featured

Rusya’da Mısır’a uçuş kargaşası yaşanıyor

Rusya’dan yıllar sonra Mısır’a yönelik charter uçuşlar 9 Ağustos’ta başlıyor.

9 havayolu istedi, birine izin çıktı

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın (Rosaviatsia) 9 Ağustos itibariyle Mısır uçuşlarına izin vereceğini duyurmasıyla birlikte, içlerinde Aeroflot, Royal Flight ve S7’nin de bulunduğu 9 havayolu şirketi, Mısır tatil beldelerine uçuşlar için Ajans’tan izin istedi.

Ancak Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı şimdiye kadar sadece bir şirkete Mısır’a uçuş izni verdi.

Rossiya Havayolları, Moskova Sheremetyevo Havalimanı’ndan Mısır’ın turistik bölgelerine charter uçuşlar gerçekleştirecek.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın Mısır için sadece Rossiya Havayolları’na uçuş izni vermesi tur operatörlerinin tepkisine sebep oldu.

Lomizde’den Golikova’ya mektup: Mısır’a uçuş programları genişletilmeli

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze havayolu şirketlerinin Mısır’a yönelik charter uçuş taleplerine izin verilmesi için Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova’ya mektup yazdı. Ruslar için Mısır gibi popüler bir destinasyonda yalnızca bir hava taşıyıcısı tarafından gerçekleştirilen düzenli hava trafiğine izin verildiğini belirten Lomidze” Bu durum Mısır’a ulaşım hacmini önemli ölçüde sınırlandırıyor ve tur operatörlerinin tüketicilere karşı yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetini azaltıyor. Bu nedenle Rusya’dan Mısır’a uçuş programlarının genişletilmesi ve Rus şehirlerinden Mısır tatil beldelerine charter uçuşlarının yeniden başlatılması olasılığının değerlendirmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir