featured

EYYYY SENDİKALAR SİZİNDE TEKNİSYEN GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN…

Bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Dünya Teknisyenler gününde hem Teknik AŞ genel Müdürü Mikail  Akbulut, hem de THY yönetim kurulu başkanı İlker Aycı beyler kutlama mesajı attılar ve bizlerde bu mesajları aynen yayınladık.  Ancak, çok ilgimi çeken ve beni şaşırtan, üyelerinin aidatları ile geçinen yetkili sendikalarının, kendilerine bağlı uçak teknisyenlerinin Teknisyenler gününü kutlamamaları oldu.

Sendikal konularda bir dolu sorunu olan ve bu konularda yeterli mesai harcamayan bu sendikaların genel merkez yöneticilerinin en azından lafta da olsa kutlama mesajı çekmeleri gerekirdi.

Yıllardır aidatını aldığınız TİS masalarında haklarını erite erite dibe vurdurduğunuz üyelerinizin bugününde neredesiniz?

Bugüne kadar onları onore edecek seslerini duyuracak bir şey yapmadınız.  Nezaketen de olsa bir mail bile atamadınız mı?

Sizler, bu tür bir sendikacılık anlayışı ile mi üyelerinizin hak ve menfaatlerini savunacaksınız? Bu mümkün mü? Sizleri tüm teknisyenler ve Airlinehaber ailesi olarak esefle kınıyor ve medeni olmaya davet ediyorum.
Sefa İnan

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

21 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Ne sendikası biz ona haraçcı diyoruz başka birseye yaradı gorulmediler…

    Cevapla
  2. Yönetici 3 yıl önce

    Editöre yazana “İşyerlerinizdeki Teknisyenlerin hepsi uçak üstünde çalışmıyor..24 Mayıs Hava aracı bakım teknisyenleri günü. Biz hava araçlarının tümüne hizmet eden arkadaşlarımızın gününü kutluyoruz. Uçak üstünde çalışan teknik destek çalışanını dışlayacak mıyız?. Zaten Yeterince bölünmüşsünüz. Sizi bir araya getiren günlerde bari yapmayın”” SEFA İNAN

    Cevapla
  3. Namusu maaşı kadar olan sendikacılar .

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Sayın Editör,Tekisyen değil UCAK TEKNISYENI…..

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Geceyi aç geçirip de kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim. Ebu Zer…Legal mafyacılığın adına sendika diyorlar bu mahlukların her cuma attığı twitler var ki aklınızı kaybedersiniz. Bugün Sefa abiye dönem senin dönemin değil argümanında bulunanlar evet dönem o devir değil ama samimi olsanız en azından size ikinci sınıf insan gibi davranan adamlara çayından molandan feragat edip inisiyatif almaya görmediğin işe iş yürüsün diye rı olmaya adam saate uymayıp hadi hadi yapmaya üstüne yaranmak için altındaki adamı ezmeye hakkı olan mazeret iznine zorluk çıkarmaya devam etmezdiniz bir duruş sergilerdiniz ama sizde o da yok maalesef.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Ağliyor musunuz ?Zamaninda verdiniz kendi ellerinizle herseyinizi. Şimdi de oturup veryansin ediyorsunuz.Sahi diklenme sonucu 6 arkadasiniz ( arkadas diyebilir misiniz o da mechul) işlerinden olmuştu sizde 1 tane delikanli çikip bir olamayip savunamayip işsiz güçsuz birakmistiniz hani… Haber aliyor musunuz? Semih iş bulabildi mi ? gerçi simdi bosverin çok ta umrunuzda, siz ayin 8nde yuzde 30 kesik maasiniz almaya devam edin ve sakin agzinizi acmayin bak tamam mi…ödlekler ordusu sizi..

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Bunlar ancak kandil kutlar. Sms yoluyla din istismarı.

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Bu aptal sendikanın yöneticilerine bi bakın hele hepsi amele kılıklı tipler, senin uluslararası standartlarda olman gereken(maddi/manevi) skalayı bu amele kılıklı hırsızlar nereden bilecekte sana ona göre muamele gösterecek? Bunlar parmağına kocaman haramzade yüzüğü takar memleketi kurtarıyoruz ayağına anca seni beni ….erler. Çözüm net elbet, az kaldı. Ayrıca ülkede herşey karma karışık gemisi olanlar yavaş yavaş Sedat Peker’e cevap vermeyede başladı hani, bunu da ayrıca belirtmek isterim…

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Bir gün de sendikamız için gönüllü mesai yapalım.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Sürekli o öldü bu öldü diye cenaze işleri başkanlıgı gibi çalısan bi sendika.Kutlaması kutlamaması zerre umrumda değildir. Sadece oturdum ve bu gunlerın gececeği zamanı bekliyorum. ne hakkım varsa da haram olsun bu sendikaya.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    ilk defa yorum yapıyorum, kendimi bu sistemin içine nasıl koyduğumu, gelip geçen zaman içerisinde manevi olarak kendimi nasıl yorduğumu, çalıştığım yerde insanların birbirine iş arkadaşı olarak değil resmen ast üst mantığıyla iletişim kurduğu, bir noktada her mesai bitiminde mecbur olduğum işimin bittiğine dua eder haldeyim.Herhangi bir talebim yok sadece bu işi yapabilmek için insanüstü bir psikolojiye sahip olunması gerektiğini anladım çünkü ikinci sınıf olduğunuzu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Geçindirmem gereken bir ailem olduğu gerçeği sanki kemiklerinizin kırık parçalarının birbirine sürtmesi gibi hisedilen acıdan çok rahatsızlık tıpkı adeletsizliğin verdiği gibi, Tek tek teknisyen gününüzün kutlu olmasını dilerim.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Bu sendikalar (hava-iş ve özçelik-iş) kaşınıyorlardı, Sefa bey az biraz kaşımış. Kalemine, kaşıyan tırnaklarına sağlık.

    Cevapla
  13. Hiç bir şey istemiyoruz aldığınız aidatlar haram zıkkım olsun. Sayenizde itibarımızda yerlerde emeği geçen herkesin abv.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Necdet Başkan sağolsun üç-beş ünlüye yataktan kaldırıp kutlama mesajı söyletmiş.Nasıl mutlu olduk anlatamam.Yavuz la beraber haydi yeni hedef taşeron teknisyen diyebilirdi.Allah sizin evlatlarınızada sizler gibileri nasip etsin.Seni de unutmadık Fazıl süslü Fazıl….

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Safa bey önümüzdeki toplu iş sözleşmesinde işveren sendikacı bakışıyla sendikalarda işveren bakışıyla sözleşme imzalamaya kalksalar ben işverenin bizleri sendikadan daha iyi temsil edeceğimi düşünür ve bu teklife hayır demem. Lütfen bu önerimi gündeme getirin.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Sendikalar demişsiniz. Hava-İş’e bağlı teknisyenlerde var. Yurt içi ve yurt dışındaki çalışan teknisyenleri de Hava-İş unutmuş olmalı ki siz genelleme yapmışsınız sanırım

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Bizlerden kesilen fahiş sendika aidatları nereye gidiyor,bu paralar ile neler yapılıyor, bunun hesabını sormak lazım.. oturdukları yerden para giriyor ama bir tane ufak bir hediye mi vermiyorlar,hizmet yok hicbirsey yok.. o paralarla site inşaa edilir,fabrika kurulur..

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Hayırlı, mutlu , refah dolu günlere, havacılıkla ilgisi olmayan sadece nemalanıp yukarıdan gelen talimatla temsilcilik (sözde) kutlada ne olur, kutlamasa ne olur.Gördükleti görecekleri son rahmet ,Gün ola harman ola,der eski büyükler.

    Cevapla
  19. Her ay aidatı trink kesiyorlar nasıl olsa. Bir sendika düşünün işimi kaybederim korkusuyla konuşmaya çekindiğimiz!

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Hiç bir zaman hiç bir şey beklemedik. Zararınız olmasın da yararınızı istemiyoruz dedik. Zarardan başka bişi gelmedi. Kimse onlardan bişi beklemiyor Sefa bey inanın bana.

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    At izinin it izine karıştığı bir dönemde sendikalarda hangi yolsuzluklar, usulsüzlükler ve mafya anlaşmaları dönüyor acaba….

    Cevapla