler . Kimimizi seçim günü uçuşa yazdılar kimimize görev yazdılar kimizede başka türlü baskı geldi . Sorarım mevcut Başkan ve Oğuzhan’a bize bu baskılar ferhandan geldi siz şimdi Ferhanla beraber yol yürüyorsunuz . Bunu nasıl izah edeceksiniz bize . Hat bakıma gelin anlatın 1.5 yıldır geldiğiniz gittiğiniz yok .

    Cevapla
  17. 2 yıl önce

    Ulan taso ne karaktersiz çıktın ya . Teknik destekler için yola çıktın geldiğimiz noktada imzaladığınız tis gereği biz teknik destekleri depo destek personeli yaptılar . Şimdi önümüz iyice kapandı . Şimdide işverene sallıyorsun hukuksuz yaptıkları diye . Mukaddesatçı yalancı TASO . Ferhan abinin kucağından indiğini duydum hayırdır artık seni tatmin etmiyormu . Tasoooo Arif abinin kucağındaydın indin , ferhan abine bindin , şimdi ondan indin sıra kimde TASOOOO

    Cevapla
  18. 2 yıl önce

    Anadolu’nun başındaki şişeci okocha bira şişelerinin önünde poz veriyor . Sen önce sahaya gel Rüstem önce verdiğin sözleri tutamadığın İçin özür dile sonra şişe toplamaya devam et yalancı. mehafonlu TASO sağda solda işverene nasıl laf soktuğunu anlatıyorsun sonra biz mukaddesatçıyız diyorsun Teknik destek ne oldu koçum . Pijamalı uzun saçlı zirzop vardı masaya yatarım imzalanmaması İçin diyordu sanırım cim cif yaptılar halâ masadan kalkamamış . Halime bey ferhan abinle bir oldunuz yalanın dibine vurdunuz hadi yine iyisin görmüştür seni . Hepiniz yalancısınız YALANCII

    Cevapla
  19. 2 yıl önce

    Sende kimden yana olduğunu çok belli ediyorsun bırak artık seçimle senin ne alakan var sen ondan bahset

    Cevapla
  20. 2 yıl önce

    şu ferhan bozuntusu başımıza yalan dolan ve enritkadan başka ne verdi. işi gücü şubelerle ordaki ayakçı tayfasını ayartmaktan öte giemedi. şimdi utanmadan bizi zorla monte ettiği çakma iş kolu ile bizim aidatlarımızla saltanat sürmekte. koluna isimi yazılı çorap ve gömlekelerle utanmadan aramızda dolaştı. hicret denen o tetikçi ile bize hangarlarda bol yalanlı nutuklar attı. çakma yeşillerle kiralık mavileri himaye edinip üst kurul delegelerini manipüle etmekten oy istemekten başka derdi yok. ulan adi sen o masadayken genelge ile ücretler düşürldü. bol sıfırılı sözlşemler imzalanıp ek prtokoll imzlanadı. telegramda işten attırdıklarınızla kırmızı listedeki delegelere yaptığınız baskı ve tehditleri unutmadık. Şimdi ben yapmadım Ankaradakiler yaptı diyosunda sen orda poşetçimiydin. Karıyı boşadın arabayı sıfırladın en yakın arkadaşını sattın. Bizi satmanı yadırgamıyorum o değilde sen alet olanlar varya insan içine çıkamayacak kadar adiler. Arkadaşı işten atıldığında kartımı evde unuttum diye şahitlikten kaçan halim seninde yatacak yerin yok. Buldun taso gibi işe yaramaz okan gibi kiralık adamları bizi Ankaraya biletip onlara Ferhana UŞAKLIK ettin. Hiç mi ALLAHTAN korkmadınız. Şimdi bi sağ bi sol yumruk kaldırıp saf değiştiriyorsunuz. Sizden de ayakçılarınızdan da kurtulmadan feraha erilmez. Bereket halden anlayan bi yönetim varda bizi size ezdirmiyor yoksa sizin insafınıza kalsak kim bilir daha ne yalanlarla bizi gezdirip duryordunuz. 6 AY szöleşmelere girip çıkan yalancılar THY A.O nun imzladığı sözleşmeye imza atıp bi de utanmadan bize mail attılar. şirker sizi rezil etti sizden önce imzalandı diye sizi açık etti. Buna rağmen şubede Ankrada duran yüzsüz yalancular az bişey şerefiniz varsa istifa ederdiniz. sefa abi bu ara sizin yerinize ücretsiz sendikacılık yapıyor adamların yanına gidip bari dertlerimizi anlatıyor.. oda olmazsa hepiniz tırtsınız.. tıreklerrrr

    Cevapla
  21. 2 yıl önce

    Onur Air patronu Cankut Bagana paramızı verecek mi, açıp bir sorsanız hani emekçinin yaşındasınız ya sozde

    Cevapla