featured

Pegas Touristik, satışlarını 28 Mart’a kadar durdurdu

 

Rusya’daki Türk kökenli tur operatörlerinden Pegas, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı üzerine getirilen yaptırımların  neden olduğu belirsizlikler üzerine tur satışlarını 28 Mart’a kadar tur askıya aldı.

Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Anna Podgornaya tarafından yapılan açıklamada, Pegas Touristik’in Rusya’da yurt dışı tur satışlarını 28 Mart’a kadar askıya aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Ortaklarımıza açık ülkelere bile tüm gidiş turlarının organizasyonunu 28 Mart’a kadar askıya aldığımızı bildirdik. Nedeni uçuş programlarındaki değişiklik” denildi.

Bu arada Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (PCT) Basın Sekreteri Irina Tyurina yaptığı açıklamada “Bu kararın nedeninin, yabancı şirketlerden uçak kiralama yasağı da dahil olmak üzere Rushavacılık endüstrisine yönelik yaptırımlardan kaynaklanıyor. Turistlerle çalışan, kiralık uçakları olan diğer havayollarının da uçuşlarını durdurabileceğini düşünüyorum” dedi.

Diğer yandan aralarında Türkiye’ye önemli miktarda Rus turist getiren Intourist’in de olduğu TUI Russia, TEZ Tour, Anex Tour, Space Travel planlarında şimdilik önemli bir değişiklik olmadığına ilişkin açıklama yaptı. Intourist, Türkiye başta olmak üzere planlanan tüm yaz charter uçuş programlarını 17 ilden olmak üzere bu yıl Nisan ayından itibaren başlayacağını bilgisini verdi. Ancak havacılık alanında gelen yaptırımlar nedeniyle uçuşların kalkış saatlerinde değişikliklerin mümkün olabileceği bildirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. işleri çok zor zaten 28 mart sonrası lessorler uçakları geri çağırdı, vermezlerse nereye inerse el koyarlar uçaklara. putin cidden balonmuş:) Allah çalışanların yardımcısı olsun

    Cevapla