featured

Nepal Airlines Türkiye dahil altı ülkeyle uçuşlarını sürdürmeye karar verdi

Karar, yurtiçinde ve yurtdışında mahsur kalan binlerce Nepalli göçmen işçiye rahatlama getirmenin yanı sıra oralarda vefat eden Nepalli işçilerin cenazelerinin ülkelerine geri getirilmesine de yardımcı olacak.

Covid-19 Kriz Yönetim Merkezi’nin uluslararası seyahat kısıtlamalarını kademeli olarak hafifletme tavsiyelerini takip eden hükümet, altı ülkeyle (Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Malezya, Japonya ve Türkiye) uçuşlarını sürdürmeye karar verdi.

Yalnızca bu altı varış noktası değil, uçuşlar önümüzdeki haftalarda kademeli olarak daha fazla ülkeye devam edecek. Uçuşlar %100 açılmış olmayacak, ancak çoğu ülke için sınırlı sayıda uçuşa yakında izin verilecek.

Hükümetin sınırlı sayıda düzenli uçuşa izin verdiği ülkeler olan Katar, Hindistan, Çin ve Türkiye’ye daha fazla uçuş eklenecek, diğer ülkeler arasında Kuveyt, Bahreyn, Umman, Japonya ve Tayland’a uçuşlar devam edecek. Seyahat kısıtlamaları nedeniyle çeşitli ülkelerde mahsur kalan birçok göçmen işçi de evlerine dönebilecek.

7 Mayıs’tan itibaren uluslararası uçuşların artan koronavirüs vakaları nedeniyle askıya alınmasından bu yana, birçok Nepalli göçmen, başta Basra Körfezi ülkeleri ve Malezya olmak üzere çeşitli işgücü destinasyonlarında mahsur kaldılar. İş sözleşmeleri sona erdikten sonra evlerine dönmek için biletlerini almış olan göçmen işçiler, uçuşların askıya alınmasından etkilenmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir