featured

Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın acil nakdi desteğe ihtiyacı var

CEO’su Bayan Aletta von Massenbach’a göre, Berlin Brandenburg Havaalanı (BER) iflastan kaçınmak için umutsuzca nakit paraya ihtiyaç duyuyor. Yönetici, havalimanının ilk yıl yolcu rakamlarının açıklanmasının yanı sıra Cuma günü Alman Tagesspiegel gazetesine bazı açıklamalarda bulundu.
Bugün, yeni Berlin Brandenburg Havalimanı’nın açılışının üzerinden bir yıl geçti.

Bir yıl sonra ve Almanya’nın şimdiye kadarki en kötü COVID-19 dalgasının başlangıcında açılan havalimanı için işler pek parlak görünmüyor. İlk yılında sekiz milyon yolcu taşımasına rağmen, havalimanı henüz normal bir gün yaşamadı.

CEO Aletta von Massenbach’a göre, havalimanının iflastan kaçınmak için şimdi acil bir nakit enjeksiyonuna ihtiyacı var. Daha geçen ay Frankfurt Hahn Havalimanı iflas etti. von Massenbach, havalimanının 2022’nin ilk çeyreğine kadar faaliyete devam etmek için yeterli paraya sahip olduğunu, ancak Şubat ayında büyük bir borç ödemesi yapması gerektiğini açıkladı.

Sorun, COVID-19 salgını nedeniyle oluşan gelir eksikliğinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. von Massenbach gazeteye şunları söyledi:

“BER için hala bu kadar paraya ihtiyacımız olması çok acı… Brandenburg ve Berlin’in esas olarak yeni havalimanını kredilerle finanse etmeye karar verdiği bir durum var. Pandemi nedeniyle gelir kaybı olduğu için bu model artık çalışmıyor.”

Berlin Brandenburg Havalimanı, pandemi nedeniyle hala kapasitesini tam kullanamıyor. Sovyet döneminden kalma Terminal 5, nakitten tasarruf etmek için bir sonraki duyuruya kadar kapalı ve pandeminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, havalimanı halâ yeni Terminal 2’yi açmadı. Ancak, bunun Paskalya 2022’de gerçekleşmesi için planlar yapılıyor.

Operasyonun ilk yılında, Berlin Brandenburg sadece 8 milyon yolcu taşıdı. Bunun ne kadar düşük olduğunu göstermek için, Temmuz 2019’un sadece tek ayında, Berlin’in Tegel ve Schönefeld havaalanları 3,36 milyon yolcuyu ağırlamıştı.

On yıldan fazla bir süre önce açılması gereken havalimanı için işler düzelmeye başlıyor gibi görünüyor. Belirtildiği gibi, geçtiğimiz aylarda yolcu sayısı 1,4 milyon civarına yükseldi. United Airlines, önümüzdeki yıl New York ve Washington’dan Berlin’e direkt uçuşlar başlatmaya hazırlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir