featured

Lufthansa A380 pilotlarını erken emekliliği teşvik ediyor

Geçen bir buçuk yılda havacılıkta önemli bir kriz olması nedeniyle birçok havayolu, operasyonlarını daha düşük talep seviyelerine uyacak şekilde ayarlamak zorunda kaldı. İş gücü kesintilerinin acısını hafifletmek için Lufthansa’nın emeklilik yaşına yaklaşan pilotlar için erken emeklilik programı sunduğu söyleniyor. Havayolu A380 pilotları için özel bir bonus sunuyor ve bu da bize, A380’lerin Lufthansa için bir daha asla uçmayacağı gösteriyor.

Lufthansa, Almanya’nın zorunlu emeklilik yaşı olan 67 (son zamanlarda 65’ten 67’ye yükseltilmişti) öncesinde yaşlı pilotlarını erken emekli olmaya teşvik ediyor. İlginç bir şekilde, 10 yıl önce Lufthansa, pilotlarının 60 yaşında emekli olmalarını zorunlu kılmış, ancak karar mahkemeye taşınmış ve Lufthansa mahkemeyi kaybetmişti.

55 yaş ve üstü yaklaşık 850 pilotun Lufthansa’nın gönüllü programı için uygun olduğuna ve A380 ekiplerinin erken emekli olmaları için özel bir bonus alacağına dikkat çekiliyor. Havayolunun “Freiwilligen programım Kokpit” veya “Kokpit Gönüllü Programı” kapsamında, Lufthansa 135 ila 400 civarında pilot için bir defaya mahsus ödeme yapacak. Bu programa hak kazanan pilotlar 30 Temmuz 2021 tarihine kadar başvuruda bulunabilirler.

Ödemelerin 1958 doğumlular (63 yaşındakiler) için 32.000 Euro’dan başladığı ve 1967 doğumlu pilotlar (54 yaşındakiler için) için 240.000 Euro’ya kadar çıktığı bildiriliyor. Lufthansa, bu erken emeklilik programı için 24 milyon Euro ayırdı.

Ayrıca, “Artık Lufthansa tarafından kullanılmayacak olan Airbus A380 tipi pilotlarının 35.000 Euro’luk  özel bir bonus daha alacağını belirtiyor.

Lufthansa’nın gelecekte A380’i hizmete iade etmeyeceği biliniyor olsa da, bu haber bildiklerimizi doğruluyor.

Bir zamanlar Lufthansa tarafından işletilen 14 adet A380’den 11’i  İspanya Teruel’deki Tarmac Aerosave’in  tesisine gönderilirken, ikisi Fransa Tarbes’te bulunuyor. D-AIMH tescilli tek A380’in Eylül ayına kadar Frankfurt’ta kalması bekleniyor. Bu nedenle, geride kalan bu uçağın da uzun süreli depolama yolculuğuna çıkması kaçınılmaz görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir