featured

Prof. Dr. Ahmet Bolat THY Çalışanlarına Seslendi

 

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat çalışanlarına  mesaj  göndererek açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi;

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Küresel havacılık endüstrisinin lider markalarından biri olan Ortaklığımız bugün yaklaşık 60 bin çalışanıyla geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Her geçen gün daha da güçlenerek büyüyen Türk Hava Yolları ailesinin her bir üyesinin Ortaklığımızı daha yükseğe taşıma hedefine sahip olduğunu görüyor, bundan büyük mutluluk duyuyorum.

Gücümüzün farkında olarak, ideallerimizin izinde çalışmaya devam edersek ülkemizin en değerli markasını büyüteceğimize ve bayrağımızı gökyüzünde daha da güçlü dalgalandıracağımıza eminim.

Hedeflerimize ulaşmak için gerekli olan bazı yapısal değişiklikleri göreve gelir gelmez attığımız adımlarla uygulamaya koymaya başladık. Gerek şirkette görev yaptığım 17 yıl boyunca gözlemlediğim yaklaşımlar gerekse yönetici arkadaşlarımla yürüttüğüm istişareler sonucu ortaya koyduğumuz değişikliklerde amacımız karar alma mekanizmamızı güçlendirmek, tecrübenin ve bilginin hakkını vermek ve bazı çalışma arkadaşlarımızı daha verimli olanakları görevlerde değerlendirmek oldu. Aldığımız ve bundan sonra alacak olduğumuz kararlarda temel yaklaşımımız istişare ile adalet anlayışı içerisinde, atamalarda performans, ehliyet ve liyakat olacaktır.

Yapılan değişiklikler ile yeni dönemde daha verimli, daha yalın ve daha etkin bir çalışma ortamını oluşturarak şirketimizin başarılı sonuçlara ulaşacağına inanıyorum. Sizlerin ve şirketimizin aydınlık geleceğine katkı yapacak bu adımların şirketimizde yeni bir heyecan oluşturduğunu görüyorum.

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

Bu dönemde sizlerden beklentim, bulunduğunun görevlerdeki sorumluluklarınıza odaklanmanız ve daha çok çalışarak daha iyi sonuçlar ortaya koymanızdır. Hedefimiz yolcu sayımızı, yolcu memnuniyetini ve buna bağlı olarak marka değerimizi gelirlerimizi, kargo rakamlarımızı artırırken maliyetlerimizi etkin şekilde yönetmek ve verimsiz olduğumuz alanları iyileştirmektir. Sizleri bu hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyan, olumsuz etkileyecek ortamların oluşmasına üst yönetim olarak izin vermeyeceğimizi iletmek isterim.

Ayrıca yeni dönemde, görev aldığı pozisyon ne olur. Türk Hava Yollan için emek harcayan ailemizin üyesi tüm çalışma arkadaşlarımıza değerli olduklarını hissettirecek, Ortaklığımıza duyduğu aidiyeti artıracak çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Pandemi döneminde karşılaşılan tüm zorluklara rağmen küresel havacılık endüstrisinin en başarılı şirketlerinden biri olduk, bu gökyüzündeki uçuş ekiplerimizin, uçağımıza kargo yükleyen, havalimanında yolcularımızı güler yüzle karşılayan, satış ofislerinde ya da merkezde 7/24 çaba harcayan, uçağın bakımını üstlenen teknisyen arkadaşlarımızın, kısaca tüm Türk Hava Yolları ailesi sayesinde oldu.

Bu çabalarınızın karşılığını bu yıl olduğu gibi hedeflerimizle uyumlu tamamlayacağımız gelecek yıllarda da alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Gayretiniz ve emeklerinin için hepinize çok teşekkür ederim. Yeni dönemde hep birlikte daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Çalışmalarınızda başarılar diliyor, sevgilerimi iletiyorum.

Prof. Dr. Ahmet Bolat
Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

46 Yorum

  1. 2 yıl önce

    İştirak firmalarinizi planlarınızı almanızı bu yolda emin adımlarla ilerlemenizi ülke bayrağını daha yukarılara taşımanızi Allah niyaz ederim

    Cevapla
  2. Taşeronu kaldırın taşeron firmalardan cv isteyin tarih yazın..mesai kesinti attıkları skala belli değil 2 mail 2 farklı liste tam asgari ücret deyip 3577 tl olması salak yerıne koyuyolar. 5M ve diger taşeronları kaldırın tarih yazın Sn. Ahmet Bolat bey

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun.inşallah Taşeron konusuna da el atarsınız.TEKNİK AŞ de 2 yıllık sözleşmesi bitmeyen sürekli uzatılan bir SAF tesis var ki, +1+1+1 olarak üç defa uzatıldı ve 31 martta 5 yıl bitiyor.Allah rızası için burayada adalet gelmesi ve taşeronların bu şirketten kurtulması için adaletten vazgeçmeyin.insanlar saf yerine konulmasın artık!

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Sayın Ahmet Bolat , kıymetli mesai arkadaşlarım diye başlayan sözlerinizin arasında şu cümle özellikle dikkatimi çekti ”Türk Hava Yollan için emek harcayan ailemizin üyesi tüm çalışma arkadaşlarımıza değerli olduklarını hissettirecek, Ortaklığımıza duyduğu aidiyeti artıracak çalışmalar gerçekleştireceğiz.” bunu nasıl başaracaksınız merak ediyorum , aidiyet kültürü benim hatırladığım bizim jenerasyonla birlikte bitti, aidiyet emek ister güven ister zaman içinde gelişir, sözünüzün arkasında duracaksanız haksız yere iftira atılarak kötü muamele ile şirketinden koparılmış 211 lerin bizlerin sözlerimize kulak verin ve şu an halihazırda çalışanla arkadaşlarımıza güven verin, aldığımım duyumlar çalışanlar arasında ne güven ne sevgi ne de saygının kalmış olduğu ,bunun da baş nedeni sizin de bildiğiniz gibi liyakat liyakat liyakat.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Öncelikle hayırlı olsun Başarılarınız devamını dilerim sayın Başkanım üvey evlat muamelesi gören taşeron çalışanlarında kadroya alıp bu insanların sırtından para kazanan taşeron firmaların aldığı ücreti Thy alsa THY ye kalsa taşeron çalışanları inanın çok memnun olur en azından ekmeğini yediği şirkete kalmış olur helal olsun Thy ye deriz taşeron çalışanları olarak saygılarımızla Thy yönenetim kurulu

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Şu taşeronuda kaldırıp üvey evlat muamelesinden kurtarsanız seviniriz. Artık emeğinizin çalınmasını istemiyoruz.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Şu saf taşeron sömürgecilğinden bizide kurtarıp emeğimizin çalınmasına engel olunsun artık, rica ediyoruz.. Bu kadar emek hırsızı bir şirketi tutarak bunca milletin emeğini göremeyen veya görmek istemeyen kim varsa Allah hepinizden sorsun hesabını vermeden ölemeyin inşallah…

    Cevapla
  8. Maaş verir keser pirim verir keser mesai verir keser şu şirketlerende bi cv isteseniz

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Başarılarınızın devamını diler daha güzel bir THY yaratmanız dileğiyle 🍀🍀

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Gidecek diye çalışmasın yatsın değil mi? Seçimle geleceğine inandığın tiplerin görev süreleri boyunca yaptığı şey tam olarak o zaten. Karşılıklı yata yata mabad büyütür sonra da kahvede memleket kurtaran vasıfsız dayılar gibi boş yaparsınız. Yazık tükettiğiniz oksjiene.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Ahmet Bey, seniority sorununu lütfen bir an önce çözüme kavuşturun.Yıllardır beri gelen bu haksız uygulama son bulunca çalışanın duyduğu aidiyet de artacaktır.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    On altı ay sonra seçimle gidecekler. Bu neyin cabası? Anlayamadım.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Teknik Aş teknik ve yabancı dil donanımının üst düzey olması gereken bir birimdir , burada görev yapan tüm şef ve başteknisyenlerin ciddi derece mülakattan geçmesi gerekir , teknisyenin sırtından geçinen , ingilizcenin i sini bilmeyen şahıslar nasıl ve kimler sayesinde bu makamları işgal ediyor araştırılmalı

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Eskiden sınavla unvan verilirdi. Ben Müşteri uçakları şeflik kadrosunu sınavla almıştım.

      Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Şu kan emici şirketleri THY basindan atın bi devrim yapın Ahmet Bolat bey onca çalışan size gipte etsin isteğimiz budur başarılar yeni görevinizde…

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    TK li olan arkadaşların çoğu kendini peygamber sanıyor biz taşeron personeline tabiri caizse köpek muamelesi yapılıyorlar lütfen bu kişileri egitin gideceğimiz yer aynı TK li olunca nedir bu havalar

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Ahmet Bey, İlker Bey in verdiği zammı dil tazminatını düşürerek geri aldı. Diyeceklerim bu kadar.

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Senyorita bonita cikitaya da cozum bekliyos

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Sayın başkanım, öncelikle hayırlı uğurlu olsun yeni göreviniz. Sizden beklentimiz uçağın kapısında çoluk çocuk ailecek boş yer olacak mı acaba stresimize son vermeniz olacaktır. (Emekliler de dahil). Çocuklarımızın ve eşimizin yanında mahçup oluyoruz, ayrıca boş yer olmayınca büyük rezillik yaşıyoruz. Başkanım pegasustaki gibi rezervasyonlu koltuğumuz belli olarak ced ve pass talep ediyoruz. Lütfen bu konuda sesimizi duyun. normal bilet ücretinin %30 u olsa razıyız. Bu uygulama şirkette büyük aidiyet sağlayacaktır. Saygılarımla.

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Vefat etmiş insanı yorumunuza alet edecek kadar düşmüşsünüz… Allah ıslah etsin…

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Thy Teknikte personelin güvenini kazanacak tecrübeli üst yöneticilerin atanması şirkete duyulan güveni artırır.Aksi halde kalifiye ve iyi eğitimli personel mental ve fiziki olarak kaybedilecektir.

    Cevapla
  21. Ekip iletişimin mdr yanbuda ne yaptıysa kendisine mdr uydururdu planlamanın p sini bilmiyor geldiği günden beri personelin ayaklarını kaydırdı ekip iletişimin ömrü 5 yılmış ustu olmaması gerekiyormuş batıda şahitlik kabul olmuyormuş şu saçmalığa bakarmisiniz ekip planlamadan soru sorsanız hicbirseyden haberi yok tek yaptığı şey haftada 2 saat ise gelip cuma namazı kılıp evine kaçmak hangi şirkette buna müsaade edilir sirket tassaruf modundaymis ekip iletişimin şefi sn Şaziye goknil ortaklikta 1 gün geçirmeden direkt sef yapildi nerede Liyakat nerede performans değerlendirmesi gelmiş mdr birlikte eski Personele satasip ayaklarını kaydırma misyonu üstlenmiştir planlamadan bir haberleri yok calusana gelince tassaruf fakat kendilerine gelince tasaruf yok böyle lackalik böyle basi boşluk hangi şirkette var

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    fen neti çözmeden girilen vasat altı okullardan, bölümlerden mezun, are you kola ingilizceli müdürler yönetimin %80’ini oluşturuyor teknikte.YETİŞ YA REYİZ.

    Cevapla
  23. Mütevazi biri olduğunuz kesin şahsım adına sizden umutluyum

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Sinyorite de çözüm bekliyoruz. Yoksa üvey evlat olmaya devam.

    Cevapla
  25. Sn ahmet bey performansa göre atamalar olacak diyorsunuz verimsizlik adı altında ilkel ayci beyefendinin isten attığı mahkemede hicbirsey kanitlayamadigi ise alınmayan tassaruf diye personellerden alınan hayatlar haksız yere suçlanan personeller hangi kıstasa göre değerlendirecek

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Mail bize gelmedi.. Yine bizi hatırlayan yok.

    Cevapla
  27. Ekip iletişimin mdr erp kayıtlarına bakarmisiniz yilda kac saat calusiyor sirketi çiftliğe çevirmiş haftada 2 saat ise geliyor namaz kılıp evine kaçıyor varmi böyle çiftlik acil memur yapın 3 lu vardiya çalışsın görsün terle çalışmayı ekip iletişimin sefine bakarmisiniz kac yillik sigortası var hani şirkette calisma süresi 20 yıldı 25 yillik sigortası var halen calisiyor eşi filo mdr du yüksek maaşıyla yaşadı oldu tazminatını aldi birde kendi geldi çalışmaya utanmadan sıkılmadan Personele satasiyor kendi yaş gurubuna çok olmuş çalışman diyip yaşlı muamelesi yapıyor 9 5 calisiyor bit kus sütü eksik acilen önlem alınması gerekiyor diye düşünüyoruz sn Ahmet bolat bey

    Cevapla
  28. Personele gelince zorla erken emekilk peki neden sendika temsilcisi olan ekip iletişimde emeklilik maaşı bağlanacak olan personeller her sene emekliliği uzatiliyor emekli maaşı bağlanmayacak olan personel personeller zorla erken emekli ediliyor diğer taraftan emekli maaşı bağlanacak olan personel emekliliği uzatiliyor nasıl ik yönetimi tümünün değiştirilmesi gerekmiyor mu personel başkanlığından müdürüne kadar nerede Müslüman adaleti nasıl hak nasıl hukuk heralanda biz kalite ödülleri alıyoruz diye pazara çıkılıyor diğer taraftan haksızlık hukuksuzluk kanunsuzluk hep masum kanadı zayıf olan suçsuz teriyle çalışarak evine ekmek götürmek isteyen personeller mi bedel ödemek zorunda nerede Müslüman adaleti sn Ahmet bolat bey

    Cevapla
  29. Sayın Bolat yeni görevinizde başarılar dilerim 2012 deki 305 kişiden atılan biriyim bizlerin pas hakları yandı ihbar bile alamadık feto meto adı adı altında alakası olmadığı halde işten atıldı gerçek fetocular şirkette bununla ilgili düsünceniz varmı adalet bekliyoruz Hamdi topçu ya hakkım haram olsun çifte standart yapıldı aynı eylemde olmasına rağmen işlerine devam eden terfi edenler bu hakkanimi müslümansanız elinizi vijdanızıza bırakıyorum

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Ahmet bey,Teknik A.Ş yönetim kurulu başkanı olmanıza rağmen mailleriniz Teknik A.Ş personeline ulaşmıyor. Biz sadece haber kaynaklarda sizi takip edebiliyoruz.

    Cevapla
  31. Liyakat ta göre atama yapacağız adaletli olacağız diyorsunuz ahmet bey ekip iletişimin mdr haftada 2 saat ise geliyor ekip planlamada 10 tane mdr var ekip iletişimin mdr planlamanın p sini bilmiyor bedava maas alıyor birde neymis hiç memnun değilmiş yerinde kargoda memur yapın 3 lu vardiya çalışsın ekip iletişimin şefi 45 yaşında 25 yillik sigortası var çalışanlara saldırıyor calisma süren çok olmuş efendim sirket genc istermiş kendisi çok mu genc hani şirkette zorla erken emeklilik var o zaman 25 yillik sigortası olan nasıl çalışıyor ne perhiz ne lahana turşusu yillik izin gün sayısını bile sayamıyor 9 5 calisiyor şirketten bedava gelir sağlıyor kendisi neden 3 lu vardiya çalışmıyor görsün bakalım yılları veren personel kadar çalışabiliyor mu terle çalışmak nasıl mis öğrensin neden memur yapılmıyor neden kendisine erken emeklilk uygulanmıyor 20 senesini doldurmuş isinden zorla atıldı bazıları neden 20 yillin üzerinde olduğu halde çalışmaya devam ediyor nerede Müslüman adaleti sn Ahmet bey

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Ahmet bey size güveniyoruz bizimde THY ailesinden olduğumuzu unutmayın ve aidiyet duygusuna ihtiyacımız var artık kendimizi üvey evlat olarak hissetmek istemiyoruz.

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    İlkel beyin yaptığı haksız hukuksuz 17 18 19 maddeleriyle mağdur ettiği çalışanını aşaladigi isten attığı mahkemede hicbirsey kanitlayamadigi personelin mahkemeyi kazandığı halde işine başlatılmadigi bu personellerin mağduriyeti ortadan kaldıracak mi sn Ahmet bey

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    İlkel aycinin 17 18 19 maddeleriyle isten attığı mahkemede hicbirsey ispat edemedikleri mahkemeyi kazandığı halde personelin işine baslatilmadiklari içinde haklı personellerde sizden adalet bekliyor

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    İlkel aycinin 17 18 19 maddeleriyle isten attığı mahkemede hicbirsey ispat edemedikleri mahkemeyi kazanan personelin işine alinmadigi kişiler de adalet bekliyor sizden Ahmet bey

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Değerli olduğumuzu ilk icraatınızla hissettirdiniz, İngilizce tazminatlarını düşürerek haklısınız!!!Bir lider düşününki ilk icraatı personelin aldığı 3 kuruş dil tazminatı, eyvah Allah şirketin sonunu hayır etsin bu vizyonla!!!Basiretsizlik, vizyonsuzluk, misyonsuzluk ilk icraatla belli oldu, sayın aycı ile rezil yıllar bizimle idi şimdi daha rezil yıllar geliyor…

    Cevapla
  37. Aidiyet diyorsak öncelikle sizin gözlerinizin önünde yapılan zulmü haksızlığı giderin en azından bu insanlar bir özrü halediyor..

    Cevapla
  38. Adalet bekliyor Sayın Bolat

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    kurtarın bizi Ahmet bey taşeron temizlikte yiz İstanbul havalimanı gibi gözde yeri temizliyoruz yol SSK yemek hariç hiçbir sosyalhakyok bize bünyemize alın her ay maaş kesintilerinden bıktık artık THY li olmak istiyoruz diysesimizi tayıp baba

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Bizide unutmayın taşeron son vermelisiniz bu haksızlığa sizde devam etmeyin .

    Cevapla
  41. 17 18 19 maddeleriyle isten atılan mahkemede kazanılan fakat sirket tarafından alınmayan personelere yönelik bir iyileştirme yapılacak mı sn Ahmet bey

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Hat bakım müdür ve şefleri ekipleri içinde liyakatla mı görev dağılımı yapıyor yoksa torpille mi , Bolat Başkan çözer bu haksızlığı, zira zalim olmaktansa, adil ve güvenilir bir pazarcı olmak daha insancıldır. Tabi isteyene.

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    ALLAH yolunuzu açık eylesin, dualarımız sizinle Ahmet Bey.

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    İnşallah tekniğe değer verirsiniz (maddi ve manevi olarak) bizde dört elle sarılarak uçakları nogo yapmadan gazlamadan uçuşa elverişli hale getiririz he birde şu sinyorite meselesi çözülğrse o zaman adaletlisiniz derim

    Cevapla