featured

THY VE ORTAKLIKLARINDAKİ TASERONLUK SİSTEMİNE SON VERİLMELİ… 

 

THY ve Teknik AŞ’nin yanı sıra TGS’nin sözleşmesi nihayet sonlandı. Her ne kadar şirketlerin hepsinde belirli iyileştirmeler yapılmış olsa da bilhassa ücret dengeleri konusunda rahatsızlıklar yaşanacaktır. Çalışanlar arasındaki ücret dengelerinin gerçek ve doğru hesaplanabilmeleri için, THY-TGS ve Teknik AŞ’de bana göre iş değerlendirilmesi yapılması gerekirdi.

 

Benim THY’de çalıştığım yıllarda, ilk iş değerlendirmesi Cem Kozlu zamanında yapılmıştı. Yabancı bir firmaya yaptırtılan ve her meslek grubunun tek tek değerlendirildiği bu çalışma aylarca sürdürülmüştü. Bu değerlendirmede en yüksek puanı teknik ve yolcu hizmetleri, bilet satış gibi departmanlar almıştı. (her ne kadar bu değerlendirme elime geçmediyse de THY’nin eski genel müdürü Yusuf Bolayırlı tarafından bilgilendirildiğimi söyleyebilirim)   

Bu iş değerlendirmesi zamanında bende THY/Müşteri uçakları Şefi ve UTED başkanı olduğum için ilgili uzmanlara yardımcı olmaya çalışmıştım. Aylar süren bu uygulama her atölyeye ayrı ayrı yapılmıştı.  Müşteri uçakları şefliği de bu değerlendirmelerde incelenen ve irdelenen gruplardan biriydi. 

O zamanlar şeflik ve müdür yardımcılığı gibi makamlar, aday olanlar arasında yazılı ve sözlü sınavlar eşliğinde yapılırdı. Şimdilerde yöneticiler kendi kafalarına göre, kimin şef, kimin müdür olacağına karar veriyorlarsa, ya bu yurt dışı kökenli yabancı iş değerlendirme kurulları veya biz yanlış yapmış olmalıyız. Çünkü doğru tektir…

Şahsen ben sınavla şeflik makamına getirilenlerden biriydim İşin doğrusu ve bence olması gereken, boş veya değişiklik yapılması istenen kadrolar ve kriterler açıklanmalı ve bu kadrolara istek yapan adaylar istenilen kriterlere ve yapılan sınavlar sonucunda yeterlilik alıyorsa, şeflik veya müdür yardımcılığı kadrosuna getirilmeliler. Aksi takdirde torpil yapılmış kabul edilir ve dedikodusu her zaman devam eder.      

THY’deki kanayan en büyük yaralardan biri de Taşeron işçilerin durumudur. Her sene yapılan ihale dönemlerinde yeni patronlarının kim olacağı, maaşlarının ve biriken tazminatlarının akıbetinin ne olacağının kaygısıyla binlerce çalışan kıvranıp duruyor. Birçok kamu kuruluşunda asıl işi yapan taşeron çalışanların kadroya geçirilmesine rağmen THY gibi kamu ortaklığı olan bir şirkette maalesef hiç gelişme sağlanamadı. Bay Hamdi döneminde maalesef torpille ara ara bazı taşeron işçilerin kadrolara geçirilmesi dışında hiç bir değişiklik yaşanmadı. Hatta o furyanın içinde o kadar ileri gidildi ki, yüksek torpillilerin içinden çok kısa zamanda şirkette müdür ve şef yapılanlar bile oldu.

Benim zamanlarımda ise, zaman zaman şefliğim bünyesindeki, yabancı havayollarına verdiğimiz hizmet gereği, resmi yazışmalarda bulunmak, teleks veya faks çekme gibi hizmetler için, yönetimden eleman isteğim olduğunda bana taşeron çalışanlardan kimi istersen onu seç diye cevap verilir ve ben de eksikliklerimi bu taşeron çalışanlardan bulur ve alırdım. Bu arkadaşlardan çok memnundum. Benim şefliğimde çalışan taşeron elemanların hepsinin zamanla kadroya geçirildiğini, müşteri uçakları şefliğinde çalışan teknisyen arkadaşlarım çok iyi hatırlar. 

Kısaca; adaletsizliğin ve adam kayırmanın hiçbir düzende kabul edilebilir bir yanı yok. Son dönemde pandemiye rağmen büyük bir sıçrama göstererek başarısını kanıtlayan ve çalışanlarının yüzünü güldüren İlker Aycı Bey ve ekibinin bu taşeron ve diğer iştirak firma çalışanları içinde aynı duyarlılığı göstermesini bekliyorum. Gerekirse veya arzu ederse çok daha detaylı bilgileri kendisine sunabilirim. 

Yakın zamanlara kadar, raporluyken maaşı kesilen, mazeret izni ve ikramiye hakkı bile olamayan bu taşeron arkadaşlar için atılan bazı olumlu adımlar olmasına karşın, ücret ve özlük haklarında birçok kalemde birikmiş sıkıntılar hala duruyor. Bu sorunlar da bu güçlü yönetim anlayışı ile çözüme kavuşturulabilir.

Sevgili Yöneticiler; Aynı ofiste aynı işi birbirinden farklı unvan ve ücretle yapan ve kadrolu kadrosuz ayrımına maruz kalan çalışanların ruh halini düşünsenize.  Böylesi bir ayırım işyerine çatışmalardan ve huzursuzluklardan başka ne katabilir ki? Nerdeyse 20 yılın üstünde taşeron olarak çalışıp emekli olan, şirkete çok uzun zaman da yıllarını veren, işine katma değer sağlayan, hatta bazı birimlerde asıl işin en önemli yükünü omuzlayan bu arkadaşları görmezden gelemeyiz ve gelmemelisiniz. Taşeron firmalara ödediğiniz toplam gideri aracılara değil direk çalışanlarınıza verin. Çalışanların sırtından kazanan bu taşeron firmaları tarihe gömün. Bu çalışanlar da, kendilerine “taşeronun elemanları” denmesinden kurtulur ve gerçekte hizmet ettiği THY, Teknik AŞ veya TGS markalarından gurur duyarak çok daha randımanlı çalışmalarının yanı sıra şirketleri ile gurur duyarlar.  

Güvenliğinden, temizliğine, ofislerden lojistik ve ulaşım işleri gibi yardımcı hizmetlerin tümünün bu arkadaşlarla sağlandığını sizlere hatırlatacak değilim. Çünkü bunları siz de biliyorsunuz ve maalesef böyle gelmiş böyle gider mantığında bakıyorsunuz. . Ayrıca yönetici asistanlığı ve ofis veri hizmetleri ile tesis bakımlarındaki teknik eleman ihtiyacına kadar geniş bir yelpazede hemen hemen birçok bölümde çalıştırıldıklarını sizler de, ben de biliyoruz.  

Bu arkadaşların halen ücret ve alacakları zamlar ile hangi firma ile devam edecekleri konusu bile muamma… THY ailesine uzunca yıllar emek veren ve bu bayrağı omuzlarında gururla taşıyan bu arkadaşlar için bir iştirak firması kurarak tüm aracıları aradan kaldırmak hiç de zor değil

Ya da çalıştıkları mevcut şirketlerde eğitim durumlarına ve niteliklerine göre daha verimli biçimde istihdam edilebilirler. Bu aracı firmaların THY den kazandığı parayı dağıtsanız onlara, hem aidiyet duygularına, hem de daha özverili bir çalışma ortamına imkân sunabilirsiniz. Değişen firmalara rağmen değişmeyen kaderlerine çare olabilirsiniz. Ayrıca; ana şirket THY’ye hizmet ettikleri halde THY tanıtım kartına bile sahip olamamak ne kadar üzücü… Örneğin; Bu çalışanlar, bankadan kredi istemeye veya taksitli bir alış veriş yapmaya kalktıklarında, THY tanıtım kartını göstermeleri ile taşeron firma kartı göstermeleri çok farklı olacaktır.

Sayın THY yönetimi; Geçmişten günümüze çözülememiş bu sorunu da çözdüğünüz takdirde, adınızı THY tarihine yazdırır ve en büyük sorunlardan biri olan taşeron aracılığı ile çalışmayı tarihe gömersiniz.

NOT/ Bu arada malum sendikalar hiçbir çalışma yapmadan veya yaptıkları çalışmalar önemsenmeden işveren ne verirse onu almaktan başka yaptıkları hiçbir faaliyet olmamasına rağmen kadroya geçtiğinizde, sizlerden de  sanki işe yarıyorlarmış gibi 300-400 TL arası sendika aidatı alacaklardır. Bilginiz olsun istedim…   

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

83 Yorum

  1. Not şunuda kafana sok sadece okul okumak emek değildir kimse okudun diye önüne hazır tasa yemek koymak zorunda değil ben burda 30 senelik mesleğimi icra ediyorum senin tecrüben ne?

    Cevapla
  2. Mete cevap yazan mü bozuntusu hakkını git mü haklarının arandığı ortamda ara taşeronun hakkına göz dikerek değil neyinim sınavına girdin parayla sertifika aldın iki kelime İngilizceyi konuşamazsın lise mezunu yapar mühendise ben yaptım diye övünür ben taşeronum mühendisler bana soruyor mete abi bu işi nasıl yapıcaz diye

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Önce benliğini unutma bu dünyayı anlaşılan hiç ölmeyecek gibi yaşıyorsun.senin için dünya önemli ama ahirette sen mühendsissin dil okumuşsun geç demiyorlar

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Ben senelerce emek vereceğim , İngilizce mülakatları geçeceğim , sınavları geçeceğim bin tane sıkıntı çekeceğim seninle aynı statüde mi çalışacağım ? Bu seneye kadar memurla aynı ücrete yakın çalıştınız . Ortalıkta maaş durumunu dalga konusu bile yaptınız . Herkes emeğinin karşılığını alır . Ek olarak hiçbir liseli bir mühendisin işini yapamaz . Dünyanın neresine gidersek gidelim ben mühendisim sen nesin ?

    Cevapla
  5. Nasıl bir hazımsızlık nasıl Bi hasetlik bu sen kimsinde taşeronu geçiyormuş bak bak ukala tabi üniversite okudu diye al oğlum al kızım sana en rahatından devlet garantili thy öylemi çok istiyorsan git sınavlara gir devlet kadrosuna gir memur ol taşeronluk ortadan kalkması gereken bir sistemdir insanlar bunun derdinde kafa çalıştıktan sonra liseli mühendisin işinide yapar

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Acı ama gerçek bir durum var , iki kişi aynı işi yapıyor olabilir ama birisi x üniversitesinden mezun diğeri y lisesinden girmiş . Taşeronu geçtim liseli TK çalışanı kesinlikle olmamalı . Maddenin yapısına ters olan bu durum umarım zamanla düzelecektir . Şirket gerekli adımları atıyor

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    hak yolunda gitmek hak yemekle olmaz bukadar kişinin hesabını nasıl vereceksiniz onu düşünün zararın neresinden dönerseniz kardır .TAŞERONLARLA HELALLEŞMENİZ LAZIM.

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    her şeye una,süte, peynire, ekmeğe ,ete,yumurtaya ,iyneden ipliğe herşeye 100/100 zam bize 100/40,60 zam hiç zam yapmayaın daha iyi

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Sefa bey öncelikle taşeron çalışanlarının duygu ve düşüncelerini açık yüreklilikle kaleme aldığınız için teşekkür ederim. Ancak en büyük sorun şu ki sizin bu yazınızın yukardaki yöneticilerede anlatılması veya anlayana kadar okutulması ve buna bağlı olarak bu ücret dengesizliği için ivedi olarak somut bir adım atılmasıdır. Çünkü bu şekilde sadece sizin ve bizim aramızda gerçekleşen bir dertleşme olarak kalacaktır. Evet TK personeli ile aynı ofiste çalıyoruz ama aynı işi yapmıyoruz daha FAZLA iş yapıyoruz ve bu işleri yaparken de kendilerine yapılan iyileştirmeleri ve aynı zaman yaşadıkları memnuniyetsizliği dinliyoruz. Kendi kendimize diyoruz ki nasıl memnun olmazlar nerdeyse bizim maaşımızın 5 katı maaş alıyolar,sosyal haklar cabası ve bize bakarak hiç bir iş yapmıyorlar nasıl memnun olmazlar??? Bizim kimsenin parasında pulunda gözümüz yok Allah daha çok versin herkese.Kısacası Buradaki arkadaşlarımın ve benim serzenişlerimizin sadece tek bir sebebi var bizede HAK ettiğimiz değeri ve HAK ettiğimiz ücretlerin verilmesi adınadır. İnşallah yazılarınız ve yorumlarımız bu HAKSIZLIĞA bir SON getirir.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    arkadaşım şirket yöneticileri telefon açmaz zamdan bir haber tknın yatırdığı primden bile kesinti havalimannda memurolarak çalışan kimse kalmadıki maaşı 7000 altı olsunn bizde istiyooruzz geçinemiyoruz yetmiyorrr yetmiyorrr …

    Cevapla
  11. HADİ GÖZÜMÜZAYDIN KARGO VE SAF İÇİN DÜŞÜNÜLEN ZAM ORANI YÜZDE 35-40 CİVARI.DO-CO YÜZDE 55-60 ARASI ZAM ALDI,TGS YÜZDE 60-67 ARASI ZAM ALMIŞKEN BİZE DÜŞÜNÜLEN ZAM ORANI GERÇEKTEN DÜŞÜNDÜRÜCÜ.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Sefa bey sizin bu yazınızı okuyunca ümitlenmemek elde deil bizede bi şans verilse insan gibi yaşasak cocuklarımız marketten bişey isteyince umutlandırmamak için oğlum kızım param yok maaşı alınca alıyım demek cok zor geliyo 2.ci bi işte çalışıyorum vallahi billahi niyemi geçinemiyoruz hanımın istekleri cocukların istekleri 1asgari ücrete yaklaşık maaaşla olabilecek bişey deil senle aynı işin yapan kişinin senin 2 buçuk 3 katı maaş alması hakmı madem haksa bizlere büyük bir haksızlık var .Kadroya almıycaksınız madem LÜTFEN insanca geçinebilmek için bu pahalılıkta iyi bi ZAM yapın ihale süreci bitmiş olmasına rağmen uzatmalara oynayan SAF firmasının sözleşme tarihinde yollanarak çalışanların borçlarını ödemek için ümitle beklediği TAZMİNATLARIMIZIN yatırılarak bi nebze nefes almamız lazım halımiz vahim 2.sınıf bi insan olmak istemiyoruz bizde bu şirkete emek veriyoruz çaba sarf ediyoruz zamanımızı burda harcıyoz vee harcanan emeğimizin zamanımızın hakkı bu olmamalı.SAYIN YÖNETİCİLERİMİZ KULAK VERİN TAŞERONDA ÇALIŞIP SESİ ÇIKMAYAN DİLSİZLERE SAYGILARIMLA

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    taşeron sistemi hırsızlığın resmiyet bulmuş halidir

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Yönetimde değişiyor yeni gelenlerin gidenleri aratmaması dileğiyle ,artık şu zavallı taşeronlara kulak verin , 2. Yıldır pandemiyide bahane ederek, üniforma dahi alamıyoruz kendi imkanlarımızla giyiniyoruz ne üniforma ne ücreti yalan doln sallamasyon hareketler,yetmez gibi maaşımızı dahi bilmiyoruz verilen maaş bordlarının resmiyeti yok uyduruktan düzenlenmiş, maaşlar çok yetersiz Tklının işleriiini biz sırtlanıyoruz bizler bu kurum için çalışıyoruz sendikalı değiliz die insan muamelesi görmüyoruz maşımız 7.30 saat üzerinden yatıyor ama biz personel yetersizliğinden ne ihtiyaç molası ne yemk molası kullanamıyoruz…her alanda haksızlık eşitsizlik …insanlar paslarımızla nereye gitsek die düşünürken bzler nasıl geçineceğiz die düşünüyoruz düşünmeklede işin içinden çıkamıyoruz .. Tklıya enflasyon varda bize yokmuu biz kimiz neyiz ya yettiniz artık…

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Siz kadrodan bahsediyorsunuz.Ayın 27 si olmuş alacağımız zam oranını söylemediler.Duyduğumuza göre THY TEKNİK A.Ş nin SAF Taşeron firması için yüzde 40 zam yapılacağı söylendi.Herkeslere yüzde 60 verilirken neden bizlere yüzde 40 sonuçta bizlerde aynı emeği ve zamanı harcıyoruz

    Cevapla
  16. taşeron olmak yada olmamak bütün mesele bu

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Yönetim değişmeden bu sistem değişmez, birçok tk çalışanıda bizim kadroya geçmemizi kesinlikle istemiyor. ben hakkımı helal etmiyorum.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    ezilen insan yerine koyulmayan bütün işi sırtlanan fakat hiç bir hkkı olmayan arkasında kimsenin durmadığı, hemen her durum da hakkını aramaya kalktığında kapı gösterilen bizler artık yorulduk lütfen yöneticler duysun bu taşere yiyici doymak bilmeyen şirketleri aradAn çıkarsın ona verdiği hizmet. Bedelini bizler icra ediyoruz bize versin … bu çook zor imkansız değil olmamalı sadece kulak verin vicdanlarınızı aldırmış gibi davranmayı bırakın….Bu suça ortak olmayın. Bu vebale ortak olmayınn…

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Sefa bey sesimize ses olduğunuz için teşekkür ederim. İnanın kat ve kat fazlasını yaşıyoruz ve bu gidişlede yaşıyacağız. Her konuda elimizi taşın altına koymaktan hiç bir zaman çekinmiyoruz fakat sayınnn yöneticilerimiz yazdığınız tüm konuları bildiği halde üç maymunu oynamaya devam ediyorlar kaç yıl çalışırsanız çalışın iki dudağın arasında çalışıyoruz bir değerimiz yok işe yeni başlayan tk memuruna işi öğretiyoruz kendi işlerimizi ve onun işlerini yapıyoruz ve ilk fırsatta ondan bile nankörlük görüyoruz malesef ve artık verdikleri gazıda yemiyoruz TK nın tüm işleri yapıyoruz ama maaşlarımızın yattığı bankadan bile yıllık maaş pirimini alacak kadar acizler sendika hakkı istiyoruz sendikalaşmamızı istemiyorlar bile kendileri sendikalı biz Harran’lı olarak çalışıyoruz kendilerine kısa çalışma bize tam çalışma nedenini anlamak çok zor değil çalışan tabiki taşeron mesai kaldırıyorlar kanunu hakkımız olan mesai bile alamıyoruz bir arkadaşımız hastalansa yerine geliyoruz ama mesai değil idare başka güne izin veriliyor sorarım size bu hangi vicdan İstanbul da çalışanlar faklı alıyor Ankara’da çalışan farklı sebebi taşra olması böyle bir maaş sistemi olabilirmi ince hesaplar yapılıyor üzerimizden herkese hak ettiğini vermek gerekir daha bunlar gibi sayamadığımız bir çok konular var taşeronun bile taşeronu var mesela şirket elemanları tk la şirket arasında kalıp hiç bir hakkını alamayan ve bunu Tk yetkilisine söyleyince sadece suskunluktan başka birşey duyman arkadaşlarımız var yani dertlinin derlisiyiz belki biraz uzun yazmış olabilirim ama inanın sorunlarımızın 3/1 değil haklarımız helal değil açlık sınırının altında çalışıyoruz tüm taşeronlar ek iş yapmadan geçinemiyor daha ne yapmamız gerekiyor geçine bilmek için askeri ücret 4250 TL bu parayı dışarıda herkes veriyor o zaman benim burada çalışmam için bir sebepte kalmıyor iyi bir zam yapılmazsa THY kalite iş devamlılığı adı namına hiç birşey kalmayacak yazık emek verdiğimiz şirket bize bakmıyor ve hakkımız olan tazminatlarımızın bile üzerine yatıyor ihaleyle iki yılda bir değişmesi geren şirket uzatılarak 7 yılına giriyor ve artı iki yıl daha uzatılıyor sayın yöticelerimiz bumu bize gördüğünüz hak!

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Yorumlarım neden yayınlanmıyor

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Elestiri demokratik bir haktır..üzüntüm şudurki bunu birtek burdan dile getirebiliyoruz.Karsımızda muhatap olmayınca..sefa bey cok tesekkür ederim bu yazınız için

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Her ikiside sahipleride aynı firmada aynı ama altta donen oyunları biz biliyoruz yorumlarımı silmeyin lütfen

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    İkiside aynı firma sahipleri aynı tazmınat vermemek icin ısım degişikligi bravo 👏👏👏👏👏😡😡😡

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Ayhan gökçe fikret gökçe sağolsunlar isimlerini duyuyoruz ankara kargoda işçi olarak çalışmaktayım kaç senedir halen maaşımın ne oldugunu bilmiyorum boyle sorumsuz kurumsal olmayan şirketlere iş veren thy yönetimine kızıyorum bizim sırtımızdan kazandığı parayla sefa sürecek ben kar kış demeden 3000 liraya cefasını cekecem ben hakkımı helal etmiyorum kışlık kıyafetleri bile yaz gelince veren şirketten ne bekliyoruz…yazıklar olsun

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Yorulduk artık gercekten insan yerıne koyulmamaktan bir kişi çıkıpta açıklama yapamazmı muhatap bulamıyoruz bu nasıl bir şirketki geldi gitmiyor…

    Cevapla
  26. Söyleyecek tek bir kelime bulamadım bravoo

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Bütün yazılanlara kesinlikle katılıyorum. Aynı işi hatta çok daha fazlasını yapıp 4te 1 maaş almak artık çalışanlarda motivasyon bırakmadı. Hiç bir hakkımız garanti altında değil. THY de taşorene karşı kesinlikle hiç bir denetleme yok. Sözleşmede yer alan üniforma hakkımızı bile alamıyoruz. Aynı ofiste çalışıp ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Çok zor olamamalı şu şirketleri aradan çıkarmak. Mesaide verilmesi gereken bir bardak çay bile çok görüldü kaldırıldı. Herkes her konuda başının çaresine bakmak zorunda. Artık dayanacak gücümüz de sabrımız da kalmadı.

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Sefa bey resmen hislerimize tercüman olmuşşunuz ,duyarlılığınız örnek teşkil eder umarım..kendi adıma teşekkür ederim..

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Teşekkür ederim sefa bey inanın yazdıklarınız cok mutlu etti sonunda sesımızı duygularımızı dile getiren birisi çıktı…rızkımız için calısıyoruz ama bizimde haklarımız olmasınmı bu adaletsiz sisteme hırsızlıga dur demeyelimmi..thy kargo personeli olarak artık delirttiler bizi inşallah yazdıklarınız birilerinin kulagına gider..yoksa herkez son safhaya geldi…

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    biz taleronlar daha ne zam alacağımızı bilmiyoruz ,yetmez gibi bayram mesaisi yaparsın mesaiye kalırsın bu aşalık şirket ondan bile çalmaya kalkar yıllık izne çıkarsın vardiya primini ikramiyeni keser var mı tk da bu? Bizde var işte: NSıl bir emek hırsızlığı taşeron sistemi son bulmalı hak eden hak ettiğini almalı, ağır iş yükü yetersiz haklar yetersiz açlık sınırının altında maaş bu şekilde olmamalı aynı çatı altındaymışız aileymişiz ee hadi ozaman üvey evlat muamelesi yapmayın! Gökçeymiş balrium muş hepsi aynı şirketin uzNtıları berbat bi şitket vasat .sıfır profesyonellik ..Tk ya yakışmıyor…

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    evet buradaki bütün yorumlara katılıyorm tk da taşeron olmak insanın başına gelebilecek en vahim durumlardan biri bitsin artık şu taşere sistemi tk çıkarsın aradan bunları net maaşımızı bilmiyoruz muhatap alacağımız hiç kimse yok gökçe grup die bi temizlik firması aile şirketi kabiliyetsz ,üstelik hırsız bi avuç insan topluluğu gelmiş bir araya sırtımızdan köşelik oluyorlar..gökçe istifa taşeron sisteme son verin aksi takdirde sizlerden alacaklıyız..

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Reklam olsun diye köpek ısıran çocuğa yardım eli uzatan Tayyip bey konu binlerce taseronun çocukları olunca görmezden gelir.yönetimin değişmesi lazım tayyibin gitmesi lazım artık

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Operatörlük yaptırıp işçi maaşı verenler, memurluk yaptırıp işçi maaşı veren yönetimden bişey beklemeyin. Yönetimin değişmesi lazım.ilker ağanın gitmesi lazım

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    5 yıldır vardiya primin de artış olmayan türkiye de tek şirketiz

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Bırakın zamı, zamla ilgili bilgi vermiyorsunuz. Bilginin paylaşılmadığı yerde hiç bir isteğin eyleme geçeceğine inanmıyorum.

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Öncelikle böyle bir konuya değindiğiniz için teşekkür ederiz.Maalesef durum içler acısı, aynı işi aynı sorumlulukla yapmak hatta daha fazla iş yükü yüklemek ama sonuç olarak aynı statüde değerlendirilmemek çok acı. Taşeron a verilen bir değer yok maalesef. Haklar iyileştirilmediği gibi günden güne aramızdaki fark daha da artıyor. Bir bilet hakkımız bile yok. Şirket içerde kalan paramızı bile vermeye aciz sizce kadroda böyle birşey olabilir miydi? Hakkım geçiyorsa helal etmiyorum ben. Taşeronluk kavramı kaldırılıp herkes aynı muameleyi görmesi lazım yoksa içerdeki taşeron ezilmeye mahkum.Kısacası dışı sizi içi bizi yakıyor…

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Taşeron kalkmalı hakkımız yenilmesin daha net maasimizin ne kadar olduğunu bilmiyoruz

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Söylenilenlerin hiçbir şey ifade etmediği, söylemeden de içimizin rahat etmediği bir platform olduğu apaçık ortada. Taşeron arkadaşlarımın standartlarına gerçekten üzülüyorum, düzeleceğini ümit ediyorum. Umarım sesimiz duyulur.

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Özlük haklarında yapılmayan iyileşmeler. İlgisiz belkide bilgisiz başımızdaki yöneticiler. Her ek yatırılacak maaş için sebepsiz kesintiler. Hakkını savunmayı geçtim soru sorduğunda seni tatmin edecek bir cevap dahi alamıyorsun yöneticilerden. Yeri geldiğinde 3 kişinin yaptığı işi tek başıma yapıyorum. Bunun için 3 kişilik maaş mı alıyorum. Tabiki hayır. Ama benle aynı kıyasta iş yapan kadrolu personel 2 veya 3 katı maaş alıyor. Yanımızda konuşulan maaş konularına girmiyorum. Nasıl bir motivasyon düşüklüğüne sebep oluyor anlatılmaz. Şirket içi iş alımlarında istenen özellikleri karşılamama rağmen taşerondan alım yapmıyoruz diye geri dönüş yapıyorlar. Kaçmak en kolayı yapılanları gördükten sonra hakkının aranması lazım. Yazınız güzel olmuş. Bizlere değindiniz için teşekkürler.

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Çoban aynı koyun aynı kimse iyileştirme beklemesin. Bize mevcut haklar bile haram.birlik olmaz isek hiç birşey olmaz.herkes halinden memnun.memnun olmasa bu platforma iki kelime eleştiri yapıp safını belli ederdi.yazıklar olsun

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Öncelikle haberi yaptiğiniz için tesekkur ederiz. Ocak ayinin 26 si olmuş. Zahmet edipde; Arkadaşlar maaş zamminiz şudur, vardiya priminiz budur vs bir mail bile atilmadi. 3.sinif insan muamelesinden biktik artik.

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Artık bıktık ne iyi bi maaş ne iyi bi imkan ama ise geldimi en çok siz çalışacaksınız milletin tazminatlarını verin milletin borcu harcı var ve millet gitmek istiyor artık kimse çalışmak istemiyor bu şekilde 12 saat oldu çalışma yorulduk özellikle son zamanlarda en düşük maaş teknik aş de oldu

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Sefa Bey öncelikle çok ama çok teşekkür ederiz 20 yıllık operatör varken ve işin ehli olan adamlar dururken kendi bünyesindeki adamlardan almadi ama gittiler torpilli tgs den kadroya dünya adam aldılar ve bu taşörenlerin 10 da 1 ini iş yapan adamları aldılar ama milletin hakkı kimseyi ondurmaz yazık RABBİM e havale ettik bu yönetimi kimin eli kolu varsa üç kuruş verip milletin kanını emiyorlar sizde teknik aş de çalıştınız en iyi siz bilirsiniz bizi sizdende allah razı olsun

    Cevapla
  44. Çok teşekkür ederiz sefa bey 5m cargo yu görseniz ağlarsınız yöneticilerin yaptığı baskıyla evine ekmek götürmek zorunda olan işçilerin halini thy bünyesinde en çok işi yapan yorulan cargoyu ilk beş içine taşıyan emekçi hakları yenen arkadaşları bilseniz henüz maaşı bile belli olmayan hor görülen daha yazacak çok şey var ama …inşallah yöneticilerimiz bir tarih yazar o kadar emekçi insanın dualarını alır ahireti için saygilar

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    Sürünüyoruz ve sürünmeye devam ediyoruz yanımızda dayısı olan adamlar 2.5 katı maaş alıyorlar biz daha fazla iş yapıyoruz hiç bir hakkımız hiç bir değerimiz yok şimdi de %30 %40 zam konuşuluyor zaten geçen sene 2. 6 ayda 2 TL zam yaptınız el insaf herkese %60 en çok kar yapan Thy kargo taşeronlarina %30 hakkımız hiç birine helal değil yaziklar olsun

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    Sefa Bey konuya olan alaknız için teşekkür ederiz. Fakülte mezunu olup taşeronda çalışmak !… Ve gözünün önünde dengi veya aynı üniversitelerden mezun olup kadrolu olarak işe başlayanları boynu bükük izlemek !… Diyecek birşey bulamıyorum.Kaç yıldır şu şirkette taşeron olarak çalışmaktayım halen net maaşımı bilmiyorum. Sürekli maaştan, primden, mesaiden kesintiler… Sorsan imza attın işine gelmiyorsa çık diyecekler. Kılıfına uydurmuşlar. Biz o imzayı maaşımızdan kırp diye atmadık. Kuruma hizmet için attık. Bana bir hizmet vermeden maaşımdan primimden mesaimden kesilen veya çalınan tutarları kesinlikle helal etmiyorum. Özlük haklarından ve sosyal haklardan bahsetmiyorum bile.Yazıyı görünce az da olsa içimi dökeyim dedim.Sağlıcakla kalın.

