featured

Rus uçağı İstanbul’a zorunlu iniş yaptı!

 

Avrupa Birliği’nin (AB) Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Türk hava sahasından geçerek İtalya’nın Verona kentine gitmekte olan Rus yolcu uçağı, Yunan hava sahasına girmesine müsaade edilmeyince İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Avrupa Birliği (AB) yeni bir yaptırım kararı daha alarak, Avrupa hava sahasını Rus uçaklarına kapatmıştı. Kararın ardından Aeroflot Havayolları’nın Moskova’dan havalanarak İtalya’nın Verona şehrine giden yolcu uçağının Yunan hava sahasına girişine izin verilmedi. Bunun üzerine SU-7236 sefer sayılı Boeing-737 tipi yolcu uçağı, bir süre Türkiye-Yunanistan sınırında tur atmak zorunda kaldı. Gerekli iznin verilmemesi üzerine Rus yolcu uçağı İstanbul’a yöneldi. Uçak saat 21.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na sorunsuz iniş yaptı. Uçağın yakıt ikmalinin ardından yolcularla birlikte yeniden Moskova’ya dönmek üzere havalanması bekleniyor. (cnnturk)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Leasing şirketleri Rus hava yollarına kiraladıkları uçakları geri istiyor.Hatta uçaklarını yabancı hava meydanlarında el koyduruyor.Uçaklarını geri çekiyor.Örneği istanbulda yaşandı.Bir çok ülke, örnek yunanistan, rus hava yolu şirketlerine hava sahasını kapattı.Diğer ülkelerden teknik destek, bakım hizmeti, eğitim ve yedek parça alamıyor.Rus hava yolu şirketleri en az iki yıl kendine gelemez.Tamam ortada bir dram yaşanıyor ve bu yıl rus ve ukrayna turizmini yok sayabiliriz.Ama bu sene Türk şirketlerinden akıllı olan kazanacak.Rusya hava sahasında büyük bir boşluk doğabilir.Rusyaya veya Rusyadan uçmak isteyen yolcu Türk şirketleri kullanacak.Özellikle aktarma yapanlar.Moskovadan istanbula inecek.İstanbuldan isviçreye gidecek gibi.Şirketlerimizin biraz öngörülü davranması ve gelişen durumları iyi değerlendirmesi gerekiyor.Özellikle mağdur bekleyen Onurair ve Atlasglb personelinin de bu dönem değerlendirilmesinin düşünülmesi hem işlerine yarar hem de reklamları olur.PGS nin atlas ve Onurdan 10 Kaptan, 10 FO, 10 Kabin amiri ve 10 Kabin memuru almasının basında ve naif Türk milletinde yaratacağı etkiyi düşünebiliyor musunuz?Bizim ki zamanında kalkıyordan daha değerli olacağı kesin.

    Cevapla