featured

Antonov, üç An-124 uçuşu ile Slovenya’dan Nijerya’ya Jeneratör Taşıdı

 

Savaş bir ulusu tüm yönleri ile etkiler. Ukrayna’nın havayolları ticari uçuşları çoktan durdurdu, uçaklarını insani uçuşlar ve diğer taşıyıcılar için ıslak kiralama operasyonları için kullanılabilir hale getirdi. Bu arada, Ukrayna’nın en ünlü kargo taşıyıcısı Antonov Airlines, Rusya’nın işgalinden sonraki önemli zorluklara rağmen faaliyetlerini sürdürüyor. Antonov Airlines Pazartesi günü, 200 ton üzerinde ağırlığı olan enerji santrali ve bileşenlerini bir dizi üç An-124-100 uçuşuyla Slovenya’dan Nijerya’ya taşıdığını duyurdu.

Proje, Ukrayna’daki mevcut savaştan çok önce, yapım aşamasındaydı. Antonov Airlines, jeneratör, türbin ve ek ekipmanlar dahil olmak üzere 200 tonun üzerindeki kargoyu Ljubljana-Slovenya’dan Kano-Nijerya’ya taşımak için başka bir hava kiralama çözümleri uzmanı olan Chapman Freeborn Germany ile işbirliği yaptı .

Antonov Airlines’ın Ticari Yöneticisi Eugene Kiva, başarıyla tamamlanan görev hakkında şunları söyledi:
“Ticariden operasyonel, rota planlama ve yük planlamasına kadar tüm Antonov ekibi, Nijerya’daki enerji ihtiyaçlarını destekleyecek bu önemli kargonun güvenli bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için müşterimiz ve acentelerimizle yakın bir şekilde çalıştı. Profesyonel uçuş ekibimiz ve teknik personelimiz, uçuşların sorunsuz geçmesini ve kargonun insani ihtiyaçlara hizmet etmeye hazır ve zamanında güvenli bir şekilde ulaşmasını sağladı.”

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ DSC013211 scaled 1

Mart ayının başından bu yana, Antonov’un 5 adet aktif An-124 uçağı radar izleme sitelerinden herhangi bir uçuş verisi bulunmuyordu. Dünyanın en büyük uçağı olan büyük kardeş An-225 Mriya, park ettiği Gostomel havaalanına Rus hava saldırısının ilk kurbanlarından biri oldu. Antonov Genel Müdür Vekili Eugene Gavrylov şunları söyledi:

“Rus işgalinden sonra karşılaştığımız zorluklara ve Gostomel ana üssümüze ve bazı uçaklarımıza verdiği ,hasara rağmen çalışmaya devam ediyoruz. Uçakların nakliyesini ve bakımını planlamaktan sorumlu birimlerimiz geçici olarak Almanya’nın Leipzig kentine taşındı. Bu sayede, Antonov uçaklarının daha güvenli çalışmasını sağlamamızı sağlıyoruz.”

Antonov Havayolları, 7 adet An-124 uçağından oluşan bir filoya sahip. Ancak, bunlardan ikisi şu anda etkin değil. Ortalama 32.4 yaşına ulaştılar, ancak imha edilmeden önce 34 yaşındaki Mriya gibi hala güçlüler.

Şu anda dünyada sadece 18 adet aktif An-124 uçağı var. Daha önce bahsedilen 5 tanesi Antonov’a, biri de Abu Dabi merkezli kargo şirketi Maximus Air’e ait. Geri kalanlar Rus hava kargo şirketi Volga-Dnepr tarafından işletilen 11 uçağın tümü uygulanan yaptırımlar nedeniyle aktif değiller.
An-124 uçakları, 36 metre uzunluğunda ve 4,4 metre yüksekliğinde. Makineler, ekipmanlar dahil olmak üzere ağır ve büyük boyutlu kargoların uzun menzilli teslimatı ve havadan bırakılması için tasarlanmıştır.

İlk uçuşunu Aralık 1982’de yaptı ve ilk kez 1985’te Paris Air Show’da gösterildi, 1992’ye kadar 10 yıl sivil sertifika almadı. Toplamda 59 adet inşa edilmişti.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 181A982711 1 scaled 1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir