featured

THY Teknik Çalışanlarından Özçelik İş Sendikası’na mesaj

 

Bugün tarafımıza gelen bir mesajda, görüleceği üzere  THY Teknik A.Ş Çalışanları tarafından Özçelik İş sendika yetkililerine olmazsa olmazları dile getirildi.

Sitemiz üzerinden yapılan yorumda sendika yetkililerine gönderilen mesajın çok uzun olması nedeniyle “OKUYUCU MEKTUPLARI” bölümünde yayınlamayı uygun gördük.

İşte THY Teknik A.Ş Çalışanları tarafından yapılan o yorum;

Sayın Özçelik İş Sendikası yetkilileri,

Bizler UBB/HBB’ a bağlı müdürlüklerde 10.0 ve 10.3 iş grubunda çalışan yetkili ve yetkisiz teknisyenleriz.

Aşağıda 7. Dönem TİS’te çözülmesi gereken en büyük problem olarak Şirket Yönetimi’ ne belirtilen ve kırmızı çizgi olarak lanse edilen Teknik Destek Personeli iş grubu hakkında naçizane birkaç öneri ve ricada bulunacağız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki bizlerin bahsettiğimiz TDP olarak çalışan arkadaşlarımıza yapılacak seyyanen ya da ekstra yapılacak zamdan dolayı elde edecekleri maddi kazançlar ile bir sorunu bulunmamaktadır.

Emeklerinin karşılığı olarak elbette hak ettikleri ücretleri almalarını destekliyoruz.

Ancak;

Hemen aşağıda birkaç madde ile belirttiğimiz üzere TDP arkadaşların 7. Dönem TİS te geçirilmek istendiği 10.0 kademe fikrine bir şerh koymak isteriz.

1-İşe alımdaki kriter TDP iş grubuna istihdam yapılırken aranan kriterler ile Teknisyen iş grubu istihdam kriterleri arasında birçok fark bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü şu anda şirketimizde çalışan 10.0, yeni işe girecek teknisyen kriterlerini sağlayan mezun veya sektörde çalışmakta ya da işsiz olan yetkili/yetkisiz teknisyen arkadaşlarımıza haksızlık olacağını düşünmekteyiz.

 

2-İşin %65 inin TDP tarafından yapıldığı iddiası Operasyonel anlamda düşünüldüğünde direkt/endirekt bakıma katılımda ve kritik süreçlerde şu an UBB/HBB olarak mekanik ve aviyonik birimlerinde çalışan TDP neredeyse bulunmamaktadır. Bu şartlar ile düşünüldüğünde işin %65 ini TDP’nin yaptığını ihtimal dahilinde bulmuyoruz. Tabii atölye/kabiniçi birimlerinde bu arkadaşlarımız daha çok rol alıyor olabilir ancak TİS’ te şirket Yönetimi’ne veya sahada sendika görevlisi arkadaşların bizlere bu söylemini sürekli dile getirmelerini bizlerin kritik süreçlerde zaman baskısıyla verdiği emeğe bir haksızlık olarak düşünüyoruz.

 

3-HABOM Teknisyen – TDP karşılaştırması Sendika görevlisi arkadaşların sahada yüksek sesle dile getirdiği belirttiğimiz karşılaştırmada derin bir fark bulunmaktadır. Bu da şudur ki; Habom’da iki farklı şirkette ama aynı skalada çalışan Teknisyen iş grubu tekniğe geçiş aşamasında doğal olarak yine aynı skalada istihdam edilmiştir. TDP’de ise aynı şirkette doğrudan/şartsız sebepsiz TİS ile skala değişimi istenmektedir. Bunun ne kadar akla uygun olduğunu sorgulamaktayız. Kaldı ki mevcut durumda zaten Şirket TDP arkadaşlarımıza sınav, yeterlilik vs şartları ile Teknisyen Unvanı vaat etmektedir.

Küçük bir örnekle bunu açıklayacak olursak 1. Madde’ deki kriterden yola çıkarak hemşirelik eğitimi almış ve hemşire olarak çalışan birinin TİS te atılan bir imzayla doktorluğa geçişinin yapılması ne kadar mantıklıdır? Bütün bu durumları dikkate alırsak 7. Dönem TİS toplantıları’ nda belirtilen kırmızı çizginin TDP iş grubuna yönelik değil de bütün çalışanları(TDP, Teknisyen, Uzman, Mühendis, Memur gibi) kapsayacak şekilde ve ücret zamları/sosyal yardımlar/kademe ilerleme süresinin düşmesi/yetki tazminatları vb. gibi maddelerin kırmızı çizgi olması gerektiği kanaatindeyiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

88 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Bu yazıyı yazanda yayınlayanda fitne çıkartmaya çalışıyor. Teknisyenleri birbirine düşürmeye çalışmayın biz hepimiz abi kardeş gibi çalışıyoruz. Teknisyen TDP nin düşmanı değil ve olamazda zaten çünkü biz aynıyız. Uçak üzerinde çalışmaya yetkisi olan teknisyendir.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Lisans mezunu olanlara da uçak bakım mühendisliği verilsin o zaman.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Teknik desteğim ama kullandığım muhrum qm qualified mechanic o zaman bunu da açıklayin

    Cevapla
  4. Evet istediğiniz oldu, tdp özelinde bir kazanım elde edilemedi, umarım sizler umduğunuzu bulmuşsunuzdur.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Doktor hemşire benzetmesi baya abartı olmuş sanki. İkisi çok farklı ünvanlar. Bizim şirketimizde teknisyen ile tdp genel olarak aynı işleri yapmaktadır. Yetkilendirme ayrı bir aşama. Elbette çok yetenekli donanımlı teknisyenler olabilir fakat bir o kadar yetenekli donanımlı tdp lerde mevcut. Bir kaç yıl önce işe girmenin verdiği şans diyelim teknisyen olarak girenler için. Bir çok tdp nin İngilizce bilgilerinin 10 15 yıllık teknisyenlerden daha iyi olduğu kesindir. Yapsınlar bir ölçme sınavı bakalım görelim olunan seviyeleri.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Bu yazıyı ve aşağıda ki yazılan yorumları okuyunca insan gerçekten şaşırıyor, üzülüyor. Sanırım siz gerçekten de bu TDP lerini tamamının vasıfsız sektör dışından ya da sadece 2 yıllık özel uçak teknolojisi mezunumu zannediyorsunuz. Ben söyleyeyim bu TDP lerinin için de sektöre 20 yıldır teknisyen yetiştiren Bağcılar, Bursa Hürriyeti, Eskişehir Sabiha Gökçen vb gibi liselerden mezun ki bu liseler SHGM tarafından tanınmış okul statüsünde olan okullar. Bu okulları çok fazla anlatmama gerek yok sanırım çünkü biliyorum ki sizin de beraber çalıştığınız bu okul mezunu arkadaşlar var. Benim sınıf arkadaşlarım şu anda Hat bakım A bakım da C/S olarak çalışmakta ama ben onlardan 1 sene sonraki ilana başvurduğum için 4 senedir TDP olarak çalışıyorum. Aslında TDP ünvanında Teknisyen olarak çalışıyorum. Kardeşim ben senden bir şey istemiyorum. Benim istediğim TİS’e göre bile yanlış olan [10.0.a: Teknisyenler (meslek yüksek okulları mezunları, uçak/havacılık liseleri mezunları)] bir hatayı düzeltilmesini istiyorum.Bir de bu Teknisyen arkadaşlara işin asıl adaletsiz ya da saçma kısmını söyleyeyim mi? 4 yıllık Makina öğretmenliği vs mezunu olan arkadaşlar teknisyen ünvanında çalışıyor ama SHGM tarafından tanınmış okuldan mezun olmuş arkadaşlar TDP. Umarım bu yazıyı okuyunca bir parçada olsa benim durumumda olan TDP lerine hak verirsiniz.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Calisan degilim ama 7 bin calisan var aileleriyle .300.400 bi oy yapiyor.burda sayin cumhurbaskanima sesleniyorum .lutfen su thy.yonetimini bi sorgula .çalisanlara maddi ve manevi mobing uyguluyorlar.benim burda kaygım oy kaybina ugrariz .herhangi bi çikarim yok .

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Satış üstüne satış..3 ay TYP(Teknisyen Yetişteme Programı) aldık.Yapamadık, başaramadık diyemiyorsunuzdaa bahaneler üretiyorsunuz.. Tükürdüğünüzü yaladınız, yalattılarr hepinize.. Yazıklar olsun emeklerimize, yazıklar olsun fedakarlığımıza. Teknisyen çalışsın teknik destek kenardan yardım etsin o zaman..

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    TDP teknisyen herkez hakettigini almalı ama biz habomda teknisyenken iki şirket birleşiminde ne olduysa orada oldu bizi direk skalada daha aşağıya düşürdüler burada hak aranacak kişi çok TDP diye veya teknisyen diye ayırt edilmez herkezin bı hakkı hukuku oldu bu şirkette gerekse fedakarlık gerekse sağlığından olan bile var ama bu dünya fani dünya öbür dünya burada hakkını alamiyanlarin hepsini sorgiluyan dünya elbet bir gün hayatınızda bu yasattiginiz durumları yaşarsınız bizim.evlatlarimizin hakkını bu dünyada yaşarken çekersiniz

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Yorumlara bakıyorumda tekniği hat bakım ve a bakımdan ibaret sanan ve bu bölümlerde cs olunca diğer teknisyenleri eleştirebileceğini ve kendini onlardan üstün sanan garip tipler var. Adamlar teknisyen gibi çalıştıkları için haklarını istiyorlar siz neden rahatsız oluyorsunuz. Bir yorumda adam hat bakım ve A bakım dışındaki bütün bölümleri onları desteklemek için var olduklarından bahsetmiş. Bana bak hadsiz komponent sökmeyi bile beceremeyen 10 senelik 15 senelik teknisyenlerle dolu yukarısı. Parçayı bozuncada atölyeye koşup eğilip bükülüyorsunuz şekilden şekile giriyorsunuz. Çok kaliteli cs ler ve qm arkadaşlar var adamlar bu işin hakkını verip gönülden yapıyorlar. Bu arkadaşları tenzil ederek diyorumki geri kalanı bir takım çantasından ibaret. Ve eminimki burada diğer arkadaşlarının hakkını eleştiren teknisyenlik yapan adamı işçi olarak değerlendirip ezmeye çalışan adamların ne iş bilgisi ne dil bilgisi nede ahlakı vardır. Hak etmediği bir pozisyonda oldukları için hakeden insanları tdp yada işçi sıfatlarıyla ezmeye çalışırlar. Çünkü korkuyorlar.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Ben bugüne kadar hiçbir arkadaşımın vida sökemediğini görmedim çok spesifik bir durum yoksa ama yapısalcı arkadaşların perçinlerini nutplatelerini vs dökümandan ben bulup veriyorum ellerine nedense zaten dediğin yapısal tamiri de ben yapacaksam sen ne demeye varsın benim çok üniversite sınıf arkadaşım yapısalda kabin içinde kompozit teknisyen ünvanı ile işe başladı hiç öyle bir hor görme tükürük yarıştırma yok aramızda hatta kompozitçi arkadaşımın sadece havacılık değil diğer sektörlerde de benden daha yolunun açık olduğunu söylerim hayır hangarda uçakta yüzümüze yaptığınız iş gerçekten zor sorumluluğun ağır işin çoğu sizde diye konuşup buralarda atıp tutuyorsunuz onu anlamıyorum.

    Cevapla
  12. Bu TDP arkadaşlar lisanslı c/s arkadaşlra 3 5 ingilizce bilmeyem üzerinden ne kdar hak arıyorlar Sen destek personeli olacak işe girmissin bende teknisyenim diyorsan kendine asıl bu haksızlık o kadar insan yıllarca çalışıp lisans alıyor . Takımhaneden oradan buradan girip bende teknisyenle aynı işi yapıourumy deme cüretini gösteriyorsunuz vay beee helal valla… al lisansını geç teknisyen ol o kadar kolay madem sende ol önünü kim kapatıyor uyanıklara bak ya

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Sonuçu şimdiden belli.siz istediniz bizde imzaladık denecek.hepimize hayırlı olsun

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Evet aylık 350 tl aidat kesen sendikanın yılbaşı hediesi vergilerle beraber fiyatı 30 TL bile olmayan bluetooth hoparlör. saol sendika sen bunu hedie etmesen ben maaşımdan o kadar parayı nasıl veripte alabilirdim 2 gun sonra bozulacak olan bu bluetooth hoparlörü CANIMSINNN…

    Cevapla
  15. Bizleri işe alırken TYP diye bir kursa yani Teknisyen Yetiştirme Programına gönderiyorlar. Teknik Destek Yetiştirme Programına değil. Bu yazıyı yazan arkadaş konuya ne kadar hakim bilmiyorum ancak gram ingilizcesi olmayan Teknisyen ünvanında personel varken benim kadromu aynı işi yaptırıp, 6 ay aynı eğitime gönderip, aynı teorik pratik eğitimleri aldırıp Teknik Destek yapamazsınız. Bu adaletten uzaktır. Hemşire Doktor olayı gibi birşey yok burada hepimiz aynı eğitimleri aldık istenilen ingilizce seviyesini karşıladık işe girdik. Bilip bilmeden ayrımcılık yapıyorsunuz konudan haberiniz yok.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    TDP arkadaşlara sesleniyorum,Siz bu işe başvururken ilanda Teknik Destek Personeli yazdığını görmediniz mi? İlk açılan ilanda TDP değil, İşçi yazıyordu. Ünvana göre iş yapılsaydı, taşeron personelin yaptığı işleri sizin yapmanız gerekirdi. Birçok MRO şirketinde Aircraft Mechanic ve Aircraft Mechanic Support (Helper) diye farklı ünvanlar bulunur. Support personeli uçak üzerinde çalışmaz, tıpkı SAF personeli gibi

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Tdp bu şekilde hor görülürse sıra Typ’e gelir. Sonra komponent atölyelerine gelir. Sarı öküzü vermeyin.

    Cevapla
  18. 😂😂😂😂😂😂😂😂

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Bırakın gidin artık sizin yalanlarinizdan bıktık daha iki gün önce gelip bize şube olarak biz imzalamicaz genel merkezede imzalatmicaz dediniz şimdi söylentiye göre mail atıp anket yapıcakmışsınız anketin sonucunda inanmıyor ve size güvenmiyoruz.

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Aslında anlatılmak istenen şirketin %100ünü ilgilendiren geriye dönük hakların alınması konusunun bir kenara bırakılıp sadece şirketin %12 civarını ilgilendiren konular üzerinden sendikanın hakkınızı savunuyorum diyerek prim yapmaya çalışması. Yönetimin pandemi sürecinde fedakarlık yapın burası bizim şirketimiz diye söylemlerde bulunurken işler düzelip şirket kar etmeye başlayınca kardan pay verilmeyerek, şirketin artık bizim olmaması. Fedakarlığın karşılığını istiyoruz.Arkadaşlarımız öncelik olarak geriye dönük haklarımızın savunulması gerektiğini ifade etmişler.

    Cevapla
  21. Merhaba ,Hepinizin de bildiği üzere şirketin belkemiği bölümlerinden biri olan yapısal’da birçok yapısal TDP bulunmakta hat bakımda veya A bakımda hasar görünce ve hatta basit bir vidayı bile sökemeyince 4 senelik uçak bakım teknisyenlerinin eli ayağına dolaşırken ben teknik destek personeli olarak gelip o hasarın sonucunda QM yetkisiyle hattaha daha öncesinde CQM olarak ınspection yapıp akıbetini belirlemekteyim sizce bir hemşire doktora hocam bu hasta ölür yaşamaz diye konuşabilirmi saçma örnekler vermeyin 4 senelik üniversite mezunları,Bu kadar insafsızca insanları statüden dolayı veya okumadığı okuldan dolayı aşağılayarak hor görmeyin.

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Öncelikle sözüm meclis dışı. Bitirdiniz Türkiye bitirdiniz… Bir mesleği bitirdiniz. Bitirdiniz bu mesleği, para için TYP açıpta shyo mezunlarının işe girmesini ve bir farkının olmasını engelleyen ünideki hocalar. Ünilerdeki uçak teknisyeni adaylarını iyi eğitmeyerek mesleği bitirdiniz. Bitirdiniz THY bu mesleği bitirdiniz. Devlet desteğini arkana alarak diğer firmaların bakım konusunda ilerlemesini engelleyerek bitirdiniz. Bitirdiniz üstadım,istihdam adı altında mobilyacıyı, klimacıyı teknisyen yaparak bitirdiniz. Bitirdiniz mesleği shyo mezunları,baskılara boyun eğerek ve geri planda kalarak. Bitirdiniz TDP arkadaşım bu mesleği. Kimse kimseyi suçlamasın ve kimse kimseyi küçümsemesin. HEP BERABER BİR MESLEĞİ BİTİRDİK. Bu çok arkasında durduğunuz SHYO eskiden 10.000 sıralamadaki öğrenciyi alırken şimdi 70.000 deki öğrenciyi alıyor. Çünkü artık bu meslek bitti. Bunu hep beraber yaptık. Devlet, şirket, shyo mezunu, tdplisi, habomlusu, yöneticisi, çalışanı, başteki, şefi, müdürü,akademisyeni,YÖK’ü…

    Cevapla
  23. Böyle bir dönemde personel arasında fitneye sebep olan bir yazı paylaştığın için sefa inan a teşekkürler. Teknisyen olarak yazılanları doğru bulmuyorum ve çevremde bu şekilde düşünenlere rast gelmedim.

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Hepinizin de bildiği üzere şirketin belkemiği bölümlerinden biri olan yapısal’da birçok yapısal TDP bulunmakta hat bakımda veya A bakımda hasar görünce ve hatta basit bir vidayı bile sökemeyince 4 senelik uçak bakım teknisyenlerinin eli ayağına dolaşırken ben teknik destek personeli olarak gelip o hasarın sonucunda QM yetkisiyle hattaha daha öncesinde CQM olarak ınspection yapıp akıbetini belirlemekteyim sizce bir hemşire doktora hocam bu hasta ölür yaşamaz diye konuşabilirmi saçma örnekler vermeyin 4 senelik üniversite mezunları,Bu kadar insafsızca insanları statüden dolayı veya okumadığı okuldan dolayı aşağılayarak hor görmeyin.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Şirketin teknisyen ilanına ve TDP ilanına bakınız ve farkı bulunuz

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Mühendislik mezunu ve yds 80 üzeri olan arkadaşlar var. Tis 6 aydır TDP yüzünden imzalanmıyor algısı yapılıyor. Bütün şirket çalışanları biliyor Teknik destek personeli UBB ve HBB mevcut. Özel üniversitede sivil havacılık okuyup işe girdikten sonra tecrubeli lise mezunu arkadaşlardan egosu yüzünden iş öğrenmeye niyeti olmayan çok personel var.

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Yukarıdaki yazıda adam sana paranı vermesinler diye birsey demiyor ki ! Sadece teknisyen kriterlerine uymuyorsun diyor.Demek ki okuma konusunda da sıkıntın var

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Ya sen kim olarak haketmedigimi düsünüyosun kimsin yani maaş farkını senmi veriyosun vasıfsız

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Ve hani diyorlar ya tdp ler bişey bilmiyor oda saçma trax kullanmayı amm acmayı bilmeyen c/s lerde tanıyoruz biz kimseyi yadırgamıyoruz ayrımcılıgın alemi yok taşeron değiliz saçmalamayın

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Ya bi de şu tdp hak ettiğimiz diye yazıyor , sizin şirkette olmamanız lazımdı , buraya yakışmıyorsunuz. Ne hakkı , sorry? Hakkınız yok.

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Kimse Teknisyenlerden bişey istemiyor biz hakkımız olan farkı istiyoruz hat bakımı bilmem ama kabin tarafı agırlıklı tdp burdaki teknisyenler işten düştü haberiniz yok..Ve biz yetkide istemiyoruz bazıları sanıyoki teknisyen olucaklar hop hemen c/s olucaklarBu zihniyette olan insanlarda kibirlerinde kaybolurlar

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    tebrikler gene teknisyenler arasında fitıne fucur cıkaracak bir şeyler bulmaya çalışıyorsun yıllar önce sivil havacılık mezunu ile uçak bakım lise mezunu arasında çıkardıgın kavgaların tadı damagında kalmışki şimdide teknisyen TDP arasına nifak sokma için haberler yapıyorsun teknsiyen TDP adı ne olursa olsun ucak bakıma hizmet eden arkadaşlar arasına bu şekilde fitne fucur nifak ekerek ne kazanıyorsun acaba merak ediyorum teknisyenin teknisyenden başka dostu olmadıgı sektorumuzde birde teknisyenin sefadan başka düşmanı yok diye eklemek gerekir

    Cevapla
  33. Gerçekten bütün teknisyenler bölemi düşünüyor yüz yüze baktığımız abi kardeş dediğimiz bi insandan darbe almak insana koyor yeminle bu mektubu yazan kardeşim niteliğin ne bilmiyorum ama 2 bin küsür tdp senin bu mektubun üzerinden verlmezse bu ah ettiğimiz yöneticilerin aradına sende gireceksin emin ol.

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    5 yıl hubf oku, okulda pratik eğitim yap , staj yap , havacılık üzerine eğitim al , lisans için de 3 yıl deneyim kazan , şirket yetki verirse yetkin olsun. Rastgele biri ilgisiz eğitimiyle 3 ayda yetişip tdp olsun, 5 yıl sana yardımcılık yaparken gördükleriyle senin kadar bilgisi olduğunu iddia etsin, tdp olan bu elemana senin 5+3 yılda edindiğini 5 yılda elde etmesi için şirket fırsat sunsun, tdp olan bu eleman şirketin bu sınavına da itiraz etsin, senin 8 yılın bu 3 aylık vasıfsızın 5 yıllık geçirdiği zamanla bir tutulsun, gelsin senin unvanına göz diksin, işine gelmezse s. gitsin pardon da. Önce eğitim gençler , yok öyle . Siz alışmışsınız eğitimsiz , sınavsız bi yerlere gelmeye. Sendika ve bu fikri dile getirenleri iyi tanıyın. Bu , ülkenin emeğine/ eğitimine saygısızlıktır. 2022 yılında bunu tartışıyoruz şu kadere bak:(

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Bu nasil çekememezlik. Utanıyorum yorumları okurken. Yok tdp kimmiş, yok öteki uni okumuş gelmis, vay sen habomcusun adam ol demekler! Herkes birbirine bok atarak kendini üstün görmeye calisiyor. Üstünlük diğerine bok atarak değil, destek olarak olur. Herkes burda kapasitesi yettiğince emek veriyor ter dokuyor. Ve havacilikta verilen emegin karşılığını hepimiz biliyoruz. Rica ediyorum birbirimize saldırmaktan vazgeçelim. Destek olalım. Herkes cok kazandığı, emeğinin karşılığını aldığı, herkesin birbirine saygı duyduğu, hatasıyla başarısıyla birlik oldugu bir çalışma ortamı yaratmaya davet ediyorum. Yukarıdaki yazılan mesaja da katilmiyorum. Bir C/S olarak tdp skalasinin tamamen kaldırılmasını cani gönülden istiyorum.

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Tdp hemşireyse madem ilk inceyi sana vursunlar birdaha bir yerin agrımasın

    Cevapla
  37. anlşıldıki bizim bizden başka düşamnımız yok sağol teknisyen kardeşim çok sağol bu mektubu yazarken. Nekadar hidetlenmişinde yazmışın sana yazıklar olsun başka diyecek bi lafım yok bunu yazan arkadaş mfa kim çok merak ediyorum gerçekten

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Beyler cqm gelip abi bu lavatory nasıl sökülüyor dediğinizi unuttunuz galiba? O iş çoktan geçti. Madem istemiyordunuz QM olmamızı İngilizce sınavlarına girmemizi engelleyecektiniz.( ama kafa geriden geldiği için onu da akıl edemediniz ) Az sabredin alalım şu alakayı yan yana çarpışırız 👌🏼

    Cevapla
  39. Ağzımı bozmak şsteöiyorum bu mektubu yazan karektersiz M…F…A seni yad ile anıyorum.

    Cevapla
  40. Teknisyen ile teknik destek aynı işi yapıyor. Hatta teknik destek sayısı daha fazla oldugu için biz daha çok çalışıyoruz Eline tornavida almamış daha 2 tane vida sökmesini bilmeyen sırf havacılık okudu diye kendine teknisyen diyor okulda okuduğun degil sahada nasıl iş yapabildigin ne kadar sorun çözebildigin önemli biz havacılık okuduk demekle olmuyor. Biz teknik destek arkadaşlar boş degiliz okuldan mezun olup buraya gelmedik piyasada bir çok yerde çalışmış kalifiye insanlarız.

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Sözüm işini hakkıyla yapan teknisyen ve tdp lere değildir.Teknisyen kadrosunda çalışan arkadaşların yüzde 80 i ilk okul lise mezunu.tdp nin yüzde 80 i havacılık mezunu.İngilizce bilmeyen sadece tdp liler değil.qm sınavını geçemeyen teknisyen dolu şirket.neyin kafası bu.Bu arada site kaosu fırsat bilip böyle bi haber yayınlamış.yakışmadı sana airline haber.

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Ben bu mektuba kesinlikle katılmıyorum ve çoğunluğunda katılmadığınıda hepimiz biliyoruz. Kesinlikle profakatif bir hareket içi boş. Teknik destek skalası kesinlikle kırmızı çizgidir.

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Ben bu mektuba kesinlikle katılmıyorum ve çoğunluğunda katılmadığınıda hepimiz biliyoruz. Kesinlikle profakatif bir hareket içi boş. Teknik destek skalası kesinlikle kırmızı çizgidir.

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    O kadar boş bir muhabbet ki bu. Uçak Teknisyeni olmanın şartları ve koşulları Easa ve Faa de belirtilmiştir. Senin herhangi bir üniversitede okuman veya herhangi bir sınavı derece ile geçmenin hiç bir önemi yoktur. Boşuna kendinizi üstün görmeyin. Şirket atlyelerden geçişi serbest bıraksa işinizden olursunuz. Çok fazla sesinizi çıkarmayın.

    Cevapla
  45. Uçak teknolojisi mezunuyum okulumun modül muafiyeti var benden 1 dönem evvel mezun olan arkadaşlarım “TEKNİSYEN” kadrosunda başladı ben Teknik Destek Personeli olarak görevimi icra ediyorum okul da teorik iş yerinde ise pratik olarak havacılık kültürünü ve çalışma kabiliyetinin üzerine günden güne koymaktayım mottom ise kendimi 0 görmek.Bu şehri paylaşan grup ile ilgili mevcut bulunduğum kadrodaki çoğu arkadaşın İngilizce ve analitik düşünce yeteneği ve el melekeleri artı iş bitirebilme kabiliyetleri alanında sizin için önemli olan tek kriterin mevcudun dışında kendinizi üstün görmek ve buna bi sebep kalması.Shgm ye göre lisansı olmayan herkes yardımcı teknisyendir.Gerçeği görmek istiyor isen 10.0 cqm/qm kaç tane çalışan şahıs var ise tüm meydanlar kartın üzerinde yazan tittle a bak.Sen bu şehri yazarken haya etmediğin bir çok şey var fakat sizinle aynı seviyeye düşüp ne olduğunuzu toplum içinde konuşmayacağım.20 yıllık qm 10.0 arkadaşım.Aynı duruşu 10.1 den şirket sizi 10.0 a downgrade ederken de gösterseydin de ünvanına sahip çıkmanın ne demek olduğunu görseydik.

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    bu bahsedilen 10,0 ve 10,3 nedir. teknisyen ve tdp farkı mı ?

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Yazık size. Teknisyenlerin birliğine bak. Bu mu sizin birliğiniz? Bize diyorsunuz ya, sen pilotsun sen hostessin bize üstten bakma emekçiyiz vs. Zırvalıyorsun. sen ne yapıyorsun peki teknisyen arkadaş? Madem teknik destek olan arkadaşlara üstten bakacaksın , hiç birlik olmayın. İmzalayın gitsin. Hangarda birbirinizi yersiniz.

    Cevapla
  48. 3 yıl önce

    Sefa inan abi sayın editör bu haberi ya kaldırın yada yorumları kapatın şirket içi kaosa yol acıyorsunuz

    Cevapla
  49. Kimsenin yerinde gözümüz yok. Aynı çatı altında uçak üstü çalışan personelleriz, aynı skala da değerlendirilmemiz sizi bu kadar zorlamamalı. Sizin gibi düşünenler varsa şirket içerisinde huzur kalmaz. Bir de burada adamlıktan bahseden arkadaş teknisyen olunca kendini adamdan sayıyor.

    Cevapla
  50. Bunu yazan arkadaşların yüzü varsa Atölyelerdeki, Yapısaldaki, Kabiniçindeki Teknik Destek Personeli arkadaşlara danışmalarını onlarla konuşmalarını tavsiye ederim

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    Böyle akla mantığa ve vicdana sığmaz bir metni yazacak kadar çirkin olma! Atanamamış bir halt bilmeyen öğretmenleri zamanında habomcu eiye topladılar buraya da biz o zamanlar lise stajımızdaydık ve üzülürdük aynı işi yapıyorlar maaş farklı, haklar farklı diye. Geçmişinizi unutup bu kadar menfaat düşkünü olmayın. TDP konusu TİS den kalkınca sana ne gelecek yüzde 5 fazla aldın diye mutlu mu olacaksın. Terbiyesizliğin lüzumu yok!Ayrıca bu şirket revizyondan ibaret değil. o sökmesini bilmediğiniz screwlerden arızaladığınız panellerden uçağın bütün komponentlerinin tamir gördüğü bir Yapısal var Kompozit var, Kabiniçi var. binlerce insan buralarda eşşek gibi çalıştırılıyor. Dünya standartlarının altında ücretlere mobbingle eşşek gibi çalıştırılıyor. Biraz vicdan, biraz ahlak! Lütfen..

    Cevapla
  52. 3 yıl önce

    İstanbul üniversitesi sınav yapmış 75 almış ahh canım benim ya. Senin İstanbul üniversitesi sınavını yesinler

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    Hayhay paşam siz okumaya devam edin teknik destek işler

    Cevapla
  54. 3 yıl önce

    Tdp değilim fakat aynı işi yapıp aynı skalada olmak adamların hakkı. Adam yetkisini aldımı ameliyat yapıyor. Sen ameliyat yapan hemşire gördün mü? 2019 yıldan önce yetki alan cs-ccs-qm ler şimdi yapılan ingilizce mülakat ve sınavlara girsinler görelim yaprak dökümünü. Şirketin yetkisi düşer sayıya gelir eminim.

    Cevapla
  55. 3 yıl önce

    Evet senin dusuncen bu olabilir ancak senin kullandigin tool’u kullanan senin okudugun ingilizce dokumani okuyup anlayabilen bir tdp’den ne ustunlugun var. Sirket teknisyenlige gecis icin sinav yapiyor evet amabu sinavi senin teknisyen skalinsinki arkadaslara yapsa yuzde 95 iniz gecemez. ”Doktorsunuzya” Sirketteki bulgulara bak istersen b1 yada comp CS teknisyenlerin hatalari komik saka gibi hatalar bunlar. Once kendi isinizi duzgun yapin sonra diger arkadaslarin skalasiyla ugrasirsiniz.

    Cevapla
  56. TGS ye alım var mı arkadaşlar?

    Cevapla
  57. Tgs ye alım var mı?

    Cevapla
  58. 3 yıl önce

    Burda Teknik destekler sanki teknisyenliğe geçince teknisyenlerin cebindekinden alıp paylaşılacak bi havası var hayırdır ya adam 4 yıl okumuş gelmiş tamam bi sözümüz yok ama burda işe giren teknik destek te çalışıyor emek veriyor mpm çalışıyor AMM okuyor mülakata girip QM oluyor sonra 40 50 lira gibi komik bir rakamla mühür yetkisine sahip oluyo ve burda 3 yıl çalışan bir teknik destek personeli yeni gelen teknisyen adamı 5 e katlar duruma geliyor bunları göz ardı etmeyin kendinize gelin.. zaman birlik olma zamanı herkes emeğinin karşılığını alacak

    Cevapla
  59. 3 yıl önce

    Destek sen destek olacaksın senin işin o.Şartları sagla sen de teknisyen ol.Sınavını geçen geçiyor.Para istyorsan hakkını versinler.sozumuz yok.Ünvan istemenin altında yatanı soyle bana

    Cevapla
  60. 3 yıl önce

    Zamanında salya sümük ağlayan habomcu parçaları şimdi gelmiş yanında çalıştıkları arkadaşları için neler düşünüyorlar. Yazıklar olsun size be. Tabi siz orada hakkınızla duruyorsunuz. Size özel sınav yapıldı o yüzden hat bakımda çalışıyorsunuz. Arıza tespiti yapıyorlarmış. Sizin yazdığınız g/f kartlardan anlıyorum bakım yaptığınız uçak hakkında hiçbir şey bilmediğinizi. Adam olmak zordur.

    Cevapla
  61. 3 yıl önce

    Madem iki üniversite bitirdin kral. Gözün niye bizim skalada. Harcanma burdaAl paranı diyoruz zaten.seyyanen versinler sana da.

    Cevapla
  62. Bağcılarda lise bitir gel teknisyen kadrosundan işe gir sonra gel 2 üniversite bitirmiş insanları eleştir.. Ulan cahil böyle şeyler yazabilecek zavallısın.

    Cevapla
  63. 3 yıl önce

    10.0 iş grubunda bu Metne katılan cqm arkadaşlar varsa supervisor bir teknik destek personelinin gözetimi altında çalışabildiklerini bilmiyor sanırım. Sendikanın bu konudaki ısrarının sebebi bizlerin şirket prosedürlerinde KALİFİYE TEKNİSYEN olarak adlandırmakta olan QM yetkisi ile çalışıyor olmamızdır. Evet sizin bir kısmınız gibi shyo mezunu değiliz ama büyük çoğunluğuz myolarından uçak teknolojisi bölümlerinden mezun. Hemşire doktor benzetmesiyle arasındaki bağı nasıl kurdunuz bilmiyorum. Ne siz doktorsunuz ne de biz hemşire. Ayrıca 10.0 skalasında shyo mezunları ve diğer bölüm mezunlarının ayrı nitelendirildiğini bilmiyor musunuz?

    Cevapla
  64. 3 yıl önce

    Sanki bu tis. Tdp e ozel gibi bir algi var, oyle birsey yok,qm, tds, herkesin bundan daha iyi bir duruma getirin yeter.algiyi birakin

    Cevapla
  65. 3 yıl önce

    Bundan sonra motorla ilgili uçağa desteğe gelecek tdp ler eldiven giymeden taktik verir size kendiniz yaparsınız işinizi.

    Cevapla
  66. Teknik destek personelinin teknisyen olması bu kadar zoruna gitmesin. Yeri geldi destek destek diye dolanıyosunuz ortalıkta. Madem teknik destek personeli senin gözünde bu kadar aşada ozaman her işi çok biliyosan yapta destek isteme. Senin gibiler oldukça hiç bişey ilerlemez bu şirkette. İnsanlara yukardan bakan malukat. Sanki kendisi bulunmaz hint kumaşı.Sen takım tutmayı bilmezken ben gemi makinası overhaul ediyodum.Şirketin beni o statüde alması benim kusurum değil. Benden 5 6 sene önce girenler teknisyen olarak girdi. Onlar kah ediyoda benmi haketmicem cahil herif.

    Cevapla
  67. 3 yıl önce

    Sefa abi yorumları kapatırsa iyi olur şirket içi kavgalar cıkmaya basladı çünkü iş cığırından cıktı

    Cevapla
  68. 3 yıl önce

    Zamanında salya sümük ağlayan habomcu parçaları şimdi gelmiş yanında çalıştıkları arkadaşları için neler düşünüyorlar. Yazıklar olsun size be. Tabi siz orada halkınızla duruyorsunuz. Size özel sınav yapıldı o yüzden hat bakımda çalışıyorsunuz. Arıza tespiti yapıyorlarmış. Sizin yazdığınız g/f kartlardan anlıyorum bakım yaptığınız uçak hakkında hiçbir şey bilmediğinizi. Adam olmak zordur.

    Cevapla
  69. 3 yıl önce

    Tüm teknisyen arkadaşlar benim gibi 2.5 yıllık QM mührü alan teknik destek personellerin teknisyenliğe geçirilmesini istiyor. Bu yazıyı yazanlar kim, nerereler? Teknik destek kardeşlerim sonuna kadar yanınızdayız

    Cevapla
  70. 3 yıl önce

    Yahu hemşire ile doktor ne alaka ya allasen Hemşirelik için ayrı okul var doktorluk için ayrı okul var. Aynı okuldan aynı sınıftan mezun olup 4 ay farkla ise giren personelin biri Teknisyen, diğeri Teknik Destek Personeli olarak işe alındı. Hak mı hukuk mu? Lise mezunu binlerce Teknisyen var. Olsun da kimsenin parasında da skalasinda da gözümüz yok. Sadece hakkettiğimizi istiyoruz. 5 yıldır tdp olarak çalışıp QM mührü ile 60tl fazla maaşla ucuz işçilik sizinde işinize geliyor sanırım? Neden destek değil de köstek oluyorsunuz ki?

    Cevapla
  71. 3 yıl önce

    Bende yetkili bir CS/SS teknisyenim, senin bu yazdıkların yaaaa işveren statüsünde olduğun yada mühendis kılavuzlu alacağı zama bakan biri olman gerek. Nerde teknik destek yokmuş etrafıma baktığımda heryerde teknik destek canla başla çalıştığını birde QM yapılarak resmen yetki verildiğini yani teknisyensin denildiğini göremeyecek kadar yaaa aptal yada kör olmalısın. Ayrıca bu arkadaşlar lisans alaraka yada sınav ile skalası değiştiğinde sıfırdan başlatıldığını göremeyecek kadar da ahmak olman gerek.

    Cevapla
  72. 3 yıl önce

    Hemşire-doktor örneği doğru olmamış çünkü içeride bu ayrım tahsil yada yapılan işe göre değil işe giriş zamanına göre yapılıyor. Ben 2012 yılında işe girmiş bir teknisyen olarak tdp kardeşlerimin yanındayım. Adamların maaşı üç kuruş kalmışken yanlızca kendimi düşünmem doğru olmaz.

    Cevapla
  73. 3 yıl önce

    Yok hemşireymis yok doktormuş. Sen hemşireye ameliyata gir diyosan ona doktor ünvani vermek zorundasın. Kaldıki sektörel yakınlık bile yok. Sen kankam dediğin aynı işi yaptığın arkadaşınla aranda dağlar kadar maaş farkının olmasına vicdanen ne kadar rahat olduğunuda beyan etmişsin. Sizin ve ayni düşüncede olan çalışma arkadaşlarıyla aynı çati altında çalışmaktan utandım şuan. Umarım size daha çok verirler…

    Cevapla
  74. Eyy bu mektubu yazan arkadaşlar… Bir hemşire bir imza ile doktor olmaz evet. Ama siz hiç ilkokul, lise mezunu doktor gördünüz mü? Günümüzde şirkette lise, ilkokul mezunu teknisyen, üni mezunu tdp dolu. Veya siz hiç ameliyata giren hemşire gördünüz mü??? Günümüzde çoğu ameliyatlar TDP kardeşlerimizin üzerinde!! Tdp kardeşlerim bu mesajdan sonra teknisyenliğe geçişi malesef unutun. Bu mektubu yazanlar ayaklarımıza sıkmışlardır. Bu mektubu yazanların maaşlarımızdan haberleri yok galiba!!

    Cevapla
  75. 3 yıl önce

    TDP arkadaşlar siz kendinizi biz öz habomcularla nasıl kiyaslarsiniz birincisi biz teknisyen yetiştirme kurslarında 6 aylık bir süreç geçirdik ve 75 almayani modellerden attılar almadılar aynı şekilde İstanbul üniv yaptığı dil sinavinda 75 B1 seviye ingilizce notu almayani yine attılar almadılar siz bugünkü kiytiriktan karma sınavda 65 başarı notuda alamiyorsan ve İngilizceye dair bir fikrinde yoksa pardonda siz ne istiyorsunuz güzel kardeşim seni taserondan ayırt edeceği ne var hiç bişi profili siz düşürdunuz kendi gelişiminizi kendiniz hiç etmissiniz şirkete TK olarak başlayacağını bilen mngli olmayan habomcularla kendinizi kiyaslayamazsiniz

    Cevapla
  76. 3 yıl önce

    Bunu hangi kendini bilmez yazdıysa eminim ki TDP lerin yarısı kadar iş bilmiyordur. Boş tencereden çok ses çıkar. Davul bizim boynumuzdaysa tokmağı kimsenin eline vermeyiz. Er meydanı. Buyurun!

    Cevapla
  77. 3 yıl önce

    İsimleri zaten açıklamazsınız Sefa Bey ama bu mektuba imza koyan kaç kişi var lütfen söyler misiniz? Bu açıklamanın altı ne kadar dolu öğrenmek isteriz.

    Cevapla
  78. 3 yıl önce

    SADECE TDP PERSONELİ YOK DP VAR.HABOMDA MEMURKEN GEÇİŞTE DESTEK PERSONELİ YAPILDIK.BİZDE SENDİKAYA AİDAT ÖDÜYORUZ ,BİZİMDE TEKRAR MEMUR UNVANI VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

    Cevapla
  79. 3 yıl önce

    saw bay2 ekıbı yıne yaptı yapacagını butunluğu bozdu! Ulan ne seçimmiş be!

    Cevapla
  80. 3 yıl önce

    Bu mesajı kim ya da kimler yazdıysa yazıklar olsun. Kendini bilmez birkaç adam eline kağıt kalem almış karama yapmış. Aynı şirkette aynı işi yapan TDP ve teknisyen’dir. Şirkette yapılan hangi işte bu ikisinin bir ayrımı var. Yetkisiz çalışanlardan bahsedecek olursak. Herşeyi geçelim örnek vereyim! mekanikte çalışan QMMEC yetkisi alır. Boyada çalışan QMP. Yapısaldaki QMSTR. Bu yetkileri kim alıyor arkadaşım teknisyen değilmi. Şöyle bir TİSi bir oku bakalım komple ne yazıyor. 10.0a skalasının altında sivil havacılık mezunu ve myo mezunu yazar. 10.0b teknik mezunlar vs. Bu mesajı yazan kişi ya da kişiler DÜŞMANCA hareket etmektedir. Mesajın içeriği birlik beraberlikten yoksundur. Hepimiz aynı şirkette aynı işi yapan insanlarız. Bu şirkette sadece mekanikmi çalışıyor da bunu baz alıyorsunuz. Lütfen şirkette hangi bölümler var ve bu bölümler ne işler yapar kabiliyetleri nedir neye yarar bir araştırın ona göre böyle ayrımcı bir yaklaşım sergileyin.

    Cevapla
  81. 3 yıl önce

    Sayın site yetkilileri Teknik A.Ş sözleşme sürecindeki site trafik artışını fırsat bilip siteyi teknisyenin ağlama duvarına çevirdiniz teşekkürler

    Cevapla
  82. 3 yıl önce

    Bu kadar olmaz böyle bir haber neden yayınlanır tam bu dönemde bu süreçte pess size hani bizde diyoruz ki bunlar bizi biliyorlar farkimizda diye ben 5 yıllık tdp’yim qm im var 50 lira da getirisi var çok şükür mü diyelim bizim mi şimdi parayla alakalı derdimiz yok ayıp size sizler gibi ayristirmaci zihniyet yüzünden bizi böyle parçaladılar ya en çok ta ona üzülüyorum sizin bize hakkımızı vermeyen zihniyetten ne farkınız kaldı şimdi

    Cevapla
  83. 3 yıl önce

    İçimizde böyle bir topluluk yok arkadaslar çoğul konuştuğuna bakmayın ,çalışanda değildir büyük ihtimal,genel müdürlükten yazildigi çok belli oluyor.Calisanlar birlik içinde bu sefer bölmeye gücünüz yetmeyecek.

    Cevapla
  84. 3 yıl önce

    Kendini extra bişey yapmış sanan şerefsizlere sesleniyorum benim bu şerefsizlerle ORTAK bir mesajım yok

    Cevapla
  85. Sekrorde tdp diye bir unvanin olmadigini bilmiyor mu bu arkadas hemsire ile mukayese etmis

    Cevapla
  86. Çizgileri yanlış çizen sendikaya hatırlatırız. Önümüzden büyük sendikal bir seçim gelmekte. Hakkı kakli olana vermek gerek. #agzinizasaglik

    Cevapla
  87. Bu mektubu yazanlar yanlarında calısan kardeşlerini arkadaslarını bu açıklama ile yüz üstü bırakmıştır bu acıklamadan sonra sözleşme bitmiştir bence, içerde hain varsa kapı kilit tutmazmış,bu acıklamayı size kim ve ya kimler yaptırdı müdürleriniz mi baskanlarınız mı neyden korktunuz,yazıklar olsun sizlere

    Cevapla
  88. 3 yıl önce

    sıkıntı şurda başlıyor şirket tdp ye qm yetkisi vermemeli veriyorsa teknisyen yapmalı hem qm hem teknisyen değilsin olmaz. sizin verdiğiniz örnekle açıklayayım hemşireye doktorluk yaptıramazsın eğer ben hemşireye doktorluk yaptırcam ama maaşı hemşire maaşı olacak dersen hemşirede haklı olarak isyan eder

    Cevapla