featured

TAV CEO'SU SANİ ŞENER'DEN HARVARD'DA DERS

Türkiye’de ve dünyada önemli havalimanlarının işletmecisi olan TAV`ın büyüme stratejisi ve iş modeli öne çıktı. Dünyanın önde gelen okullarından, ünlü Harvard Business School`da  ders oldu. 
 TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Harvard Business School Öğretim Üyesi Prof. Dr. Juan Alcacer ve TAV Havalimanları Başkan Yardımcısı Burcu Geriş, Çırağan Sarayı Yıldız Salonu’nda yapılan basın toplantısına katıldı. Toplantıda HBS’in TAV üzerinde yaptığı vaka çalışması dile getirilirken, küresel bir marka haline gelen TAV’ın ders olarak okutulmasında 15 yıl içinde kaydettiği büyümenin önemli rolü olduğu belirtildi.
Harvard Business School öğretim üyesi Prof. Dr. Juan Alcacer ve HBS İstanbul Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Esel Çekin tarafından kaleme alınan vaka çalışmasında, TAV’ın küresel pazarda önemli bir markaya dönüşme yolculuğu anlatılarak, entegre hizmet sunmaya dayanan iş modeliyle rakiplerinden ayrıştığı vurgulandı.
Ayrıca yapılan vaka çalışmasında, bir Türk şirketinin sıfırdan, yap-işlet-devret projesiyle çıktığı yolda, vizyonunu ve hedeflerini geniş tutup dünyanın en büyük havalimanı işletmesi platformlarından biri haline gelmesi yer aldı.
Toplantıda bir konuşma yapan TAV Grubu CEO’su Sani Şener, “Bilginin bu kadar çok yoğun üretildiği ve transfer edildiği küresel bir ekonomi de iş yapıyoruz. Böylelikle ekonomi de iş yaparken kendi şirketinizin başarıları, hataları sizin geleceğe tahkim etmenize yetmiyor. Başka şirketlerinde başarılı ve hatalarını bilmeniz gerekiyor. Onun Harvard Üniversitesi gibi bir üniversitenin yaptığı vaka çalışmaları çok önemlidir.
Biz de yıllardır TAV’ın üst düzey yöneticisi olarak Harvard’ın vakalarını kendimize gelecekte yön verebilmek için hep okuduk. Çünkü başka firmaların başarılarını ve hatalarını çok faydalı oluyor. Bu açıdan çok önemlidir. Biz çünkü inovasyonun sadece bir değeri üretmek değil, bu değeri bulmak araştırmak sorgulamakta inovasyon oluyor. Onun için burada TAVA’ın bir değer ürettiği malum, TAV sadece 15 yıllık bir firmadır. Yani Türkiye’de HBS’nin araştırma merkezi Harvard Üniversitesi’nin hocaları vasıtasıyla birkaç şirkette daha vaka çalışması yaptılar.
Ancak bizim önemimiz şudur; biz 15 yıllık bir şirketiz, 21. yüzyıl şirketiyiz. 15 yılda öyle bir yerlere gelmişiz ki, demek ki dünyanın en büyük işletme fakültelerinden biri yine dünyanın en büyük 25 işletme fakültesinde vaka çalışmalarının yüzde 85’i okutulan üniversitelerden birisi TAV’ı vaka çalışması yapmak için seçmesi bizim için onu kaynağı oldu.
Çünkü başkaları tarafından incelenmek, araştırılmak bizim başarımızın en iyi bilenler tarafından araştırılması, bizi çok mutlu etti. Hocamız vaka çalışmasını yazdıktan sonra Harvard’ın yetkili kurumları tarafından da onaylandı ve yayınlandı. Ayrıca finans stratejimiz case oldu. Finansımız da case olma sürecinde devam ediyor” dedi.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 yıl önce

    bu harvard meselesi de amma buyutuldu! harvard dunyada bircok ulkede boyle firmalara iki-uc saatlik ders! verdiriyor biz de bi sey saniyoruz!

    Cevapla