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Merhaba bu bozuk düzende çalışıp sömurulen arkadaşlara selam olsun Kanayan yaramızı görüp içimizdeki sıkıntıları yazıya döken Sefa bey saygılarımı sunuyorum aynı isi yaptığın adam senin 2 kati maaş + ekstralar eli belinde belinde bize isi tarif etmeleri okadar zorumuza gidiyor sanki babalarının çiftliği okadar sahiplenmislerki icraaata gelince elinden is gelmeyen adamlar torpille girmiş gemilerini yürütüyorlar.SAF diye bi firma kelle başı para kazanıyo sırtımızdan göz göre HARAM olsun

    Cevapla
  48. Dikkatimi çekti taşeron arkadaşların yazdığı hiç bir yazıya cevap yazmıyorsunuz bunun özel bir sebebini var yoksa bir yerlerdemi korkuyorsunuz korkmayın yazın biz adam yemiyoruz.

    Cevapla
  49. Sorunları tek tek yazmak lazım( ücret, törpülenmiş ikramiye, kullanılamayan mazeret izinleri, işe yeni başlayanla 20 sene çalışan aynı maaş, çalışanın hiç bir işine yaramayan tamamen taşeron şirketi yükten kurtarması için yapılmış özel sigorta, özellikle maddi konularda hiç bir zaman bilgi verilmemesi, süresiz sözleşme denilen bir saçmalığa maruz kalmak, sırtınızda saf yazması……

    Cevapla
  50. Thy cargo da 5m taşeron insanları deli gibi çalıştırıp 2022 maaş tablosunu hala belirleyememiş bir yönetimle karşı karışyayız.. söylentiye göre yüzde 70 zam yaptık diyecekler ama ali cengiz oyunları yapıyorlar.. reelde yüzde 40 zam . Nasıl mı ? Çalışanın maaşının asgari ücret kadar olan kısmına yani 2823 tl olan kısmına yüzde 50 zam koy kenara. Maaşının asgari ücretten kalan kısmında yüzde 20 zam koy kenara iki sonucu topla almsana maaş . Vay ali cengiz vay. Çalışanın reel maaşı 4200 tl diyelim bu rakama yüzde 70 zam yapmıyorda onu bölüyor parçalıyor oynuyorda oynuyor.. yazıklar olsun..haram zıkkım olsun .

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    Onur Air ,shgm ilişkini yazsaniz tarihe geçersiniz

    Cevapla
  52. 3 yıl önce

    Sadece THY de değil TCDD bünyesinde çalışan taşeron işçilerinde derdini anlatmanızı temenni ederim, sahadaki tüm işi taşeron işçiye yaptıranlar artık şirketlere peşkeş çekilmenin önüne geçip asıl işi yapan emekçiye hakkını verin

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    Adeta taşarönlerin dili olmuşsunuz siz hiç benmi yapacam taşarön yapsın bir müdür sizler kadrolular buranın asıl sahibisiniz duydunuzmu veya duysanız ne hissederdiniz maddi konuyu boşver hırsız damkasına girmiyorum bile ya bize ayak uydurursunuz yada kapıda adam çok gibi bunlar konuşuldu diye biz işimizi severek yapmaya devam

    Cevapla
  54. Sayın yetkililer, yıllarca emek verip Türkiye sıralaması yüzde 2,3,4 olan havacılık mezunları işe girememekte. Günah değil mi bu çocuklara ve diğerlerine. Hakkaniyet unutulursa liyaketsiz hak etmeyen kayrılan verimsiz sistem oluşur. Bu çocuklar nerde çalışacak. Gereksizce kapatın okulları. Çocuklarımızın hayelleri gelecekleri çalınmasın. Bu evlatlara imkan verin güvenin kalkınmamıza katkı için önlerini açın. Yarın lar bizim insanımız evlatlarımızın mutluluğu için.

    Cevapla
  55. 3 yıl önce

    Bide sırtımızda taşıyoruz bu ismi ulan madem taşeron sistemi var ismini düzgün yapın be kardeşim nerde çalıştığımızı bile söyleyemiyoruz.

    Cevapla
  56. 3 yıl önce

    THY gibi bir şirketin taşeron konusunda verdiği taviz kabul edilebilir birşey değil bana göre. Temizlik personelinden tutun idari işleri yapan personele kadar hiçbir arkadaş bu durumu hak etmiyor. tTaşeron personelleri aynı çatı altında çalışsa bile kadrolu çalışanlar arasında hor görülebiliyor. Habom sürecinde bunu çok net gördük. Habomcu deyip aşağıladıklarını çok net hatırlıyorum. Hatta eğitim olurdu, arkadaşın biri çıkar bu habomcular niye eğitime gidiyor der isimleri sildirirdi. Şirketteki çalışanların bir bütün olarak çalışması çok önemli. O,bu,şu olmaz olamaz. Taşeron firmalara ödenen fazladan para çalışanlara verilebilir. Birkaç tane yeni sıkala belirlenip yola devam edilebilir. Bu konuda ilk kez böyle bir yazıyla karşılaştım. Tamamına imzamı atarım. Bu arkadaşlarımızı THY ailesinde görmekten de gurur duyarım.

    Cevapla
  57. 3 yıl önce

    Sefa bey öncelikle bizleride düşünüp sesimiz olmaya çalışmanız bizleri mutlu ediyor.Taşeron sorunu sizlerinde yazdığı gibi çok zor çözülecek bir konu degil fakat bizi kadroya alırsa yandaşları aç kalır. 26 yıldır taşeron olarak çalışan insanlar tanıyorum bu zamana kadar çözülmemiş bundan sonrası İçin çözülürmü bilemem.En basiti bizlerin sosyal hakları yok yıllardır yapılan tek iyileştirme mazeret izni konuşulacak çok şey var ama değişen birşey yok.sizlere tekrardan teşekkürlerimi sunarım.

    Cevapla
  58. 3 yıl önce

    Çok teşekkür ediyorum

    Cevapla
  59. 3 yıl önce

    10 Yıldır ilk kez hakkımızı savunan bir yazı.

    Cevapla
  60. 3 yıl önce

    LinkedIN’de 5 sene onceki fotom duruye

    Cevapla
  61. 3 yıl önce

    Ya arkadaşlar ilk defa taşeron sorununa değinildi ama bakıyorum da çok az yorum atan olmuş. Sorunu olanlar yazsın ki bu güzel yazı etkili olsun.

    Cevapla
  62. 3 yıl önce

    D hangarına sibirya similasyonu açmışlar teknisyen kaç derecede donar onu test ediyorlar galiba.

    Cevapla
  63. 3 yıl önce

    Thy Teknikte, kadrolunun eğitimini verip, hiç bir şey bilmeyen cahil kesim gibi görülmekten çok sıkıldık.Kadrolularla aynı işi hatta daha fazlasını yapıp düşük maaş almaktan, her pirim zamanı bir bahane ile kesilen primleri alıp hüsrana uğramaktan çok sıkıldık Üç günden az raporumuzun ücretsiz değerlendirilmesinden, bayramla seyranla birleştirildiğinden bize kalmayan yıllık izinlerden, kadroluya 10 günken bize 3 gün verilen mazeret izinlerinden çok sıkıldık Kadrolularla ayrı doktorlara sahip olup, onlar muayene bile olurken, biz rica minnet bir ağrı kesici bile alamamaktan, sıcak suyla yanan elimize yanık kıremi bile sürülememesinden çok sıkıldık. Kadrolular eğitim ve dil belgelerine ayrıca tazminat alırken, bizim hepimizin ilk okul mezunu gibi muamele görmemize, 10 yıllık çalışanında 1 aylık çalışanında aynı maaşı almasına çok sıkıldık Kadroluların iyi ya da kötü bir sendikasının olmasından, adım adım herşeyden haberleri olmasından yinede şikayet ederlerken, bizim ancak maaş yatınca zam oranını öğrenmemizden, sosyal haklardan bilerek bilgilendirilmemizden sıkıldık Pandemide kadroluların bazıları evden yattığı halde çalışıyor gözüküp, biz evden gece 12 lere kadar çalışıp ama çalışmıyor gösterilip, 3 günlük maaş alırken, buna kimsenin ses çıkarmamasından çok sıkıldık.9 ay sonunda talerona da ceeilen evden çalışma hakkını kullandırmamak için işe gelmen lazım denmesinden de sıkıldık. En ufak bir hak arayışında, işimiz olmayan işleri yapmamızı istediklerinde sessiz kalmadığımızda, bize kapı orda beğenmiyorsan çek git, burda olmak isteyen binlerce insan var denmesinden çok sıkıldık.Sırf taşeronuz diye, bizi aşağılayan, hkaaret eden, başkasına kızıp sinirini bizden alan, bilmediği beceremediği işin faturasını bize kesmeye çalışan, söylediğimiz sorduğumuz hiç bir şeyi önemsemeyen, torpili var diye sırf kadroda olup büyüklük taslayan zihniyetten çok sıkıldık Kısaca adaletsizlikten, ruhsuzluktan, insan dışılıktnan çok sıkıldık..

    Cevapla
  64. 3 yıl önce

    bir gün rapor alsak paramız kesiliyor. bunu alışkanlık haline getiren kişiler hakkında gereği yapılsın ama yaşın yanında kuru yanmasın. sonuçta hastanedesin gelemesende paran kesiliyor illede gelmek zorundasın. Bu kural tl lılarda yok onlar rapor alıyorlar ve kabul görüyor 3 gün altı rapor parasıda ödenmiyor bunlarda düzeltilirse çok memnnun oluruz

    Cevapla
  65. 3 yıl önce

    Sandık geldiğinde taşeronu oyları ne kadar değerli görürler. Bu böyle gitmez ama kadro yoksa oyda yok.

    Cevapla
  66. 3 yıl önce

    inşallah sayın yöneticilerimiz sesimizi duyar ve ne kadar rahatsız olduğumuzu hissederler.yan yana masalarda çalışıp biz ayın sonunu nasıl getireceğini hesaplarken bir yan masa arkadaşın giydiği markayı sıralaması veya günübirlik sadece yemek yemeye veya kahvaltı etmeye gittiğini anlatması tabiki nahoş bir durum. Bu durumda gerçekten insan işe bile kendini veremiyor gerçekten çok rahatsız edici bir durum. çok hasta olduğum günlerde bile maaşım kesilmesin diye işe geliyordum. TGS gibi bizi de taşeron sisteminden kurtarmak çok zor mu acaba. umarım her kes elini vicdanına koyar. En azından maaşlarımızda ciddi bir iyileştirme yapılsın burda ki memurlarla aynı işileri yapıyoruz bu kadar fark olması haksızlık olduğunu düşünüyorum. Sefa bey kaleme aldığınız için tşk.

    Cevapla
  67. 3 yıl önce

    24 YILDIR AYNI İŞİ YAPIYORUM.AYNI MÜDÜRLÜKTE ÇALIŞTIM . ÜZERİMİZE KAÇTANE TK ALDILAR ONLARA DA İŞ ÖĞRETTİK. İKİ KATIMIZ PARA ALIYORLAR. BİR ÇOK TORPİLLİYİDE TK YA GEÇİRDİLER. HİÇ BİR SOSYAL HAKKIMIZ YOK. EN ACI OLANDAN ÖRNEK VEREYİM BİZİM COCUKLARIMIZI BİLE KREŞE ALMIYORLARDI ÖNCEDEN. ŞİMDİ PARALI ALIYORLAR 1700 TL GALİBA. DAHA ACISI BİR 23 NİSANDA BİLE TAŞERONUN ÇOCUCU KABUL OLMAZDI. UMARIM BURADAN SONRA GÜZEL ŞEYLER OLUR.KALEME ALDIĞINIZ İÇİNDE ÇOK TŞK. EDERİM.

    Cevapla
  68. 3 yıl önce

    Sesimiz olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz üstüne daha da bişey diyemem diyeceklerimizi abilerim kardeşlerim dedi burda zaten bizler her türlü koşullarda çalışıyoruz ama pek emeğimizin karşılığını alamıyoruz bizlere taşeron kadrolu ayrımı çok oluyo hiç bir şekilde bir vafsa sahip değiliz onların gözünde söz hakkımız olmuyo haklarımız olmuyo

    Cevapla
  69. 3 yıl önce

    Sn Sefa bey klavye azizliğinden dolayı yazın başında isminizi yanlış yazdim .Çok özür diliyorum.Sevgi ve saygılarımı sunuyorum Sefa hocam .İyi mesailer diliyorum dolma kaleminizin mürekkebi hiç bitmesin inşallah. Sesimiz olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. APRON KUTSAL TOPRAKTIR soğuk ve sıcağını bile esirgeyen sebebi olan kişilere hakkımı helal etmiyorum ,sizin yazılarınız ile kanımız yerde kalmıyor sayenizde .

    Cevapla
  70. 3 yıl önce

    Sehahat bey bu konu hiç bir yerde gündeme gelmedi.Çok iyi oldu.Teşekkür ediyorum elinize sağlık personelinin hakkını yiyen Taşeron sistemi THY menfaati için bir an önce sonuç alınmalı. TGS hizmeti son verilip oradaki deneyimli personel filtre edilip şirkete yeni hücre gibi nakledilmesi gündeme gelmeli.Dedikleriniz çok dogru Ziraat Fakültesi mezunu şuanda izmirde THY kısmında Nöbetçi Müdür hizmeti vermektedir. BU torpil değilde nedir ?? Ben teknik lise mezunu olarak Arafatta kaldık. JET STARTERİN yağ çubuğunun yerini bilmeyen insanlar ile aynı mumaleye kalmak çok acı bir duygu.Yaşasın Detroit DIESEL 《《《 Hala Avrupa İnsan hakları mahkemesinde bekliyoruz.Saygılar ustadım.

    Cevapla
  71. 3 yıl önce

    10 yıldır teknikte görev yapıyorum. Üzerimize getirilen TK lilari yetistirmekten bıktık usandik. Madem bizleri yeterli görmüyorsunuz neden bu görevlerde sorumluluk veriyorsunuz. Benim bildiğim taşeron işini yetistiremeyen tkliya yardımcı olur onu destekler. Ama teknikte iş taseronun üzerinde yetistiremediginde tkli onu destekliyor.

    Cevapla
  72. 3 yıl önce

    Sefa abi bize dile getirdigin icin tesekkur ederiz ciddi biz zor durumdayiz hepmiz borc yatagindayiz ay i cati altinda ayni isi ofiste yaptigimiz zaman tk personeli ne kadar maas alicagina hesaplarken bize ne bildirim ne haber geliyo cocuguna bez alamayan busuru tk tasaronu var gunluk maas isle calisiyoruz hasta olsak bile ise gelmemiz gerekiyo yoksa rapor parasini sirket karsilamiyo her sene sozlesme uzatiliyo bizim haberimiz yok daha ne zam alcagimiz belli bile degil .Biz hakkimiz olani istiyoruz.

    Cevapla
  73. 3 yıl önce

    Sefa abi çok teşekkürler bu söylediklerini sayın yöneticilerimiz inşallah görür ve değerlendirir . Çözüm bulmak çok basit dediğiniz gibi taşeron firmayı aradan kaldırmak THY ile aramızda fiziki bir bağ oluşturmak biz her şeye razıyız o beğenmediğini sendikaya bile çünkü bizi yalandan da olsa konuşmuyorlar bile .Çocuklarımıza bile bu durumu açıklayamıyoruz çünkü taşeron deyince küfür gibi kötü birşey anlıyorlar onun için nerede ne iş yaptığımı sorduklarında THY de diyorum. Ama THY beni taşeron firma çalışanı olarak adlandırıyor.Eğer THY yöneticileri empati yapa bilirse bu sorun inşallah çözülür.Saygılarımla.

    Cevapla
  74. 3 yıl önce

    5 şapkadan fazla departmanda çalıştırılmak üzere hizmet verdik, hüsrana uğradık…… ŞİMDİ TAŞERONA HAYIR diyorsunuz…..Elimizdeki sertifikalari tuvalet kağıdı mi yapalım? Kazanılmış mahkeme kararı olmasına rağmen geri dönüş hakkımız yendi.Zorla tazminat verildi… Ayrıca deneyim ve şirkete sağladığımız tasarruf ayrı. Bu nasıl şaka? ??Teşekkür, takdir ödülleri verildi, sonra ” İHTİYAÇ FAZLASI ” denildi.Sicil temiz olan bunun gibi personellere bu büyük SUÇ işlendi !!Bu nasıl adalet ???

    Cevapla
  75. Taşeronluk demek sömürge sistemi demektir sadece thy dağıl bütün kurumlarda ortadan kalkmalı

    Cevapla
  76. 3 yıl önce

    Ne yazikki hiç bir zaman kıymetimiz olmadi bu türk hava yollarinda yaziktir aldığımız maaşa bak askeri ücret yağmuru rüzgarı karı yiyen biz çoraplarimiza kadar ıslanıyoruz hade inş bişiler olur kurtuluruz bu eziyetten

    Cevapla
  77. 3 yıl önce

    Taşeron olarak çalışmaktan somurulmekten bıktık kadroya veya düzenli bir birim olsa daha iyi olur 2ila üç yılda bir firma değişikliği yapılıyor maaşımı za zam oluyor maaşı alınca haberimiz oluyor ve kesinti cezai işlem yapılıyor günlük yevmiye iz kesiliyor doğru dürüst bir yönetim bile yok kim kime dum Duma misali

    Cevapla
  78. Birazda kargonun taşeronumu TGS nin taşeronumu ne olduğu belli olmayan bizler ne olacağız acaba sefa bey birşeyler araştırıp haber yaparsan seviniriz

    Cevapla
  79. 3 yıl önce

    bizde havalimanı temizlikteyiz işletmeci firma kendilerine hediye verirken bizim taşeron firmadugumuz için hiç değer yok tayip baba bu taşeronu kaldır

    Cevapla
  80. Sefa hocam esb teknikdeki olayları neden yazmıyorsunuz.teknisyenler mobbinge ugruyor.servis yemek cozulemiyor.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Evden oraları göremiyorum. Kusura bakma:) Sendika temsilcilerinden biri yazarsa bilgim olur

      Cevapla
  81. Sefa abi dertlerimizi sıkıntılarımızı dile getirdiğin için Allah senden razı olsun. Bu güne kadar bir Allah kulu cikipta derdin nedir ne istiyorsun diyen olmadı. Bu saaten sonrada olacağını hiç sanmıyorum.

    Cevapla
  82. 3 yıl önce

    Onur Air dan haber var mi Sefa abi ?

    Cevapla