featured

Challenger 605 jeti iniş sırasında düştü. Kazadan Kurtulan olmadı

Dün Truckee’deki Ponderosa Golf Sahası yakınında özel bir jet Truckee-Tahoe Havalimanı’na inmeye çalışırken düştü. Kazadan kurtulan olmadı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada kaza sırasında uçakta kaç kişinin bulunduğu açıklanmazken uçağın bir Twin Turbo Jet Challenger 605 olarak tanımlandı. Müfettişler, uçağın havaalanının yakınındaki ormana düştüğünü ve uçağın 2 mürettebat ve 14 yolcu kapasiteli olduğunu açıklandı.

Havaalanı yetkililerin açıklamasında ise bölgede duman ve pus vardı, ancak görüş mesafesinin hava trafiğini kısıtlamadığı, yerdeki hiç kimsenin etkilenmediğini veya zarar görmediğini söylendi.

Yangına müdahaleden dönen bir itfaiye ekibi, ilk 10 dakikada kaza yerinde 9 veya 10 itfaiye aracı geldiğini ekipler, enkaza yaklaşmadan alevleri söndürdüğünü bildirdi.

Bu, geçtiğimiz ay Truckee bölgesinde meydana gelen ikinci uçak kazası. 15 Haziran’da bir Cirrus SR20, Truckee Tahoe Havalimanı’ndan havalandıktan kısa bir süre sonra düştü. Truckee Tahoe Havalimanı’ndan yapılan açıklamaya göre, pilotlardan biri olay yerinde öldü ve diğeri helikopter ile Nevada, Reno’daki Renown Bölgesel Tıp Merkezi’ne nakledildi .

Havaalanı yetkilileri; en yoğun yaz sezonunda Truckee-Tahoe Havaalanı günde ortalama 250 ila 300 uçuş ve bazı günlerde 400’e kadar çıktığını bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir